---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Η Λάρισα στέλνει μήνυμα κοινωνικής προσφοράς - ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΕΜΠΡΑΚΤΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

     της Λένας Κισσάβου
     Η Λάρισα, δείχνει το ανθρώπινο πρόσωπό της. Φορείς και σύλλογοι παρουσιάζουν μια έντονη κινητικότητα, ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων, για να συγκεντρώσουν τρόφιμα και χρήματα, με σκοπό να προσφερθούν σε φτωχές οικογένειες, άπορα άτομα και ιδρύματα της πόλης μας, προκειμένου να μην στερηθούν τίποτα από αυτά που μπορεί να απολαύσει ένα σπιτικό, τις γιορτινές ημέρες.
     Σε κάθε γωνιά της, άνθρωποι ευαισθητοποιημένοι, οργανώνουν δράσεις προσφοράς και εργάζονται εθελοντικά για την επιτυχία τους, βάζοντας το δικό τους λιθαράκι, σε αυτό το μεγάλο κίνημα κοινωνικής προσφοράς που αναπτύσσεται στην πόλη. Από την εκκλησία, τους κοινωνικούς φορείς, μέχρι και τους μαθητές στα σχολεία, παρατηρείται μια προσπάθεια έμπρακτης στήριξης στους αναξιοπαθούντες και αδύνατους οικονομικά συμπολίτες μας.
     Είναι οι μέρες που ο καθένας καλείται να καταθέσει τη δική του συμβολή και να δείξει τη συμπαράστασή του, σε εκείνους που πραγματικά τη χρειάζονται. Χάρη σε αυτές τις δράσεις, τα παιδιά φτωχών οικογενειών και τα ορφανά, θα πάρουν και φέτος δώρο από τον Άγιο Βασίλη και τα τραπέζια κάθε σπιτικού θα στρωθούν έχοντας στα πιάτα τους τα εδέσματα των γιορτών. Αυτές και μόνο οι εικόνες, δεν αξίζουν τη βοήθειά μας;
     Άλλωστε οι Λαρισαίοι έχουν ήδη αποδείξει ότι είναι ευαισθητοποιημένοι και ανταποκρίνονται άμεσα σε τέτοιες δράσεις, όπως και πρόσφατα με την προσπάθεια που ξεκίνησαν διάφοροι φορείς να συγκεντρώσουν τρόφιμα για να στηρίξουν οικογένειες στη δύσκολη εποχή της οικονομικής κρίσης. Τόσο οι μέρες αγάπης που αγγίζουν τις καρδιές μας, όσο και το αίσθημα προσφοράς που αυξάνεται μέσα από την επιρροή που ασκεί το κλίμα των Χριστουγέννων, οι πολίτες δίνουν ακόμη και το ελάχιστο που μπορούν, στον πλησίον τους. Αν κάποιοι επιθυμούν να προσφέρουν, συγκεντρώνουν βοήθεια οι εξής:
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ
Ο Έρανος της Αγάπης θα γίνει και φέτος από την Εκκλησία της Ελλάδος. Στην Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου έχει ξεκινήσει από το περασμένο Σάββατο και θα διαρκέσει ως και αύριο Τρίτη 13 Δεκεμβρίου. Ιερείς των ενοριών, επίτροποι και μέλη των φιλόπτωχων ταμείων θα περάσουν από τα σπίτια της κάθε ενορίας και θα δίνουν σφραγισμένα κουπόνια, με το ποσό, που θα προσφέρει ο κάθε πολίτης. Σε μήνυμα του σεβασμιότατου μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου, για τον εν λόγω έρανο, αναφέρονται μεταξύ άλλων: «Αδελφοί μου, από πολλών ετών έχει καθιερωθεί στην 'Εκκλησία της Ελλάδος να