---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

5 Ιαν 2012 - Ανακοίνωση Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας "Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ" για ενημέρωση ασφαλισμένων ΕΟΠΥΥ


ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ - «Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» - Ν.Π.Δ.Δ.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΕΟΠΥΥ
Αγαπητέ ασφαλισμένε του ΕΟΠΥΥ,
Από 1-1-2012 οι κλάδοι υγείας των ασφαλιστικών ταμείων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΑΕΕ, ΟΠΑ-ΤΥΚΥ, και ΟΓΑ ενοποιήθηκαν και λειτουργούν κάτω από τον ΕΘΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΕΟΠΥΥ).
Η ιατρική περίθαλψη θα παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ για όλους τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους των παραπάνω ταμείων από τους παρακάτω γιατρούς, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία:
1. Από όλους τους γιατρούς του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, που εντάσσονται με τις ίδιες εργασιακές σχέσεις στον ΕΟΠΥΥ, ΜΟΝΟΝ στις υγειονομικές δομές του ΙΚΑ (πολυιατρεία, περιφερικά ιατρεία ΙΚΑ)
2. Από γιατρούς που ήταν συμβεβλημένοι με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ και αποδέχθηκαν μέχρι 31-12-2011 να συνεχίσουν προσωρινά την συνεργασία τους με τον ΕΟΠΥΥ, στα τα ιδιωτικά τους ιατρεία.
3. Από τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας και Αγροτικών Ιατρείων του ΕΣΥ (όσα απ΄ αυτά έχουν ήδη ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ(.
Οι υπόλοιποι ιδιώτες γιατροί που δεν συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ, δέχονται τους ασφαλισμένους στα ιατρεία τους, οι οποίοι θα πληρώνουν μόνο την επίσκεψη, καθ΄ όσον με την Αρ. Πρωτ. Φ90380/οικ.32290/ 4456/29-12-2011/ΚΥΑ, παρέχεται η δυνατότητα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης φαρμάκων και εργαστηριακών εξετάσεων σε ΟΛΟΥΣ τους γιατρούς.
Επίσης κανένας γιατρός του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ που εντάχθηκε αυτόματα στον ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί να εξετάζει στο ιδιωτικό του ιατρείο ασφαλισμένους και συνταξιούχους ως ΕΟΠΥΥ, παρά μονο με αμοιβή από τον ίδιο τον ασθενή. Γι΄ αυτό το λόγο, όσοι γιατροί του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ έσπευσαν ΠΑΡΑΤΥΠΑ να κάνουν την ίδια δήλωση προς τον ΕΟΠΥΥ με τους γιατρούς του ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ και συμπεριλαμβάνονται στη λίστα γιατρών του Οργανισμού, θα πρέπει  να την ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ, καθόσον αυτό αποτελεί ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ των ασφαλισμέων και αντίκειται στην Ιατρική Νομοθεσία.
Οι ιδιώτες γιατροί που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ αμείβονται ΜΟΝΟ από τον Οργανισμό σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 262/Α/16-12-11) και για 200 επισκέψεις το μήνα το ανώτερο (50 ανά εβδομάδα). Πέραν αυτής της αμοιβής από τον ΕΟΠΥΥ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ να αξιωθεί ουδεμία πρόσθετη αμοιβή απ΄τους ασφαλισμένους. Το ίδιο ισχύει και για τις ιατρικές πράξεις, όσες απ΄ αυτές δεν συμπεριλαμβάνονται στην αμοιβή της επίσκεψης, εμπεριέχονται όμως σε Π.Δ  και καλύπτονται απ΄τον ΕΟΠΥΥ.
Αγαπητέ ασφαλισμένε του ΕΟΠΥΥ
Σε περίπτωση που διαπιστωθούν παραβάσεις των ανωτέρω υποχρεώσεων που απορρέουν από τον Ενιαίο Κανονισμό ΠαροχώνΥγείας του ΕΟΠΥΥ, καθώς και των κανόνων της Ιατρικής Δεοντολογίας και Επιστήμης θα πρέπει να καταγγέλλονται γραπτώς αμέσως, τόσο στον ΕΟΠΥΥ (Κηφισίας 39, 15123 μαρούσι), όσο και στον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας (28ης Οκτωβρίου 43, 41223 Λάρισα – Τηλ. 2410-287.777) για την επιβολή των αντίστοιχων κυρώσεων.

Λάρισα, 5-1-2012
ΓΙΑ ΤΟΝ Ι.Σ.Λ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΣ                                         ΜΙΧΑΗΛ ΜΕΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: