---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Λυγερός Νίκος - Εκδηλώσεις και Διαλέξεις του Δήμου Πέλλας

     Απόλυτα πετυχημένες ήταν οι δύο εκδηλώσεις – διαλέξεις που διοργάνωσε ο Δήμος Πέλλας χθες Τετάρτη, στην Κρύα Βρύση και στα Γιαννιτσά, με ομιλητή τον δρ. Νίκο Λυγερό, καθηγητή, στρατηγικό σύμβουλο. Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κρύας Βρύσης και στη συνέχεια του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών, ο κ. Νίκος Λυγερός μίλησε με θέματα: «Νοημοσύνη και άνθρωπος» και «Η ΑΟΖ ως οικονομική λύση» αντίστοιχα.
     Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία που έχει για την Ελλάδα η θέσπιση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, την οποία οι πολιτικοί μας διαχρονικά δεν τόλμησαν να υλοποιήσουν. Στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία η ανάγκη αυτή καθίσταται επιτακτική και θα εξασφάλίσει σημαντικά οικονομικά οφέλη κι όχι μόνο για την Ελλάδα. Στις επερχόμενες εκλογές θα πρέπει να είμαστε με το κόμμα που θα δεσμευθεί να θεσπίσει την ΑΟΖ, άφησε να εννοηθεί ο κ. Λυγερός.

     Κατά την επίσκεψη του κ. Λυγερού στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας που άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό εντός του 2010, επεσήμανε: "Η αρχιτεκτονική και η μουσειολογία του Μουσείου  της Πέλλας είναι αποτελεσματικές και αισθητικές. Έτσι αναδεικνύουν την ομορφιά και την σπανιότητα των εκθεμάτων του αρχαιολογικού χώρου. Εντυπωσιακά είναι τα ψηφιδωτά με φυσικές  πέτρες που αξίζουν από μόνα τους την επίσκεψη. Είναι απαραίτητο να αξιοποιηθεί όλο το αρχαιολογικό περιβάλλον για να μετατραπεί το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας σε ένα από τα πιο σημαντικά της Ελλάδας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: