---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Τετραπλό χτύπημα στους Αποστράτους - Πως καταντήσαμε Λοχία... - Μόνη ελπίδα για δικαιοσύνη ο Πρωθυπουργός

    Συνάδελφοι, όλες οι πληροφορίες από το ΓΛΚ, μας οδηγούν να συμπεράνουμε ότι οι απόστρατοι, για ακόμα μια φορά, θα υποστούμε πολλαπλά χτυπήματα στις συντάξεις μας. Τολμώ να πω ότι η συμπεριφορά αυτή από μέρους του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης είναι εγκληματική. Τι κι αν η στρατιωτική και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας διατείνεται ότι  τους ενημέρωσε και ότι υπέβαλε ανταποδοτικά μέτρα. Τι κι αν οι Ενώσεις Αποστράτων ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ προσπάθησαν με διαφόρους τρόπους να τους ενημερώσουν για την οικονομική ανέχεια των οικογενειών μας προκειμένου να μην αδικηθούμε και πάλι με τα νέα μέτρα. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Τελικά δεν ήταν τυχαίο ότι ο Σταϊκούρας είπε τα ίδια λόγια με το Σαχινίδη "...οι απόστρατοι έχουν τύχει, κατ' επανάληψη, ιδιαίτερης μεταχείρισης..."Οι απόστρατοι αν και ο πρωθυπουργός δεν καταλάβει τη νέα μεγάλη αδικία, θα υποστούμε: 
(1) Κατάργηση επιδομάτων εορτών και αδείας, από όσους έπαιρναν (ισχύει για όλους τους συνταξιούχους).  
(2) Μείωση σύνταξης ή συντάξεων αφού προστεθεί το μέρισμα (για εμάς το ΜΤΣ), στο ποσό που υπερβαίνει τα €1.000 σε ποσοστά 5 ή 10 ή 15% (ισχύει για όλους τους συνταξιούχους).  
(3) Μείωση της σύνταξης λόγω εξορθολογισμού του ειδικού μισθολογίου (κατ' εμάς φτωχολογίου) των εν ενεργεία συναδέλφων, δηλαδή επανυπολογισμός της σύνταξης με το νέο βασικό μισθό και τους νέους συντελεστές 
(4) Νέα μείωση σύνταξης το 2014 λόγω νέου ειδικού μισθολογίου των εν ενεργεία συναδέλφων μας (μόνον ένας διεστραμμένος εγκέφαλος θα μπορούσε να συνδυάσει τις παραπάνω μειώσεις).

     Καλούμε τον κ. Πρωθυπουργό, έστω και την τελευταία στιγμή, να βρει λίγο χρόνο ν΄ασχοληθεί με το θέμα αυτό και να σταματήσει το εν εξελίξει οικονομικό έγκλημα εις βάρος των αποστράτων και των οικογενειών τους. Να αναλογιστεί και να φαντασθεί ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. 
     
     Καλούμε όλους τους συναδέλφους που έχουν πρόσβαση σε βουλευτές ανεξαρτήτως κομμάτων, να τους ενημερώσουν άμεσα για τα παραπάνω. Δε θα μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια τα παιδιά μας.

Αποστόλης Παπαπαρίσης
Πρόεδρος ΕΑΑΣ Λάρισας 

5 σχόλια:

George είπε...

Μόνη ελπίδα ο Πρωθυπουργός?
Μόνη ελπίδα είναι οι εε ηγεσία του στρατού μας.Αν αυτοί δεν μιλούν και περιμένουν να ανοίξουν το στόμα τους όταν αποστρατευτούν και αυτοί, θα δούμε και άλλα χειρότερα!Ο Πρωθυπουργός ξέρει πολύ καλά τι του γίνεται!

Unknown είπε...

Η ΕΑΑΣ πρέπει επιτέλους να συσπειρώσει και τις ενώσεις αποστράτων που ειναι ΝΠΙΔ ,ο σκοπός εξάλλου θα είναι κοινός,και να ασχοληθεί με το θέμα σοβαρά.Έπρεπε εδώ και καιρό που υπήρχαν οι φήμες να είχε κάνει κίνηση.Η διάσπαση των κοινητοποιήσεων πρέπει να σταματήσει τώρα.Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να το κάνει;

Δημήτριος Λάγγας είπε...

"Εύγε", είναι "ένα πρώτο θετικό βήμα", όπως θα έλεγε κι ο Περσολάτρης Π.Γ., τακτικός επισκέπτης του ιστοτόπου σου Απόστολε, που μετά τις τελευταίες εξελίξεις, μάλλον αναχώρησε, για Περσία.

panagiotis paganis είπε...

KΑΘΙΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΑΝΑΠΑΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΦΑΖΟΥΝΕ ΝΑ ΠΕΤΑΓΕΣΤΕ ΝΑ ΒΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ..... ΝΤΡΟΠΗ. !!!!!!. ΟΤΑΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΡΧΟΝΤΑΙ 30 ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΤΑ ΒΙΑΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ_ .... ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙ/?

Apostolos είπε...

Παναγιώτη, για επιβεβαίωση όσων λες πολλοί συνάδελφοι που απευθύνθηκαν σε βουλευτές, πήραν την απάντηση: Περιμέναμε στη συγκέντρωση σας, στη συγκέντρωση των αποστράτων να είσαστε χιλιάδες...