---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Διαμαρτυρία Συνδέσμου Αξκών ΣΣΕ Τάξεως 1973 για Χειρισμούς Κυπριακής Δημοκρατίας κατά του πρώην Αρχηγού ΓΕΕΦ Αντγου Πέτρου Τσαλικίδη.

      Αξιότιμε Κύριε Διευθυντά,
Ο Σύνδεσμος Αξκών ΣΣΕ Τάξεως 1973, όπως και ολόκληρος ο Ελληνισμός τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο, παρακολουθεί με ανάμεικτα συναισθήματα θυμού και αγανάκτησης την προσπάθεια που καταβάλλεται από την επίσημη Κυπριακή Δημοκρατία και την μεθόδευση που γίνεται ώστε να φορτωθούν όλες οι ευθύνες του τραγικού συμβάντος στο Μάρι, στον πρώην Αρχηγό του ΓΕΕΦ Αντγο Τσαλικίδη και να αποσείσουν αυτές από τους πραγματικά υπευθύνους.
Τα μέλη του Συνδέσμου, όπως και ολόκληρος ο απανταχού Ελληνισμός, κλίνουν ευθύς εξ’ αρχής ευλαβικά το γόνυ στη Μνήμη των αδικοχαμένων ηρωικών θυμάτων της πρωτοφανούς τραγωδίας που έπληξε τη μαρτυρική Κύπρο και εύχεται να αναζητηθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι όπου και όσο ψηλά και να βρίσκονται.
Από εκεί και πέρα όμως, προβληματιζόμαστε έντονα για τις ειλικρινείς προθέσεις των αρμοδίων αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς από τα διάφορα δημοσιεύματα και ανακοινώσεις, που κατά καιρούς έρχονται στη δημοσιότητα, γίνεται σαφές ότι μάλλον προσπαθούν να κουκουλώσουν παρά να ξεσκεπάσουν την υπόθεση.
Αποκορύφωμα της όλης μεθόδευσης η έκδοση από την Γενική Εισαγγελία της Κύπρου διεθνούς εντάλματος σύλληψης κατά του πρώην Αρχηγού του ΓΕΕΦ Αντγου κ. Τσαλικίδη Πέτρου, με το αιτιολογικό ότι δεν προσήλθε να παρακαθίσει στη δίκη την ορισθείσα ημερομηνία.
Αφήνεται λοιπόν έτσι σκόπιμα, στον κάθε Ελλαδίτη και Κύπριο πολίτη να καταλάβει ότι ο πραγματικός υπεύθυνος για την τραγωδία δεν είναι άλλος παρά ο πρώην Αρχηγός του ΓΕΕΦ ο οποίος τώρα για να αποφύγει τις ευθύνες του κρύβεται.
Είναι όμως τα πράγματα έτσι ώστε να αναγκασθεί η Κυπριακή Δημοκρατία να αντιμετωπίσει τον πρώην Αρχηγό του ΓΕΕΦ, ως τον τρομοκράτη Κάρλος ή τον επικηρυγμένο Οτσαλάν; Μήπως πριν την έκδοση του σχετικού εντάλματος σύλληψης γνώριζε η Κυπριακή Δημοκρατία ότι με βάση τις υφιστάμενες συμφωνίες όφειλε να διαβιβάσει το προανακριτικό υλικό στην Ελληνική Δημοκρατία η οποία και θα επιμελείτο της παραπέρα διεξαγωγής δίκης του πρώην Αρχηγού; Μήπως πριν την έκδοση του εντάλματος είχαν επισημανθεί αυτά στην Κυπριακή Δημοκρατία από πολύ υψηλά ιστάμενες ελληνικές πολιτικές αρχές αλλά παρά ταύτα εκείνη προχώρησε στην δημιουργία εντυπώσεων θέτοντας ταυτόχρονα σε κίνδυνο και τις σχέσεις της με την Ελλάδα; Μήπως με τους χειρισμούς της αυτούς η Κυπριακή Δημοκρατία χρησιμοποιεί τον πρώην Αρχηγό του ΓΕΕΦ ως βαλβίδα εκτόνωσης του θυμού και της οργής των αδελφών Κυπρίων και ως σωσίβιο σωτηρίας του Προέδρου κ. Χριστόφια και άλλων πολιτικών προσώπων από τις ποινικές ευθύνες τους έτσι όπως αυτές αποδίδονται από τον πρόεδρο της επιτροπής κ. Πολυβίου ο οποίος συνέταξε το σχετικό πόρισμα; Μήπως πριν την έκδοση του εντάλματος σύλληψης γνώριζε η Κυπριακή Δημοκρατία ότι ο Αντγος Τσαλικίδης ως πιστός και φιλότιμος στρατιώτης και συνεπής στον όρκο του για υπακοή στο Σύνταγμα τους νόμους και τα ψηφίσματα του Ελληνικού Κράτους, κληθείς από την Κυπριακή Δημοκρατία να παρευρεθεί στη δίκη έσπευσε να ενημερώσει τις πολιτικές αρχές της Πατρίδας του και να υπακούσει μετά ταύτα πιστά στις εντολές τους; Εάν λοιπόν γνώριζε, και τα γνώριζε, αυτά η Κυπριακή Δημοκρατία τότε ποιος ο λόγος έκδοσης εντάλματος σύλληψης;
Κατόπιν των παραπάνω ο Σύνδεσμος Αξκών ΣΣΕ τάξεως 1973, σημαίνων και εξαίρετο μέλος του οποίου αποτελεί ο πρώην Αρχηγός του ΓΕΕΦ Αντγος κ. Τσαλικίδης Πέτρος,
Διαμαρτύρεται έντονα
     Για όλες τις μεθοδεύσεις απόσεισης ευθυνών από τους πραγματικά υπευθύνους και παρακαλεί τον Γεν. Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας αναλογιζόμενος την ιστορική ευθύνη του και την Εθνική ζημιά που κάποιοι άστοχοι χειρισμοί του μπορεί να προκαλέσουν στην όλη Εθνική υπόθεση , να αποσύρει άμεσα το προσβλητικό για το θεσμό της Εθνικής Φρουράς ένταλμα σύλληψης και να συννενοηθεί με την Ελληνική Δημοκρατία για την εφαρμογή των προβλεπομένων από τις συμφωνίες.
            Ωσαύτως ο Σύνδεσμος Αξκών ΣΣΕ τάξεως 1973, καλεί την Ένωση Αποστράτων Αξκών Στρατού (ΕΑΑΣ) καθώς και τους λοιπούς φορείς προς τους οποίους κοινοποιείται η παρούσα ,να σταθούν αρωγοί στο αίτημα του Συνδέσμου.
Αθήνα, 14 Μαΐου 2012
Για το ΔΣ του Συνδέσμου
Ο Πρόεδρος, Δανιάς Ευάγγελος, Υποστράτηγος ε.α.
Ο Γενικός Γραμματέας, Φραγκής Αντώνιος, Αντιστράτηγος ε.α. 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προσθέτω και τη δική μου φωνή διαμαρτυρίας για τον ανοίκειο τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται η Κυπριακή Δημοκρατία στον Στγο Τσαλικίδη .Θα πρέπει , εφόσον υπάρχουν ευθύνες , να του αποδοθούν αλλά αφού πρώτα οι αδελφοί Κύπριοι αποδόσουν τα ανάλογα στους ντόπιους υπεύθυνους με προεξάρχοντα τον μεγάλο πατριώτη Χριστόφια για να είναι και δίκαιοι. Και βέβαια σε καμμία περίπτωση δεν θα πρέπει να οδηγηθεί ο πρωην Α ΓΕΕΦ σιδηροδέσμιος.
Στάθης Δερμεντζόγλου

Apostolos είπε...

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι στο blog της ΕΑΑΣ Λάρισας δεν αναρτώνται ανώνυμα σχόλια.