---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Στο Καστελόριζο μέλη της ΕΑΑΣ για την 68η επέτειο απελευθέρωσης του νησιού από τα Γερμανό - Ιταλικά στρατεύματα - 13 Σεπτεμβρίου 2011

     Ψάχνοντας στο διαδίκτυο να βρώ κάποια στοιχεία για το Καστελόριζο, βρήκα στο site Πιστός.gr ένα μικρό κείμενο και βίντεο από την επίσκεψη της ΕΑΑΣ στο Καστελόριζο (Μεγίστη), και σας τα παραθέτω.





            Τη Μεγίστη επισκέφτηκαν μέλη του συνδέσμου αποστράτων αξιωματικών στρατού στα πλαίσια της 68ης  επετείου απελευθέρωσης του νησιού από τα Γερμανό - Ιταλικά στρατεύματα κατοχής που τιμάται στις 13 Σεπτεμβρίου. Το πρόγραμμα της μονοήμερης επίσκεψης τους περιελάμβανε επιμνημόσυνη δέηση στους Έλληνες πεσόντες του Καστελόριζου και κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη.

            Την αποστολή υποδέχθηκε θερμά ο αντιδήμαρχος του νησιού Γιώργος Αχλαδιώτης, ανιψιός της ηρωίδας Δέσποινας Αχλαδιώτου γνωστή ως Κυρά της Ρω, ο οποίος τιμήθηκε από τον πρόεδρο της ΕΑΑΣ αντιστράτηγο Παντελή Μαυροδόπουλο. Στην αποστολή μετείχε και ο πρόεδρος συνδέσμου Βετεράνων Εν. Δυν. Μ. Α. Μόσχου Βασίλειος καθώς επίσης και ο επίτιμος διοικητής στρατιάς και Ιερολοχίτης Κωνσταντίνος Κόργκας, ο οποίος μίλησε κατά τη διάρκεια της λιτής τελετής για την ιστορία της Μεγίστης αλλά και τις μάχες που έδωσε για την Ελλάδα και τα Δωδεκάνησα  κατά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο.
            Τα μέλη της ΕΑΑΣ βράβευσαν επίσης τον Ιερέα του Καστελόριζου π. Γεώργιο, την δασκάλα του νησιού, το διοικητή άμυνας της νήσου Μεγίστης και τον αστυνομικό του νησιού για το έργο που επιτελούν στο ακριτικό μας νησί και έδωσαν σε όλους κουράγιο για τις δύσκολες ημέρες που θα έλθουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: