---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Επείγουσα Ανακοίνωση της ΕΑΑΣ {Η διάταξη υπογράφηκε αλλά η συμφωνία αθετήθηκε. Γιατί κ. Σαχινίδη;}

     Στην πρόσφατη Κυβερνητική Απόφαση που αφορούσε στον διακανονισμό οφειλής του ΜΤΣ προς το Υπουργείο Οικονομικών, είχε συμφωνηθεί να μην παρακρατηθούν τα έσοδα του ΜΤΣ των μηνών Ιαν-Φεβ-Μαρ 2012.
      Παραταύτα, με νέο έγγραφό του την 02 Απρ 2012, το Υπουργείο Οικονομικών ενημερώνει το ΜΤΣ ότι αποφάσισε και ήδη παρακράτησε τα έσοδα του ΜΤΣ των παραπάνω αναφερθέντων μηνών. 
     Η ληφθείσα αποφαση του Υπουργείου Οικονομικών ανατρέπει και ακυρώνει παντελώς την όλη προσπάθεια και τον προγραμματισμό για σταθεροποίηση του ΜΤΣ εντός του 2012, αφενός και αφετέρου διαφοροποιεί τα συμφωνηθέντα για αποδέσμευση και απόδοση των εσόδων του Ταμείου από 1-1-2012 και ιδιαίτερα όταν αντί τριμήνου που αναγράφουν ήδη παρακρατούν τα έσοδα τεσσάρων μηνών, αφού η μισθοδοσία των εν ενεργεία Αξιωματικών του Στρατού και της Αστυνομίας προκαταβάλλεται και οι εξ αυτής κρατήσεις για μισθοδοσία Απριλίου 2012 έχουν ήδη αποδοθεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους από 27 Μαρτίου 2012. 
     Η συγκεκριμένη απόφαση, σύμφωνα με το Φ 900/21/7146/Σ1000/06-04-2012/ΜΤΣ εάν δεν αναιρεθεί, θα ανατρέψει τον προϋπολογισμό του ΜΤΣ (του στερεί έσοδα 28 εκ. €), με αποτέλεσμα:
α. Την μείωση περαιτέρω του Μερίσματος κατά 30% από 1η Ιαν 2012.
β. Την μη επιστροφή 7 εκ. € που είχε σχεδιασθεί να μεταφέρει το ΜΤΣ στο ΕΚΟΕΜΣ (από τα οφειλόμενά του 44 εκ. €) προκειμένου να συμπληρώσει το ποσό που απαιτείται για να δοθεί το αναμενόμενο μέρισμα 2ου  τριμήνου του ΕΚΟΕΜΣ, εντός του 3ου δεκαημέρου του Απριλίου 2012.
Site της ΕΑΑΣ

4 σχόλια:

Thanasis είπε...

Ίσως έχει ξαναγραφεί αλλά νομίζω πως και το "Σαλπίσατε νομή" έχει όρια...
Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Για μία ακόμη φορά η ΑΝΕΑΕΔ έπεσε διάνα στην από 1-4-2012 ανακοίνωσή της http://www.aneaed.eu/activities/1952-psi.html
Όσο δεν νγινόμαστε μία ενιαία μαζική και δυναμική ομάδα, όσο βλέπουμε μέσα από τα κομματικά μας γυαλιά και όσο προστρέχουμε σε κομματικές συγκεντρώσεις μονολόγους, υπακούοντας σε σαλπίσματα νομής αυτών που πιστεύουν πως μας έχουν ακόμη στο τσεπάκι τους, θα συνεχίσουν να μας δουλεύουν και να μας κατακλέβουν.

Πάνος

Ανώνυμος είπε...

Έχω την εντύπωση ότι, όχι μόνο θα μειωθεί ξανά το μέρισμα, αλλά τώρα αρχίζει η επιθανάτια πορεία του ΕΚΟΕΜΣ.

Ε. Κατσαμπέκης

Andreas Apostolopoulos είπε...

Αγαπητοί συνάδελφοι, τo εισόδημά μας είναι όπως το σφουγγάρι. Όσο το στίβουν και βγάζει ακόμα νερό τόσο αυτοί θα συνεχίσουν να το στίβουν για να στεγνώσει. Η γνώμη των υπολοίπων πολιτών για εμάς είναι ότι είμαστε υψηλοσυνταξιούχοι, φυγόπονοι, καλοπερασάκηδες, προνομιούχοι, βγαίνουμε νωρίς στην σύνταξη, άρα χαραμοφάηδες και τεμπέληδες. (Φυσικά κανείς δεν εξετάζει απο ποιά ηλικία εργαζόμαστε και με ποιές ευθύνες). Το γεγονός αυτό λοιπόν επιτρέπει και ευνοεί την υλοποίηση τέτοιων ενεργειών, αλλά και ακόμη δυσμενέστερων. Να είστε έτοιμοι όλοι για σύνταξη 500 ευρώ. Τόση θα μείνει. ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ & ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ σε όλους με υγεία.

Ανδρέας Αποστολόπουλος