---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Σχολιασμός της ΕΑΑΣ Λάρισας επί ισχυρισμών δημάρχου Δήμου Λαρισαίων κ. Κ. Τζανακούλη.


Στην κρίση των Πολιτών

            Μάταια περιμέναμε από τον κ. Τζανακούλη να απαρνηθεί τις σκληρές και ειρωνικές εκφράσεις προς το Στρατό και τα στελέχη του, που του αποδόθηκαν σε κείμενο των Ψιθυριστών της «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» της 14ης Δεκεμβρίου 2011, με τίτλο «Παλιοϊστορίες», δίπλα από τη φωτογραφία του γαϊδάρου στο χαντάκι.
            Για την ιστορία και σύμφωνα με τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Λάρισας η εκδήλωση έγινε για να τιμηθεί ο Πολίτης με γράμματα κεφαλαία, κ. Γεώργιος Ζιαζιάς.  Ο αειθαλής αυτός Λαρισαίος στο πλαίσιο της εκδήλωσης έδωσε διάλεξη με θέμα «Ο στρατός της Λάρισας, παράγων ανοδικής πορείας της πόλης, 4ο Σύνταγμα Πεζικού - Β΄ Σώμα Στρατού», παρουσιάζοντας ενδιαφέροντα και άγνωστα στοιχεία της συμβολής των στρατιωτικών μονάδων στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας την εποχή του Μεσοπολέμου.
            Ο κ. Τζανακούλης όχι μόνον έφθασε καθυστερημένος αλλά παίρνοντας το λόγο για να χαιρετήσει την εκδήλωση, στην ουσία ακύρωσε τα λεγόμενα του τιμώμενου προσώπου, ασχολούμενος (δεν είναι η πρώτη φορά) με «τα παλούκια» που όπως υποστήριξε, ένας ανώνυμος Στρατηγός τα μετέφερε παράνομα κλέβοντας γη από το Δήμο Λαρισαίων. Ήταν ατυχής στιγμή, ήταν αγένεια, δεν ήξερε σε ποια εκδήλωση πήγε, μισεί το Στρατό; Άγνωστες οι βουλές του δημάρχου. Το περιστατικό μπορεί εύστοχα να αποδοθεί με τη λαϊκή παροιμία «Πάρ’ τον στο γάμο σου να σου πει και του χρόνου».
            Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, αφήνει το νέο κρεσέντο του δημάρχου εναντίον των Ενόπλων Δυνάμεων στην κρίση των Πολιτών της Λάρισας.
(Το παραπάνω στάλθηκε για δημοσίευση στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ) 
Ακολουθεί το επίμαχο κείμενο των Ψιθυριστών της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

2 σχόλια:

George είπε...

Απόστολε στην πρώτη σου εκδήλωση που θα κάνεις σαν ΕΑΑΣ Λάρισας κάλεσέ τον και τίμησέ τον κ. Δήμαρχο . Που τον βρήκατε και τον ψηφίσατε. Να τον χαίρεστε!!!

Καντερές Δημήτριος είπε...

Για τέσσερα-πέντε χρόνια (σε δύο περιόδους) που έτυχε να υπηρετήσω στο Στρατηγείο της Στρατιάς οι σχέσεις του Στρατού με της Αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους κατοίκους γενικά ήταν άριστες. Κανείς ποτέ δεν είχε εκφράσει ούτε το παραμικρό παράπονο. Που τα βρήκε και τα λέει αυτά τώρα ο κ. Δήμαρχος; Μήπως τα λέει για να έχει έρεισμα να διεκδικεί τις εκεί στρατιωτικές εδαφικές εκτάσεις;
Προτείνω το τοπικό Παράρτημα της ΕΑΑΣ αφ' ενός μεν να δημοσιοποιήσει ευρέως τους ανεύθυνους ψευδείς ισχυρισμούς του κ. Δημάρχου και αφ' ετέρου με επιστολή του να ζητήσει από τον κύριο Υπουργό Εθνικής Άμυνας να καλέσει τον κ. Δήμαρχο να συγκεκριμενοποιήσει τους ισχυρισμούς του._