---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

19 Ιαν 2012: Ενημέρωση επί Δικαστικών Διεκδικήσεων και χρήσιμα στατιστικά στοιχεία. Πόσες και ποίων οι ατομικές αιτήσεις προωθήθηκαν στο ΓΛΚ.

     Στην παρακάτω εικόνα φαίνονται τα 2 πρώτα γράμματα του επιθέτου (για ευνόητους λόγους), το μικρό όνομα και ο τόπος διαμονής των συναδέλφων των οποίων οι ατομικές αιτήσεις τους με μέριμνα του δικηγορικού γραφείου προωθήθηκαν στο ΓΛΚ. Αριθμός πρωτοκόλλου θα δοθεί τις επόμενες 2-3 βδομάδες λόγω φόρτου εργασίας του ΓΛΚ.
     Η εικόνα που ακολουθεί δείχνει τον αριθμό των συμμετοχών κατά περιοχή ανά την Ελλάδα μέχρι την 19η Ιαν 2012.
Ακολουθούν ορισμένα χρήσιμα (πιστεύω) στατιστικά στοιχεία:
1.     Η κατάσταση με τους γνωστούς σε μένα ενδιαφερομένους για συμμετοχή έχει φθάσει στον αριθμό 619 εκ των οποίων 407 έχουν e-mail.
2.     Από τους 407 που έχουν e-mail οι 161 έστειλαν τα δικαιολογητικά στο δικηγορικό γραφείο και οι 246 όχι για διαφόρους λόγους.
3.     Από τους 295 συμμετέχοντες οι 80 περίπου δεν είναι γραμμένοι στην κατάσταση των 619 ατόμων (δεν επικοινώνησαν μαζί μου).
4.     Από αυτούς που επικοινώνησαν μαζί μου, επειδή προβαίνω σε αντιπαραβολή των στοιχείων σε συνεργασία με το δικηγορικό γραφείο, 5 φάκελοι φαίνεται ότι ουδέποτε έφθασαν εκεί. Η κυρία Πατριαρχέα τη Δευτέρα θα αναζητήσει τους φακέλους στο Ταχυδρομείο. Αν δε βρεθούν, οι συνάδελφοι θα ειδοποιηθούν για περαιτέρω ενέργειες.
5.     Η κατάθεση των αιτήσεων αποφασίστηκε να γίνει σε αυτή τη φάση κατά αλφαβητική σειρά. Αν δε βρίσκεται το όνομα σας σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα.
6.     Κρίνεται σκόπιμο να επαναλάβω ότι δεν τέθηκε χρονικός περιορισμός υποβολής δικαιολογητικών.
7.     Επειδή ρωτήθηκα, σας ενημερώνω ότι σε περίπτωση δικής μας επιτυχούς κατάληξης δε συμπαρασύρει τους συναδέλφους που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με μάς. Θα απαιτηθούν και γι αυτούς οι ίδιες διαδικασίες.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σας ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση. Παν.Γκοτζαμάνης.

tasofara είπε...

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Θεωρώ ότι η κατάθεση αγωγών με αλαφαβητική σειρά είναι ατυχής επιλογή.
Εκφράζω κάποιες σκέψεις μου:
α. Αν ακολουθηθεί η αλφαβητική σειρά και με δεδομένο ότι καθημερινά θα προστίθενται και νέοι ενδιαφερόμενοι, οι συνάδελφοι που κατέθεσαν τα δικαιολογητικά έγκαιρα αλλά το επώνυμό τους αρχίζει από Φ, Χ, Ψ θα πρέπει να αναμένουν επί μακρόν την αλφαβητική σειρά τους.
β. Είναι γνωστό ότι ακόμη και όλες μαζί οι αγωγές να είχαν κατατεθεί, αυτές που θα εκδικασθούν στην επαρχία θα τύχουν νωρίτερης επίλυσης έναντι όσων θα κατατεθούν στην Αθήνα, αφού στην επαρχία δεν υπάρχει τόσο μεγάλος φόρτος στα δικαστήρια. Άρα θα έπρεπε να ληφθεί και αυτό υπ' όψιν του δικηγορικού γραφείου.
γ. Ένα καλό δικηγορικό γραφείο, που θεωρείται ότι είναι οργανωμένο, θα έπρεπε να τηρεί χρονολογική σειρά εισόδου των δικαιολογητικών(πρωτόκολλο εισερχομένων) και να καταθέτει τις αγωγές με αυτή τη σειρά και όχι αλφαβητικά.
δ. Έχω στείλει τα δικαιολογητικά με συστημμένη επιστολή από 21/12/2011 και μέχρι σήμερα δεν μου έχει επιστραφεί το ένα αντίγραφο του εργολαβικού υπογεγραμμένο από το δικηγορικό γραφείο, ως οφείλει. Αυτό για σοβαρό δικηγορικό γραφείο είναι απαράδεκτο.Έπρεπε εντός τριημέρου από λήψεως δικαιολογητικών να τα έχει ελέγξει και να έχει επιστρέψει το ένα εργολαβικό υπογεγραμμένο.

Τάσος Φαραντάτος

Apostolos είπε...

Αγαπητέ Τάσο,
για ενημέρωση δικιά σου και όχι μόνον οι με τα ορθά στοιχεία συμπληρωμένες αιτήσεις προωθούνται καθημερινά στο ΓΛΚ. Σήμερα θα προωθηθούν άλλες 45 έως 50 αιτήσεις. Άρα μιλάμε για ημέρες και όχι για "επί μακρόν" για το σύνολο των συμμετασχόντων.
Το β. δε μπορώ να το καταλάβω.
Η απόδειξη και το εργολαβικό θα αρχίσουν να στέλνονται αφού φύγει η μεγάλη μάζα των αιτήσεων προς το ΓΛΚ.

tasofara είπε...

Τότε ουδέν πρόβλημα.
Μένω ήσυχος ότι το παρακολουθείς.
Ευχαριστώ.
Τάσος.
ΥΓ. Το (β) το ανέφερα γιατί αν οι προσφυγές προς το ΓΛΚ δεν τύχουν επιτυχούς έκβασης, που είναι και το πιθανότερο, θα ακολουθήσουν αγωγές, οπότε καλό είναι να ληφθεί αυτό το στοιχείο υπ' όψιν. Γνωρίζω από άλλες υποθέσεις ότι όσες υποβλήθηκαν σε δικαστήρια της επαρχίας επιλύθηκαν 1-2 χρόνια νωρίτερα από τις αντίστοιχες που υποβλήθηκαν στην Αθήνα.