---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Ημερίδα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Με πρωτοβουλία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διοργανώνεται στη Λάρισα ημερίδα με θέμα «Κανόνες Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο – Cyber Bullying». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου και ώρα 19:00 στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Στόχος της ημερίδας, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο ημερίδων αντίστοιχου περιεχομένου, είναι η ενημέρωση για την ασφαλή εξοικείωση των πολιτών με τις νέες τεχνολογίες και ειδικότερα με το internet. Οι πολίτες και ειδικότερα οι γονείς, καθώς και τα παιδιά θα μπορούν μέσα από τη διαδραστική συμμετοχή τους να ενημερώνονται, από στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που διαθέτουν μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία, για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την πλοήγηση τους σε αυτό.

Τα θέματα που θα αναλυθούν άπτονται της καθημερινότητας και είναι τα εξής:
     •  θετικά και παγίδες του διαδικτύου
     •  facebook, msn, blogs, twitter, forums
     •  προστασία προσωπικών δεδομένων κ.λπ.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας ο Προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αστυνομικός Διευθυντής κ. Εμμανουήλ Σφακιανάκης μαζί με τους συνεργάτες του θα αναφερθούν:
     •  στην σκοπό διοργάνωσης των ημερίδων για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο
     •  στην αποστολή της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
     •  στα αδικήματα και στον τρόπο που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου, καθώς και σε πρακτικές πρόληψης
     •  σε στατιστικά στοιχεία που αφορούν τη διείσδυση των Ελλήνων στο διαδίκτυο και τις υποθέσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με συγκεκριμένα παραδείγματα – περιστατικά.
Το βρήκαμε εδώ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: