---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Εφημερίδα «Μιλλιέτ» της 09 Δεκ 2011 - Μετάφραση: Χαρ. Καραγκιοζούδης -

            Μετά από 24 χρόνια περνάει στην υλοποίηση το πρόγραμμα του κόλπου της Νικομήδειας (Ίζμιτ), το οποίο είχε έρθει στην ημερήσια διάταξη, κατά την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός ο Τουργκούτ Οζάλ. 

 



            Το πέρασμα (διάβαση) του κόλπου  συμφώνησαν να το κατασκευάσουν η Ιαπωνική εταιρία «ΙΗΙ» και η Τουρκική εταιρία κατασκευών «STFA”, η οποία επιφορτίστηκε με τις βασικές κατασκευές της υποδομής, στον πυθμένα της θάλασσας. Η εταιρία STFA θα ολοκληρώσει τα θεμέλια της γέφυρας και των οδογεφυρών, μέσα σε 36 μήνες.
            Στο πρόγραμμα του αυτοκινητοδρόμου που θα συνδέσει αμέσως την Κων/πολη με τη Σμύρνη, με την κατασκευή μιας γέφυρας πάνω από τη θάλασσα του κόλπου της Νικομήδειας, συμμετέχει και η Τουρκική εταιρία κατασκευών STFA.
            Το πρόγραμμα διέλευσης του κόλπου θα μειώσει την απόσταση και το χρόνο του ταξιδιού μεταξύ της Κων/πολης και της Σμύρνης και είχε έρθει για πρώτη φορά στην ημερήσια διάταξη την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός ο Τουργκούτ Οζάλ. Η γέφυρα θα κατασκευαστεί στον κόλπο από την εταιρία STFA και την Ιαπωνική ΙΗΙ και ήδη υπεγράφη συμφωνία για τις βασικές υποδομές διέλευσης στον πυθμένα της θάλασσας.
            Ο πρόεδρος της εταιρίας STFA Μεχμέτ Αλί Νεϊζί δήλωσε ότι το πρώτο και το πλέον σημαντικό μέρος του έργου ανήκει στην εταιρία τους και για το πρόγραμμα αυτό έχουν εξασφαλιστεί 256 εκατομμύρια δολάρια.
Σχόλιο: Αν και πιστεύω ότι η οικονομική ...άνθηση της Τουρκίας δεν είναι τίποτε άλλο παρά ακόμα μία τεράστια φούσκα, πιάνω τον εαυτό μου να ζηλεύει όταν διαβάζω τέτοιες ειδήσεις.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: