---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012

Νέες προκλήσεις των Τούρκων στην Kύπρο (Video)

      Σε συναγερμό έχουν τεθεί όλα τα φυλάκια της Εθνικής Φρουράς στην περιοχή του κατεχόμενου χωριού Αυλώνα όπου οι Τούρκοι έχουν παραβιάσει την νεκρή ζώνη. Τούρκοι στρατιώτες εισήλθαν στην νεκρή ζώνη με οχήματα χωρίς διακριτικά και περιέφραξαν μία περιοχή μπροστά από το κατεχόμενο χωριό παρά τις αντιδράσεις και των μελών της ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Αντιδράσεις σε στρατιωτικό και πολιτικό επίπεδο προκαλούν οι νέες προκλητικές ενέργειες... των Τούρκων στην νεκρή ζώνη μπροστά από το κατεχόμενο χωριό Αυλώνα. Σύμφωνα με πηγές του ΑΝΤ1 στις οκτώ και μισή το πρωί Τούρκοι στρατιώτες με πολιτική περιβολή και επιβαίνοντας σε οχήματα χωρίς κανένα διακριτικό εισήλθαν στην νεκρή ζώνη και αιφνιδιαστικά εγκατέστησαν πασσάλους στην μία πλευρά τεμαχίου γης εντός του οποίου βρίσκεται μεγάλη διάτρηση νερού. Την ενέργεια των Τούρκων αντιλήφθηκαν κάτοικοι της περιοχής που καλλιεργούν τα χωράφια στη νεκρή ζώνη οι οποίοι κάλεσαν αμέσως την αστυνομία. Τα μέλη της ΟΥΝΦΙΚΥΠ επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για παραβίαση του στατους Κβο.
     Παρά τις παραστάσεις της ΟΥΝΦΙΚΥΠ ο κατοχικός στρατός αρνήθηκε να αφαιρέσει την περίφραξη. Αργά το απόγευμα επανδρώθηκαν με πλήρη σύνθεση όλα τα φυλάκια της Εθνικής Φρουράς στην περιοχή ενώ όπως διακρίνεται στις εικόνες που καταγράψαμε οι σκοπιές επανδρώνονται από δύο στρατιώτες. Παράλληλα ενημερώθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενώ το Υπουργείο Εξωτερικών προβαίνει σε παραστάσεις προς τα Ηνωμένα Έθνη.
 Νωρίτερα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι Τούρκοι παραβίασαν το στάτους κβό της νεκρής ζώνης στην  περιοχή της κατεχόμενης Αυλώνας και έστησαν περίφραξη. Σε παραστάσεις προς τους Τούρκους έχει προβεί η Εθνική Φρουρά αλλά και τα Ηνωμένα Έθνη.
Η ενέργεια των Τούρκων επιβεβειώθηκε και από την Εθνική Φρουρά, η οποία έχει τεθει σε συναγερμό και λαμβάνονται μέτρα σε ανώτατο επίπεδο. Σε παραστάσεις προβαίνει και το Υπουργείο Εξωτερικών, ενημερώθηκε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ στα φυλάκια της περιοχής έχουν μπει διπλοσκοπιές. Σε ετοιμότητα βρίσκεται όλη η Εθνική Φρουρά.

http://kranosgr.blogspot.gr/2012/11/k-video.html 
http://www.ant1iwo.com/kypros/2012/11/13/nees-proklhseis-apo-toys-toyrkoys-sthn-p/

Δεν υπάρχουν σχόλια: