---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Μεγαλειώδης Συναυλία στη Λάρισα "Τα παιδιά τραγουδούν για τα παιδιά" για το Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο "ΕΛΠΙΔΑ".

      Την 23η Δεκεμβρίου 2011, ημέρα Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε η τελευταία πράξη του μαραθωνίου αγάπης των παιδιών προς τα παιδιά. Η συναυλία ήταν όχι μόνον μία αξιέπαινη προσπάθεια αλλά τολμώ να πω μία επαγγελματική δουλειά που ξεχείλισε από φαντασία, ταλέντο, οργάνωση, εθελοντισμό, όρεξη, μεράκι αλλά κυρίως αγάπη. "Τα παιδιά τραγουδούν για τα παιδιά". Όπως ανακοινώθηκε συγκεντρώθηκαν 11.000 ελπίδες!!! και θα διατεθούν στο Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο "ΕΛΠΙΔΑ". Η ΕΑΑΣ Λάρισας είχε την τιμή να συμμετάσχει στην προσπάθεια αυτή. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν αγόγγυστα όλες αυτές τις ημέρες για την επιτυχία της προσπάθειας αυτής.

Το άρθρο που ακολουθεί το πήραμε από την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
            Της Σοφίας Ορφανιώτη
            «Είμαστε παιδιά και δυστυχώς η φωνή μας δεν ακούγεται πάντα. Απόψε μας δίνεται η ευκαιρία να σπάσουμε τη σιωπή μας και να αποδράσουμε από τις γκρίζες μέρες που μας κυκλώνουν στέλνοντας χρώμα, μουσική και ελπίδα σε παιδιά που παλεύουν σκληρά για τη ζωή τους.
            Παιδιά που δεν γνωρίζουμε και ίσως να μην τα δούμε ποτέ αλλά αυτό για μας δεν μετράει. Εμείς θέλουμε μόνο το χαμόγελό τους και το δικαίωμα να ζήσουν το αύριο».
            Με αυτά τα συγκινητικά λόγια άνοιξε χθες βράδυ στο κατάμεστο Δημοτικό Ωδείο της Λάρισας τη σπουδαία συναυλία φιλανθρωπικού χαρακτήρα που διοργάνωσε ομάδα παιδιών της πόλης, με συμπαραστάτες φορείς αλλά και ιδιώτες, η Ευαγγελία Αγγελοπούλου, η μία εκ των παιδιών που αποφάσισαν να βοηθήσουν μέσω της μουσικής τους όλα εκείνα τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο.
            Στην έναρξη της χθεσινής εκδήλωσης η νεαρή μαθήτρια εκπροσωπώντας όλα τα παιδιά πρόσθεσε ακόμη με τον ίδιο ζεστό της λόγο τα εξής: «Ενωθήκαμε για να αποδείξουμε σε όλους ότι η «Ελπίδα» είναι για μας μονόδρομος.
            Σας ευχαριστούμε που μας βοηθήσατε να είμαστε σήμερα εδώ, συγχωρέστε τα οποιαδήποτε λάθη μας και σας ζητούμε αυτό το βράδυ να πιάσετε με σιγουριά το χέρι μας για να σας ταξιδέψουμε στα δικά μας πεντάγραμμα και σε ό,τι εμείς αγαπάμε.
            Ευχή όλων των παιδιών είναι η προσπάθειά μας να αγγίξει εσάς τους μεγάλους και να καταλάβετε μέσα σε όλα αυτά που σας προβληματίζουν καθημερινά ότι η υγεία, το χαμόγελο, η αγάπη, η αλήθεια, τα όνειρα, η πίστη, η ελπίδα είναι για όλους μας τα ουσιαστικά σκήπτρα της ζωής που θέλουμε να μας παραδώσετε για να μπορούμε να ζήσουμε ένα καλύτερο αύριο».
Φωτίζοντας αχνά τη σκηνή του Ωδείου οι παρευρεθέντες αντίκρισαν ψηλά μικρά αγγελάκια με τα γράμματα της «Ελπίδας».
            Στη συνέχεια το λόγο έλαβαν εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα» ο γνωστός φωτογράφος Χάρης Χριστόπουλος και εκ μέρους του Ωδείου η κ. Βαρβάρα Βασιλάκη.
            Ο κ. Χριστόπουλος ανέγνωσε το μήνυμα της προέδρου της «Ελπίδας» κ. Μαριάννας Βαρδινογιάννη όπου τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η αγάπη στον συνάνθρωπο και στον εθελοντισμό έχουν τη δική τους ξεχωριστή αξία και σημασία. Τα παιδιά που εξαιτίας τους είμαστε απόψε εδώ δεν μας χαρίζουν απλά όμορφες μουσικές στιγμές, μας δίνουν θάρρος να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο μας».
            Τη σκυτάλη στο χθεσινή βραδιά πήραν τα παιδιά που με τις φωνές τους πλημμύρισαν με μουσικές νότες την αίθουσα συναυλιών του Ωδείου.
            Ο Βασίλης Κούρτης, η Νάντια Τόλιου, η Έλλη Κουντούρη, ο Νικόλας Τασιόπουλος, η Κάτια Παλάσκα, ο Θάνος Πασχούδης, ο Ευάγγελος Δημόκας, ο Γιάννης Χαλκιάς, ο Μίνωας Ντίνας, ο Γρηγόρης Μπακάλογλου τραγούδησαν για τα παιδιά της «Ελπίδας» και όλη αυτή η προσπάθεια απέδωσε τα μέγιστα, αφού σε λιγότερο από ένα μήνα συγκεντρώθηκαν 11.000 ευρώ για τις ανάγκες της «Ελπίδας».
            Τα μουσικά κομμάτια επένδυαν με χορό η Έρη Γιαννούλα και η Ευαγγελίνα Τζήμα. Πολύτιμη ήταν η βοήθεια και η συμμετοχή του Δημιουργικού Εργαστηρίου της κ. Κάκιας Χαλήμαγα- Χατζή καθώς και της πιανίστα Αντωνέλλας Πουλούλη. Στη διάρκεια της βραδιάς εμφανίστηκε ακόμη και η Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας την οποία συνόδευσε στο πιάνο ο μαέστρος Χρήστος Κτιστάκης.
            Στο τέλος της εκδήλωσης σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του ΔΩΛ κ. Κώστας Γιαννούλας και ο καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών κ. Ξένης Σαχίνης συγχαίροντας τα παιδιά για αυτή την τόσο αξιέπαινη πρωτοβουλία τους. Στην έναρξη της εκδήλωσης προβλήθηκε βίντεο σχετικό με τη λειτουργία του ξενώνα και του ογκολογικού νοσοκομείου της «Ελπίδας».
            Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης, ο αντιδήμαρχος Σπύρος Μπαρμπούτης, η εκδότης-διευθυντής της «Ε» κ. Δανάη Δημητρακοπούλου, ο διευθυντής του ΔΩΛ Απ. Αλεξίου και πλήθος κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: