---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

10 Δεκ 2011 - Λιβελογράφημα by ΙΣΟΤΙΜΙΑ


     Να μην ξεχνάμε βέβαια και το λιβελογράφημα της ΙΣΟΤΙΜΙΑΣ λίγες ημέρες πριν. Όσο δεν προβαίνουμε σε μηνύσεις τόσο θα μας λοιδωρούν. Πρέπει όλες οι ενώσεις ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ να προβούν στις δέουσες ενέργειες. 
(ΙΣΟΤΙΜΙΑ 10/12/2011 - ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΥΡΤΗΣ)
Σκάνδαλα πολλών εκατ. πίσω από το «ξήλωμα» στο ΥΕΘΑ
                      Η κομπίνα του Κοσόβου με τα μεταχειρισμένα Ι.Χ., τα δώρα των Αμερικανών, τα χαμένα κονδύλια τον Ν ΑΤΟ και το... δήθεν πραξικόπημα
                      Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Μπεγλίτης κάνει λόγο για «σύστημα Φράγκου» στις Ένοπλες Δυνάμεις, το οποίο προσπάθησε να ξηλώσει
            Όταν, λίγο πριν από την παραίτηση της κυβέρνησης Παπανδρέου, ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης προχώρησε τις κρίσεις στο στράτευμα, με αποτέλεσμα την αποστράτευση ολόκληρης της ηγεσίας του, η είδηση σόκαρε. Μέχρι σήμερα, δεν έχει δοθεί, επισήμως, απάντηση, γιατί έγινε αυτή η κίνηση. Παραμένει η εξήγηση του κ. Μπεγλίτη περί «τακτικών κρίσεων». Επρόκειτο για μια τυπική δήλωση, προκειμένου να μην δημιουργηθούν αναταράξεις στον ευαίσθητο τομέα της εθνικής ασφάλειας.
            Η μη ανακοίνωση του πραγματικού λόγου, είχε ως αποτέλεσμα τη διασπορά φημών περί επικείμενης «κίνησης» στο στράτευμα. Οι οποίες, κατά τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας, είχαν ως πηγή τον Γάλλο πρόεδρο ο οποίος (για δικούς του λόγους και όχι γιατί άκουσε κάτι σχετικό από τον Γιώργο Παπανδρέου), φρόντισε να προκαλέσει ανησυχία στην Ελλάδα.
            Ήρθε, όμως, η υπόθεση στη Σχολή Ευελπίδων, μέσω της οποίας βγαίνουν σιγά-σιγά, από τα κλειστά γραφεία διάφορα περίεργα πράγματα, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους με κάποιο αόρατο νήμα. Ο Π. Μπεγλίτης κάνει λόγο για «σύστημα Φράγκου» στις Ένοπλες δυνάμεις, το οποίο προσπάθησε να ξηλώσει.
            Ένα από αυτά που βγαίνουν στην επιφάνεια, αφορά στη λεγόμενη «κομπίνα του Κοσόβου». Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιοι απόστρατοι, σε συνεργασία με εν ενεργεία αξιωματικούς, είχαν οργανώσει ένα δίκτυο εισαγωγής μεταχειρισμένων αυτοκινήτων από το Κόσοβο, από εκείνα που χρησιμοποιούσαν οι στρατιωτικές και διπλωματικές αποστολές διαφόρων χωρών, Στην πλειοψηφία τους, τα αυτοκίνητα αυτά έρχονταν υπερτιμολογημένα ή και χωρίς παραστατικά. Τα χρήματα της υπερτιμολόγησης χρησιμοποιούνταν για τη χρηματοδότηση των Ενώσεων αποστράτων, οι οποίες έκαναν τη γνωστή παράνομη «εισβολή» στο Πεντάγωνο. Βεβαίως, ένα άλλο ποσοστό πήγαινε στις τσέπες όσων συνεργούσαν, με οποιοδήποτε τρόπο, να κλειστούν οι παρτίδες και να διοχετευτούν τα αυτοκίνητα προς χρήση. Πολλά από αυτά πουλήθηκαν στις Ένοπλες Δυνάμεις, για να καλύψουν πραγματικές ή υποτιθέμενες ανάγκες τους.
Οι πολυτελείς Μερσεντές
            Κανένας δεν είναι σε θέση, επί του παρόντος, να πει πόσα αυτοκίνητα προμηθεύτηκε το στράτευμα και πού διατέθηκαν. Το κύκλωμα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ήταν εκτεταμένο και ορισμένοι το συνδέουν με τη δήλωση του κ. Μπεγλίτη περί κυκλώματος αξιωματικών, οικονομικών παραγόντων και δημοσιογράφων. Σε ένα από τα υπόστεγα του Πενταγώνου φυλάσσονται, σκεπασμένες, έξι υπερπολυτελείς «Μερσεντές», οι οποίες αγοράστηκαν επί υπουργίας Βαγγέλη Μειμαράκη, χωρίς, μέχρι τώρα, να έχουν χρησιμοποιηθεί.
            Τίθεται ένα ερώτημα. Γνωρίζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος το συγκεκριμένο θέμα; Και πώς το αντιμετωπίζει; Αλλά αν ήταν μόνο αυτό, τα πράγματα θα ήταν μάλλον απλά. Φαίνεται ότι η διαφθορά είχε προχωρήσει βαθιά και στο στράτευμα.
            Φέτος, σε μια περίοδο σκληρής λιτότητας, ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει κονδύλια για έργα του ΝΑΤΟ (η εθνική συμμετοχή) αυξημένα κατά 22%. Εξήγηση δεν έχει δοθεί ακόμα. Οι πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν ότι η ελληνική συμμετοχή είναι αυξημένη, διότι τα προηγούμενα χρόνια διαπιστώθηκαν ατασθαλίες στη χρήση των νατοϊκών κονδυλίων για την κατασκευή διαφόρων έργων, μέσω της πολύ γνωστής στην Ελλάδα μεθόδου της υπερκοστολόγησης. Η συμμαχία, ύστερα από έρευνα, διαπίστωσε το πρόβλημα και απαίτησε από τη χώρα να καταβάλει τα ελλείποντα ποσά. Με αποτέλεσμα, ο απλός Έλληνας πολίτης να πληρώνει τον παράνομο πλουτισμό κάποιων ενστόλων, οι οποίοι αντί της πατρίδας υπηρετούσαν το προσωπικό οικονομικό τους συμφέρον.
            Υπό έλεγχο έχει τεθεί και η υπόθεση της κατασκευής της γνωστής «τάφρου του Έβρου», η οποία προβλήθηκε με εντυπωσιακό τρόπο από ορισμένα μέσα ενημέρωσης και η οποία δεν έχει καμία σχέση με τον «φράχτη», που θα τοποθετήσει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης. Στο Πεντάγωνο υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες ότι στην υπόθεση αυτή έχουν επενδυθεί μεγάλα συμφέροντα, ενώ πρόκειται για υπόθεση γνωστή πριν από διάστημα δύο, περίπου, δεκαετιών.
Αμερικανική «προσφορά»
            Από κοντά και η υπόθεση σχετικά με την προμήθεια των αρμάτων μάχης Abrams, τα οποία μας «δωρίζουν» οι Αμερικανοί. Πρόκειται για 450 άρματα, ορισμένα από τα οποία θα είναι μεταφοράς προσωπικού και τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στον πόλεμο του Ιράκ, έχοντας υποστεί σημαντικές φθορές. Ο κ. Μπεγλίτης είχε ζητήσει να μεταβούν στις ΗΠΑ εμπειρογνώμονες του στρατού, για να διαπιστώσουν την κατάσταση στην οποία βρίσκονται και αν είναι χρήσιμα στον ελληνικό στρατό, δεδομένου ότι θα απαιτηθεί υψηλό κόστος για την επισκευή τους. Ήδη, από το προηγούμενο Σάββατο, οι εμπειρογνώμονες μετέβησαν στις ΗΠΑ.
            Στο ΓΕΣ, έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα για το συγκεκριμένο ζήτημα. Εκείνων που τάσσονται υπέρ της αποδοχής της αμερικανικής «προσφοράς» και εκείνων που υποστηρίζουν ότι πρέπει να δοθεί βάρος στα Λέοπαρντ, που διαθέτει ήδη ο στρατός. Αλλά εκείνα... δεν διαθέτουν πυρομαχικά. Τα γερμανικό άρματα τα προμηθεύεται ο ελληνικός στρατός από το 1980, επί υπουργίας Ευ. Αβέρωφ, μέσω Ελλήνων μεσαζόντων που δραστηριοποιούνται και στον χώρο των μέσων ενημέρωσης.
            Το όλο κύκλωμα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είχε δικτύωση μέχρι και στις στρατιωτικές σχολές, με τη δημιουργία θυλάκων. Από αυτούς προέκυψε και το πρόσφατο περιστατικό στη Σχολή Ευελπίδων, για το οποίο, πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει διαταχθεί ΕΔΕ και κατά του πρώην Α/ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκου. Ο κατηγορούμενος, για το περιστατικό, αρχηγός των Ευελπίδων, είναι ο ίδιος που διέταξε το άγημα της Σχολής να παρελάσει στη Θεσσαλονίκη, την 28η Οκτωβρίου, μετά την αποχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, κάτι που θεωρήθηκε προσβολή προς το πρόσωπο του Προέδρου.
            Ο Π. Μπεγλίτης, έχοντας πληροφορηθεί τα της δράσης του αρχηγού της Σχολής, είχε ετοιμάσει την αποστράτευσή του. Επίσης, σε συνεργασία με την Άννα Διαμαντοπούλου, είχε ετοιμάσει πολλές αλλαγές στις στρατιωτικές σχολές. Τα σχέδια αυτά δεν προχώρησαν λόγω της μη συμμετοχής του στη νέα κυβέρνηση. Και τα προβλήματα παραμένουν.
(ΙΣΟΤΙΜΙΑ 10/12/2011 - ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΥΡΤΗΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: