---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Εθνική Διακλαδική Άσκηση ΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2013»

     Από 30 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου 2013 έχει προγραμματισθεί η διεξαγωγή εθνικής διακλαδικής άσκησης με την επωνυμία «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-2013». Πρόκειται για άσκηση μεγάλης κλίμακας, η οποία σχεδιάστηκε και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ, με τη συνδρομή των Γενικών Επιτελείων. Διεξάγεται σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο και εντός του FIR Αθηνών, επί βάσεως ΤΑΑΣ και ΤΑΜΣ. Στην άσκηση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τους Μείζονες Επιχειρησιακούς Σχηματισμούς (ΜΕΣ), συμμετέχουν και πολιτικοί Φορείς (ΥΠΕΘΑ, ΓΓΕΕ&ΓΓΜΕ, ΠΑΜ-ΠΣΕΑ του πολιτικού τομέα, ΥΠΔΤ&ΠΤΠ-Αρχηγείο ΕΛ.ΑΣ, ΥΠΔΤ&ΠΤΠ-Αρχηγείο Π.Σ, ΥΠΝ-Αρχηγείο Λ.Σ/ΕΛ.ΑΚΤ, ΕΥΠ, ΥΠΑ, ΕΜΥ).  
     Σκοπός της ασκήσεως είναι:
α.  Η εξέταση-αντιμετώπιση της δημιουργούμενης, από τις διεθνείς εξελίξεις, κατάστασης στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας μας.
β.  Η εφαρμογή σχεδίων, καθώς και η εκπαίδευση των Επιτελείων και των Μονάδων στη διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων.
γ.  Η εφαρμογή και αξιολόγηση των σχεδίων, διαδικασιών και η διατήρηση της μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.
δ.  Η προαγωγή της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των Κλάδων των ΕΔ, των φορέων του πολιτικού τομέα, της ΕΛ.ΑΣ και του Λ.Σ/ΕΛ.ΑΚΤ κατά την εφαρμογή των εθνικών σχεδίων.

     Η άσκηση διεξάγεται σε ρεαλιστική βάση, επί 24ώρου βάσεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: