Φωτιά στην κουζίνα σε σκεύος με λάδι!!!
Η ΛΥΣΗ: Κλείνεις το διακόπτη και στη συνέχεια καλύπτεις τη φωτιά με ένα βρεγμένο πανί.
ΤΟ ΛΑΘΟΣ: Προσπαθείς να σβήσεις τη φωτιά με νερό. Επειδή το νερό είναι βαρύτερο από το λάδι φθάνοντας στον πυθμένα του αναμμένου σκεύους ατμοποιείται στιγμιαία. Η εκρηκτική δύναμη του ατμού εκτινάσσει το αναμμένο λάδι πάνω από το σκεύος. Κατά την εκτόνωση δημιουργείται μία πύρινη σφαίρα που μπορεί να φθάσει στα 11 μέτρα ύψος. Χτυπώντας στην οροφή ομοιάζει ως ένα πύρινο μανιτάρι και η φωτιά απλώνεται σε όλο το δωμάτιο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου