---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

22 Δεκ 2011 - Λιβελογράφημα by ΑΥΡΙΑΝΗ


     Νάτα μας!!! Τα ...σκουπίδια ασχολούνται και πάλι μαζί μας. Επειδή τίποτε δεν είναι τυχαίο δύο τινά μπορούν να συμβαίνουν ή μας ετοιμάζουν κι άλλα δεινά ή το κόμμα που έφτιαξαν κάποιοι απόστρατοι, τους έχει τρομάξει.

 
ΑΥΡΙΑΝΗ 22/12/2011 - ΔΗΜ. ΝΙΚ. ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗΣ
Οι απόστρατοι
Λίγα λόγια για τους απόστρατους Αξιωματικούς των Ε. Δυνάμεων.
 
          Η αλήθεια είναι πικρή λέει ο λαός αλλά, πρέπει να λέγεται, οι κ. κ. απόστρατοι αφού βγήκαν σε σύνταξη στα 43 - 45 χρόνια υπηρεσίας και με ένα βαθμό ανώτερο από αυτόν που, είχαν για μεγαλύτερο εφάπαξ και σύνταξη, «αυτό» μόνο στη χώρα μας γίνεται, και πολλούς τους τοποθετούν σε δημόσιες υπηρεσίες π.χ. όπως και πολλοί ιερείς κατέχουν ενορία και έδρα Θεολογίας σε Πανεπιστήμια, και έχουμε καθηγητές Θεολογίας άνεργους.
          Ας μας πουν οι κ. κ. απόστρατοι, εάν υπηρέτησαν τα παιδάκια τους, σύνορα - προκάλυψη, ή ότι δεν τα έχουν βολέψει στο δημόσιο, τα αγροτόπαιδα - χωριατόπουλα αυτά, φυλάνε σύνορα και νησιά!
          Το '74 έφυγε ολόκληρη μοίρα επίλεκτων λοκατζήδων από Αγ. Κων/νο - Λοκρίδος για Κύπρο, μαζί και ένας από τα διπλανά χωριά μας, «Κόμνινα» και δεν γύρισε κανένας σπίτι του ενώ τα παιδάκια των Αξιωματικών είχαν χωθεί σαν ασπάλακες, σε γραφεία!
          Πόσο δίκαιο έχει ο κ. Πάγκαλος αλλά αμέσως ο τότε ΥΕΑ και νυν Οικονομικών βγήκε να τον καπελώσει, γιατί οι Ε.Δ. θεωρούνται από πολλούς απυρόβλητες, από τους πατριδοκάπηλους και θρησκοκάπηλους.
          Κάντε μια Βόλτα στο Θεολόγο - Μαλεσσίνας, έχουν αγοράσει ολόκληρο λοφίσκο με ρυμοτομία, έχουν κτίσει τις βιλάρες τους, όπως και αλλού.
          Στο κάτω κάτω πληρώθηκαν και πληρώνουν για τη δουλειά που έκαναν, μήπως από αυτούς τους κυρίους δεν έχουν γίνει όλες οι Δικτατορίες στο Δυτικό κόσμο; και την έχουν πληρώσει χιλιάδες αθώα θύματα, τελευταία οι Αφρικανοί, Λίβυοι.
 (ΑΥΡΙΑΝΗ 22/12/2011 - ΔΗΜ. ΝΙΚ. ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗΣ)

1 σχόλιο:

Minas Sfakianakis είπε...

Ω ρε γμτο μου! Μ'ανακαλύψανε! Είμαι & εγώ ανάμεσα σ'αυτούς που μου δώσανε ένα κομμάτι απ'το λοφίσκο στη Μαλεσίνα!
Είναι γύρω στα 5 χιλιάδες στρέματα, έχει μέσα ένα αρχοντικό τύπου "ράντσο" κοντά στα 15 δωμάτια, 2 πισίνες, υπηρετικό προσωπικό & βακέρος με γελάδια!
Αυτό που με στεναχώρησε όμως, είναι το boat house. Δεν χωράει μέσα το γιώτ μου!