---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Στρατιωτικές Λέσχες Ενόπλων Δυνάμεων, μόνο κατ' όνομα;

Διαβάζουμε εδώ "Σύμφωνα με εντολή του ΓΕΕΘΑ Φ900/28 Νοε12, καθορίζεται ότι όλες οι Λέσχες των Ε.Δ θεωρούνται πάντα διακλαδικές και επιτρέπεται σε όλα τα Στελέχη και των 3 κλάδων Ε.Ε. και Ε.Α. να έχουν πρόσβαση οπουδήποτε στην Ελληνική Επικράτεια. Στις Λέσχες του Π.Ν. όπου υπάρχει κατηγοριοποίηση Αξιωματικών-Υπαξιωματικών, θα πρέπει να γίνεται ανάλογη χρήση από τα λοιπά Στελέχη των Ε.Δ.", εδώ "Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου  επιτρέπεται στο εν ενεργεία Πολιτικό Προσωπικό (Μόνιμο και Συμβασιούχων Εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου) και στα μέλη των οικογενειών τους, η σίτιση στις Στρατιωτικές Λέσχες και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, με την καταβολή μόνον του αντιτίμου... του συσσιτίου, χωρίς την υποχρέωση πάγιας συνδρομής. Το δικαίωμα αυτό ισχύει και για τα παιδιά των υπαλλήλων που φοιτούν σε Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας των γονέων τους. Η σχετική απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο μέτρων κοινωνικής προστασίας, που έχει διαμορφωθεί με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και υπό τον συντονισμό του Ειδικού Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, κ. Αντώνη Οικονόμου και εφαρμόζεται σταδιακά επ’ ωφελεία όλων των εργαζομένων στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.", εδώ με απόφαση του Υπουργού κ. Παναγιωτόπουλου "Το εκπαιδευτικό προσωπικό ... έχει τη δυνατότητα πρόσβασης στις παροχές σίτισης που εξασφαλίζουν οι  Στρατιωτικές Λέσχες του τόπου που υπηρετεί...".

ΣΧΟΛΙΟ: Να συμπεράνουμε ότι: (1) Αυξήθηκε το προσωπικό των Λεσχών, αφού αυτές λειτουργούσαν οριακά. (2)  Καταργήθηκαν οι κρατήσεις (όσο μικρές κι αν ήταν) των εν ενεργεία στελεχών από το μισθό τους, ειδάλλως γι' ακόμα μια φορά θα νοιώσουν ως ....

2 σχόλια:

tx είπε...

Μα φυσικά και δεν σταμάτησαν οι κρατήσεις στους εν ενεργεία συναδέλφους υπερ λεσχών δεδομένου ότι ως προνομιούχοι έχουν υποχρέωση να συνδράμουν στην σίτιση όλων των λοιπών αναξιοπαθούντων. Θα πρότεινα μάλιστα να γίνει και ένας έρανος μεταξύ των στελεχών ώστε να ενισχυθεί και ο υπουργός Πάνος που και αυτός προσφέρει τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς (ή μήπως κάνω λάθος και εισπράτει το κατιτίς του;)συμβάλλοντας στη σωτηρία των στελεχών των ΕΔ (τόσες μαζεμένες αυξήσεις μισθών πολλά χρόνια είχαμε να τις δούμε).
Στάθης Δερμεντζόγλου

gmos63 είπε...

Να συμπεράνουμε επίσης ότι οι κ.Αρχηγοί το γνωρίζουν και έχουν συνυπογράψει η συνηγορήσει έστω στην απόφαση του κ.υπουργού!!!
Κατά τα άλλα τα γνωστά κορόιδα θα πληρώνουν τα πάγια και για τους "έξυπνους χρήστες"των λεσχών.
Κοινωνική πολιτική ναι κε.υπουργέ αλλά όχι μονομερής και όχι βεβαίως εις βάρος των στελεχών των Ε.Δ.Η κόρη μου είναι φοιτήτρια και δεν δικαιούται να σιτισθεί στην λέσχη φοιτητών λόγω της παχυλής μου σύνταξης!!!