διενεργείται μέσα στο μήνα Δεκέμβριο ο «Έρανος της Ημέρας της Αγάπης», διά να συγκεντρώνονται χρήματα διά τούς πτωχούς αδελφούς μας. Σε λίγο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα. Όλοι θα φροντίσουμε για τα παιδιά μας και την οικογένειά μας. Θα πάρουμε ζεστά ρούχα και παπούτσια, θα πάρουμε παιχνίδια στα παιδιά μας, θα στολίσουμε τα σπίτια μας και θα προετοιμάσουμε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας για να χαρούμε τη μεγάλη γιορτή, όπως μας επιβάλλουν οι ιερές παραδόσεις μας. Ξέρουμε όμως πολύ καλά ότι υπάρχουν και οι φτωχοί και οι άνεργοι αδελφοί μας. Ξέρουμε ότι δίπλα μας υπάρχουν ανήμποροι γέροντες και άρρωστοι συνάνθρωποι μας. Ξέρουμε ότι υπάρχουν παιδιά στον τόπο μας, στον ίδιο χώρο που ζούμε και εμείς, που δεν έχουν αυτές τις ημέρες ένα καινούργιο ρούχο, ένα παιχνίδι, μια ζεστή σούπα στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Σας παρακαλώ πολύ να ανοίξετε με αγαθή διάθεση την πόρτα σας στους ανθρώπους που θα ’ρθουν εκ μέρους της τοπικής μας Εκκλησίας και να προσφέρετε ό,τι μπορείτε για τους φτωχούς συνανθρώπους μας».
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ενόψει των Χριστουγέννων το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων, εντείνει τη δράση του, με σκοπό να προσφέρει εκτός των άλλων τροφίμων και τα παραδοσιακά εδέσματα των γιορτών, σε οικονομικά αδύνατους συμπολίτες μας. Ήδη την περασμένη εβδομάδα ζαχαροπλαστεία της Λάρισας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του και πρόσφεραν μελομακάρονα και κουραμπιέδες, τα οποία προσφέρθηκαν σε συμπολίτες μας, δικαιούχους των παροχών του. Παράλληλα συγκεντρώνει παιχνίδια για να προσφερθούν σε παιδιά φτωχών οικογενειών ενώ καλεί όσους πολίτες επιθυμούν, να προσφέρουν τρόφιμα. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2410- 255876, καθημερινά, τις ώρες 8 π.μ. με 2 το μεσημέρι.
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Η Κοινωνική Υπηρεσία του Περιφερειακού Τμήματος Λάρισας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στο πλαίσιο των κοινωνικών δραστηριοτήτων της ενόψει των Χριστουγέννων, συγκεντρώνει τρόφιμα (που διατηρούνται εκτός ψυγείου), παιδικές τροφές, είδη ατομικής υγιεινής, κονσέρβες και παιχνίδια τα οποία θα δοθούν σε οικογένειες και μοναχικά άτομα που αντιμετωπίζουν, κοινωνικά, οικονομικά και άλλα προβλήματα. H Kοινωνική Υπηρεσία του Ε.Ε.Σ. Περιφερειακού Τμήματος Λάρισας απευθύνεται σε σούπερ μάρκετ, επιχειρήσεις παραγωγής τροφίμων, σε σχολεία της Λάρισας και σε πολίτες, ζητώντας τη βοήθειά τους για τη συγκέντρωση των εν λόγω ειδών. Όσοι επιθυμούν, μπορούν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης στα γραφεία του Ε.Ε.Σ., οδός Μ. Αλεξάνδρου 7 και ώρες 8:00 π.μ.-14:00 μ.μ. Πληροφορίες στο τηλ/νο 2410 -532250.
«ΠΥΡΗΝΕΣ»
Εικοσιένα χρόνια δράσης οι «Πυρήνες» στη Λάρισα, δίνουν το δικό τους αγώνα να βοηθήσουν οικογένειες, ορφανά παιδιά και άπορους. Προσφέροντας όλο το χρόνο οικονομική βοήθεια, τρόφιμα και ρούχα, στους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη, επιτελούν ένα σημαντικό έργο, πολύτιμο για την πόλη. Πρόκειται για μια ομάδα ευαισθητοποιημένων γυναικών, με έντονο το αίσθημα της κοινωνικής προσφοράς, που ουσιαστικά αντιπροσωπεύουν το ανθρώπινο πρόσωπο της κοινωνίας μας. Πέρυσι ενόψει των Χριστουγέννων, βοήθησαν συνολικά πενήντα οικογένειες της Λάρισας και τρία ορφανά παιδιά που ζουν με συγγενείς, ενώ συντηρούν ακόμη ένα ορφανό παιδί που βρίσκεται σήμερα σε ίδρυμα εκτός πόλης. Κάθε προσφορά των πολιτών, τους δίνει μεγάλη βοήθεια στο έργο τους και γι’ αυτό όσοι επιθυμούν να συμβάλλουν είτε προσφέροντας ρούχα, τρόφιμα ή χρήματα, μπορούν να απευθύνονται στην κ. Δήμητρα Τουρσουνίδου στο τηλέφωνο 6937- 647139.
«ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»
Έρανο οργανώνει o σύλλογοs «Η Κιβωτός των Ελλήνων», ενόψει των εορταστικών ημερών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, για την ενίσχυση οικογενειών και ιδρυμάτων. Ο έρανος θα είναι σε μορφή κουπονιών προσιτά στον καθένα. Επίσης η βοήθεια μπορεί να είναι και σε είδη, όπως λάδι, ζυμαρικά, όσπρια κ.λπ., Τηλ. επικοινωνίας: 6988-566668 και 6931-272799.
«ΦΙΛΟΤΗΣ»
Προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες της χώρας μας, λειτουργεί
τράπεζα τροφίμων στη Λάρισα από τον σύλλογο ανθρωπιστικής βοήθειας και περιβαλλοντικής δράσης «Φιλότης», σε αποθήκη που βρίσκεται στην οδό Ηφαίστου 41. Η συγκέντρωση γίνεται σε είδη διατροφής μακράς διάρκειας, όπως: κονσέρβες, γάλα εβαπορέ, όσπρια, ρύζι, ζυμαρικά, ζάχαρη, μπισκότα, χυμούς, βιταμίνες, φάρμακα, σχολικά είδη, παιχνίδια, ρούχα κ.α. κάθε Δευτέρα και Πέμπτη τις ώρες 6 – 8 μ.μ. Τηλ. επικοινωνίας: κ. Σταυρόπουλος Κων/νος 6972-933730 και κ. Νικολούλη Παρασκευή 6937-464171.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ
Επιτροπή Φιλανθρωπικής Στήριξης Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, λειτουργεί από τις αρχές του έτους με πρωτοβουλία της αντιπεριφερειάρχη κ. Ρένας Καραλαριώτου και μέχρι σήμερα έχει συμβάλλει τα μέγιστα σε προσφορά τροφίμων, ενδυμάτων, υποδημάτων και ειδών πρώτης ανάγκης, σε οικογένειες του νομού Λάρισας που χρήζουν βοήθειας. Απευθυνόμενη σε επιχειρηματίες, έχει τύχει μεγάλης ανταπόκρισης και καταφέρνει να ολοκληρώνει στόχους κοινωνικής προσφοράς με επιτυχία, όπως πρόσφατα με τη διανομή τροφίμων σε απόρους, που πραγματοποίησε με τη στήριξη της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Π.Ε. Λάρισας, διαμέσου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Περί τις 150 οικογένειες, έχει βοηθήσει η Επιτροπή, με προσφορά των προαναφερόμενων ειδών, και συνεχίζει πιο δραστήρια αυτές τις ημέρες, με στόχο την ανακούφιση όσο το δυνατότερο μεγαλύτερου αριθμού συμπολιτών μας. Μέλημα της Επιτροπής είναι να αυξηθεί ο αριθμός των δεμάτων που θα διατεθούν φέτος σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, δεδομένου ότι λόγω της οικονομικής κρίσης αυξήθηκαν κατά πολύ οι άνθρωποι που χρήζουν βοήθειας. Οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες να προσφέρουν μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο του γραφείου της κ. Καραλαριώτου, 2413 -506301.

Δεν υπάρχουν σχόλια: