---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012

ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: Νεο-οθωμανικός πανηγυρικός για την ήττα του Ελληνικού Στρατού στην Κιουτάχεια σε ... εγκαίνια αεροδρομίου!

     Πιο ευθεία προειδοποίηση για τι μέλλει γενέσθαι στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και σε τι αποσκοπεί ο υπερεξοπλισμός της Τουρκίας δεν θα μπορούσε να υπάρξει από αυτά που ξεστόμισε ο εμπνευστής του νεο-οθωμανικού δόγματος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην τελετή των εγκαινίων του αεροδρομίου της Κιουτάχειας που κατέληξε σε ένα νεο-οθωμανικό παραλήρημα. Άρχισε να μιλάει για την ήττα του Ελληνικού Στρατού στην Κιουτάχεια στην μικρασιατική εκστρατεία την οποία ακολούθησε η κατάρρευση του μετώπου.
     Η νικηφόρα για τους Τούρκους μάχη έγινε στην περιοχή νότια της Κιουτάχειας στα τέλη του Αυγούστου του 1922: "Σε αυτά τα χώματα ξεκίνησε η μεγάλη πορεία μας. Η Τουρκία πρέπει να ακολουθήσει τα βήματα των προγόνων της. Κινούμαστε με το μυαλό των μαρτύρων του Τουμλού Μπουνάρ. Δείχνουμε ενδιαφέρον για ο,τιδήποτε και οποιοδήποτε χώρο σχετίζεται με τους προγόνους μας όπου υπάρχουν Τούρκοι. Πρέπει να πάμε όπου πήγαν οι Οθωμανοί πρόγονοί μας (!), κινούμαστε με το πνεύμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας". Ο Ερντογάν επέκρινε και το γνωστό σίριαλ για τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή, για τον οποίο δεν δέχεται ότι είχε ... άστατη προσωπική ζωή! "Οι Αρχές έχουν ειδοποιηθεί και περιμένουμε μια δικαστική απόφαση. Αυτοί που παίζουν με τις αξίες πρέπει να πάρουν ένα μάθημα στα πλαίσια του νόμου", είπε. «Γνωρίζουν τους πατέρες και τους προγόνους μας μέσα από τον "Υπέροχο Αιώνα" [ο τίτλος του σίριαλ στα τουρκικά] αλλά δεν γνωρίζουν έναν τέτοιο Σουλεϊμάν. Τριάντα χρόνια ήταν πάνω στο άλογο—αυτό να γίνει καλά γνωστό», επισήμανε.
     Μήπως θα μπορούσε κάποιος από το υπουργείο Εξωτερικών να μας διαφωτίσει τι ακριβώς εννοεί λέγοντας "Πρέπει να ακολουθήσουμε να βήματα των προγόνων μας" και "Να πάμε εκεί που πήγαν οι πρόγονοί μας"; Γιατί περισσότερο ως απειλή ακούγονται όλα αυτά παρά ως λόγος σε εγκαίνια αεροδρομίου... Eν πάση περιπτώσει μόνο η ελληνική πολιτική ελίτ δεν αντιλαμβάνεται αυτό που έρχεται, έχει αφήσει ανοχύρωτη της χώρα και διαλύει με συστηματικό τρόπο τις Ένοπλες Δυνάμεις, οδηγώντας μας στην καλύτερη περίπτωση σε φιλανδοποίηση (εν μέρει έχει τελεστεί) στην χειρότερη σε εθνικό ακρωτηριασμό...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: