---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

21 Νοεμβρίου 2012 - Ημέρα Εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων


     Η 1η ΣΤΡΑΤΙΑ μας ενημερώνει ότι την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012, Ημέρα Εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων, θα πραγματοποιηθεί στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, Δοξολογία, Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης με συμμετοχή των πολιτικών και Στρατιωτικών αρχών.



ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 1ης  ΣΤΡΑΤΙΑΣ: Αρχαία μακεδονική ασπίδα, με τον ήλιο της Βεργίνας επί αυτής. Συμβολίζει την αποφασιστικότητα, τη δύναμη και τη θέληση της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ, να μην έλθει ποτέ σε συμβιβασμό με τους εχθρούς της.
ΡΗΤΟ: "ΕΣΤ' ΑΝ ΤΗΝ ΑΥΤΗΝ ΟΔΟΝ ΙΗ" (Εφόσον πορεύεται τον ίδιο δρόμο). Προ της μάχης των Πλαταιών, Άνοιξη του 479 π.Χ., ο Μαρδόνιος, στην προσπάθειά του να διαιρέσει τους Έλληνες πρότεινε στους Αθηναίους ειρήνη και πήρε την παραπάνω απάντηση. «Νυν τε απάγελλε Μαρδονίω, ως Αθηναίοι λέγουσι εστ' αν ο ήλιος την αυτήν οδόν ίη τη περ και νυν έρχεται, μήκοτε ομολογήσειν ημέας Ξέρξη», Ηρόδοτος: VΙΙΙ, 143. (Μετάφραση: Και τώρα πες στο Μαρδόνιο ότι η απάντηση των Αθηναίων είναι αυτή: Εφόσον ο ήλιος πορεύεται τον ίδιο δρόμο, τον οποίο ακολουθεί και τώρα, εμείς δεν πρόκειται να έλθουμε σε συμβιβασμό με τον Ξέρξη).

Δεν υπάρχουν σχόλια: