---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Η Νέα Δημοκρατία, δηλώνει ότι, θα άρει τον άδικο ηλικιακό "ρατσισμό" των Ελλήνων Αποστράτων Αξιωματικών

     Σας παραθέτουμε μέρος του προγράμματος της ΝΔ για την Εθνική Άμυνα και ειδικότερα για το ανθρώπινο δυναμικό, όπου αναφέρεται ρητά ότι θα άρει τον άδικο ηλικιακό "ρατσισμό" που επεβλήθη στους Έλληνες Αποστράτους Αξιωματικούς.  
     Όποιος διαθέτει πρόγραμμα άλλου κόμματος που να εγγυάται το ίδιο παρακαλείται να μας το στείλει να το αναρτήσουμε.  



16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θεωρώ ότι είναι μια πολύ θετική εξέλιξη. Πρώτη φορά (απ' όσο τουλάχιστον ξέρω εγώ) αποτυπώνεται σε επίσημο κείμενο παρόμοια δέσμευση.Θα μπορούσε, αν μη τι άλλο να αποτελέσειτην αφετηρία για να τοποθετηθούν (και να δεσμευτούν)και άλλα κόμματα επί του συγκεκριμένου θέματος. Παναγιώτης Γκοτζαμάνης Σχης ε.α < 55 ετών

Apostolos είπε...

Συμφωνώ. Αρκεί να μην είναι μόνο λόγια όπως στο παρελθόν. Με την ευκαιρία αυτή ενημερώνω και πάλι ότι ανώνυμα σχόλια δεν αναρτώνται.

Δημήτριος Λάγγας είπε...

Αφού φάγατε(οι ψηφοφόροι του συγκεκριμένου κόμματος)τον "παπά" του Βαρβιτσιώτη, το 1993, για το νέο μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων και την "πολιτική" απάτη του Με'ι'μαράκη, για το βασικό μισθό του Ανθυπολοχαγού, στα 860 ευρώ (2004-2008) ακολουθείστε, εκ νέου τον τσομπάνη, στο μαντρί. Δεν σας περνάει από το μυαλό ότι η άρση του ηλικιακού ρατσισμού, που υπόσχεται ο Αντώνης Μαυρογιαλούρος, πιθανόν ν'αφορά μείωση των συντάξεων για ΟΛΟΥΣ τους συνταξιούχους κάτω των 50 ετών;
Λάγγας Δημήτριος.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Λάγγα όπως έγραψα και στο πρώτο σχόλιό μου θα χαρώ πολύ να δώ και άλλα πολιτικά κόμματα να δεσμεύονται για την άρση της συγκεκριμένης αδικίας. Η συγκεκριμένη δέσμευση της ΝΔ όπως προκύπτει από το κείμενο μιλάει για άρση του ηλικιακού ''ρατσισμού'' που εισήγαγε το ΠΑΣΟΚ. Συνεπώς,νομίζω, δεν αφήνει περιθώρια υποκειμενικής ερμηνείας.Δεν μπορώ να καταλάβω όμως γιατί συνδέετε το πρόγραμμα περί Εθνικής Άμυνας ενός κόμματος με τσομπάνηδες και μαντριά.
Ο καθένας μας έχει κρίση και κρίνει.
Συμφωνώ απόλυτα με τον κύριο Παπαπαρίση ότι όλα αυτά θα πρέπει να γίνουν πράξη.
Ίδωμεν...

Παναγιώτης Γκοτζαμάνης

Δημήτριος Λάγγας είπε...

Κύριε ανώνυμε(δις), ασφαλώς όλοι μας έχουμε κρίση, πλην όμως νομίζω ότι δεν έχουμε όλοι μας ΜΝΗΜΗ. Υποθέτω πως (όχι) σκόπιμα, απαντώντας στο ΕΠΩΝΥΜΟ σχόλιό μου, αποφύγατε ν'αναφερθείτε στις ανεκπλήρωτες ΨΕΥΔΟυποσχέσεις Βαρβιτσιώτη και Με'ι'μαράκη. Να αναμένω απάντηση, στο 3ο σας σχόλιο;

ΑΝΤΩΝΗΣ είπε...

Ξαφνική αγάπη για τους απόστρατους έπιασε την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Μήπως δεν της βγαίνουν τα κουκιά? Πρέπει να ψηφίσουμε για το καλό της ΠΑΤΡΙΔΑΣ και του ΛΑΟΥ της χωρίς να υπολογίζουμε τα ψευτοδιλήμματα που μας βάζουν.

ΑΝΤΩΝΗΣ
29 Μαϊου

Apostolos είπε...

Δημήτρη, δεν είναι ανώνυμος. Ανώνυμα σχόλια δε αναρτώ. Ούτε καν αυτά που λένε Νίκος ή Αντώνης εκτός αν μου πουν ποιοι είναι.

ΑΝΤΩΝΗΣ είπε...

Το σχόλιο που γράφτηκε από ΑΝΤΩΝΗΣ είναι από Αντώνιο Κωσταντινίδη με email: info@newharoula.com

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Λάγγα μάλλον βιάζεστε να απαντήσετε χωρίς να διαβάζετε προσεκτικά τα σχόλιά μου.Και στα δύο αναφέρω το ονοματεπώνυμό μου (και στο πρώτο και την ιδιότητά μου). Δεν υπάρχει κανένας λόγος να σας απαντήσω στα περί Βαρβιτσιώτη και Μειμαράκη γιατί ο χώρος δεν προσφέρεται για κομματικές αντιπαραθέσεις. Είδατε κάπου στις τοποθετήσεις μου να μιλάω κομματικά ή να προσπαθήσω να σας πείσω να ψηφίσετε συγκεκριμένο κόμμα; Αν δεν συμφωνείτε με το αρχικό σχόλιό μου, στο οποίο διατυπώνω την προσωπική μου άποψη, δικαίωμά σας. Όπως δικαίωμά σας είναι να επιλέξετε το δικό σας ''μαντρί''. Παρακαλώ σεβαστείτε το αντίστοιχο δικαίωμα επιλογής μου. Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν μονοπωλείτε την ΚΡΙΣΗ και την ΜΝΗΜΗ.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΗΣ (ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ)

Δημητροπουλος Δημοσθενης είπε...

χωρις ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ, ΜΕ ΣΑΦΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΣΧΕΣΗΣ, ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ!
ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ.
ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ!!!
ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ.

Δημήτριος Λάγγας είπε...

κ.Γκοτζαμάνη, ακόμα και το 3ο σας σχόλιο ξεκινάει με την επικεφαλιδα "Ο Ανώνυμος είπε...:" και ως εκ τούτου αντί να γράφετε, πλέον, το ονοματεπώνυμό σας, στο τέλος των σχολίων σας, με κεφαλαία, καλό θα ήταν να εγγραφείτε στη google, για να φαίνεται εξ'αρχής το όνομά σας (έστω και με μικρά γράμματα).
ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΤΩΡΑ ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ, ΜΕ ΠΟΙΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΕ "ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ" ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΚΡΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΧΙΛΙΑΣΕΤΕ ΤΑ ΕΓΛΗΜΑΤΙΚΑ ΨΕΥΔΗ, ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΤΩΝ 2 ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ.
Με λίγα λόγια ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ τους στρατιωτικούς ή όχι; Κι αν ΝΑΙ, γιατί να τους πιστέψω τώρα; Ή μήπως κ Γκοτζαμάνη το εγγυάσθε εσείς;

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ...!!!
Ρε τα άτιμα τα ψηφαλάκια, τι σε κάνουν να λές.
Τι έκαναν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τις ΕΔ εκτός από το ότι έβαλαν το χεράκι τους για τη διάλυση και κομματοποίησή τους;
Ναι ξέχασα στα πλαίσια της συμβολής τους για την αναβάθμιση της μαχητικής ικανότητας των ΕΔ, μείωσαν τη θητεία, κανόνιζαν και κανονίζουν ακόμη μεταθέσεις κολλητών αξιωματικών και οπλιτών. Και πάλι για τα ψηφαλάκια.

ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ

(όποιος θέλει ντοκουμέντα του τι γίνεται ακόμη και τώρα που γράφω αυτές τις γραμμές, στη διάθεσή του)

Νικόλαος Κοτανίδης

ΑΝΤΩΝΗΣ είπε...

Σήμερα 30 Μαϊου 2012 στην εκπομπή του δημοσιογράφου κ. Ν. Μάνεση στο τηλεοπτικό κανάλι ALPHA, απαρτίζανε το πάνελ της συζήτησης οι κ.κ. Κεφαλογιάννης(Ν.Δ.), Στρατούλης(ΣΥΡΙΖΑ),Τζήμερος(ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ-ΔΡΑΣΗ) και Κύρτσος(ΛΑΟΣ). Περί την 12:00 βγαίνει ζωντανά στον αέρα(δεν θυμάμαι το όνομα) μια τηλεθεάτρια΄(38 ετων) και λέει ότι είναι άνεργη 3 έτη, έχει γκαρσονιέρα ιδιωτική 31 τ.μ. και υποχρεούται να πληρώσει 500€ φόρο ως τεκμήριο ιδιοκατοίκησης, παρόλο που δεν έχει καθόλου εισόδημα. Ο κ. Μάνεσης την ρωτάει αν επιθυμεί την επιστροφή στην δραχμή ή την παραμονή στο Ευρώ. Η κοπέλα απαντά ότι στην κατάσταση που έφτασε θα προτιμούσε την δραχμή, γιατί περνούσε καλύτερα. Ο κ. Κεφαλογιάννης την ρωτά πως συντηρείται και απαντά η ακροάτρια(38 ετών το τονίζω) με τη σύνταξη της μητέρας της, και ο κ. Κεφαλογιάννης της απαντά με προκλητικό και ανάλγητο τρόπο ότι θα την χάσουν κι αυτήν με την επιστροφή στη δραχμή.

Η απάντηση αυτών που ζητάνε την ψήφο μας για να μας σώσουν τάχα από το χάλι που μας φτάσανε, και περιμένετε να μας δώσουνε την επιστροφή αποζημιώσεων, ενώ συμπεριφέρονται με τέτοιο ανάλγητο τρόπο σε απελπισμένους?

Με εκτίμηση
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Λάγγα,σας επαναλαμβάνω -για τελευταία φορά- ότι τα σχόλιά μου στην συγκεκριμένη ανάρτηση του κου Παπαπαρίση δεν έχουν οποιοδήποτε κομματικό κίνητρο.Επιπλέον,δεν σκοπεύω στον παρόντα χώρο να σχολιάσω ουδεμία ενέργεια ή παράλειψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας (είτε αυτός λέγεται Τσοχατζόπουλος ή Μπεγλίτης είτε Βαρβιτσιώτης ή Μειμαράκης).Θεωρώ ότι, αν μη τι άλλο, είναι θετικό να καταγράφεται και να αναγνωρίζεται ''ο άδικος ηλικιακός ''ρατσισμός'' που βιώνουμε (τα εν αποστρατεία στελέχη των ΕΔ και ΣΑ)σήμερα άσχετα με τον συντάκτη του εγγράφου.(Θετικά θα έβλεπα και μια τέτοια δήλωση από το ΠΑΣΟΚ και τον Υπουργό που εισήγαγε την επίμαχη διάταξη...χα,χα,χα) Διακρίνετε κάτι κακό σε αυτό; Μήπως σας πείραξε κάτι άλλο στην ανάρτηση ή τα σχόλιά μου; Δεν μπορώ ειλικρινά να σας καταλάβω.

Παναγιώτης Γκοτζαμάνης

ΥΓ. Με αφορμή την δυσκολία σας να διακρίνετε το ονοματεπώνυμό μου θα ήθελα ειλικρινά να σας πω να μην στεναχωριέστε. Η όραση και η μνήμη συνήθως εξασθενούν με την πάροδο του χρόνου. Μένει να προβληματιστούμε για την επίδραση του χρόνου στην ορθή κατανόηση των γραφομένων.

Ζαχαρίας Κότσης είπε...

Εγώ λοιπόν δεν μπορώ πλέον να τους πιστέψω, είχανε στα χέρια τους την τεράστια ευκαιρία τον περασμένο Νοέμβριο να πάνε σε εκλογές, μετά την παραίτηση του κ. Παπανδρέου,θα παίρνανε απόλυτη πλειοψηφία και θα άλλαζαν ότι θέλανε αντί αυτού προτίμησαν να στηρίξουν μία κυβέρνηση παραπαίουσα συνυπογράφοντας μάλιστα και καινούργια βάρη στην πλάτη του Ελληνικού λαού, παραχωρώντας Εθνική κυριαρχία, δεν μπορώ παρά να θυμηθώ ότι το 2004 το πρώτο μέτρο που πήρε η κυβέρνηση Καραμανλή ήταν να βάλει επ' αόριστο στα πιο σκοτεινά ντουλάπια των Υπουργείων της το πολυδιαφημισμένο μισθολόγιο μας με την γνωστή φυσικά δικαιολογία, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ. Δεν πρόκειται να το κάνουν ποτέ μόνο αν τους αναγκάσει η δικαιοσύνη να το κάνουν
Κότσης Ζαχαρίας
Λγός ε.α

Thanasis είπε...

Αν δεν αυξηθεί και το αφορολόγητο τουλάχιστον εκεί που ήταν πρίν τις περικοπές, δεν ξέρω αν τώρα πιά μας συμφέρει....? Θέλει μολύβι και χαρτί.