---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΣΕ-82: 35 χρόνια μετά

     35 χρόνια πέρασαν από την ημέρα (21 Σεπ 1978) που η τάξη του 1982  της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ-82) πέρασε την κεντρική πύλη της Σχολής. Δυστυχώς είναι πλέον κατά 10 λιγότεροι για διάφορους λόγους. Η συγκίνηση μεγάλη. Τα χαμόγελα πολλά. Η συμμετοχή άγγιξε το τέλειο (173 άτομα). Αξίζει να σημειωθεί ότι ήρθε ο αρχηγός (Μανωλόπουλος) από την Κύπρο και ο Σπηλιώτης από τις Βρυξέλλες. Η οργάνωση παίρνει άριστα. Οι οργανωτές Θωμαίδης, Μανωλόπουλος, Γεωργακόπουλος, Βελώνης, Καϊμακτσής, Χατζηδήμας, Καίσαρ, Σοφρώνης, Στεφανής, Ροδόπουλος, Χουλιάρας, Παπαχρήστος Στ. και Μπαλτζής, όπως μου τους έστειλε ο τελευταίος. Το ενθύμιο φιλοτέχνησε ο συμμαθητής μας Ροδόπουλος. Ευχαριστώ τους παρακάτω Συμμαθητές που με απήλλαξαν από το καθήκον να γράψω κάποιο άρθρο. 
Ακολουθούν σχόλια - φωτογραφίες
     Ο Παναγιώτης Λιάρας γράφει: «Θα ήθελα από βάθους καρδιάς να ευχαριστήσω όλους τους συμμαθητές μου που προσπάθησαν, δούλεψαν και κουράστηκαν για την τέλεια οργάνωση της γενεθλίου ημέρας των 35 ετών από της εισόδου μας στης μεγάλη σχολή του γένους. Χάρηκα αντικρίζοντας τόσους συμμαθητές που ταξίδεψαν ακόμη και από το εξωτερικό για να παραβρεθούν σε αυτή την τελετή. Πιστεύω ότι δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσει κάποιος τη συγκίνηση και τα συναισθήματά του αντικρίζοντας τόσους φίλους και συμμαθητές. Κάποιους από αυτούς είχα να τους δω από τότε που αφήσαμε το κατώφλι της Σχολής των Ευελπίδων με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού. Συμμαθηταράδες μου στην επόμενη συνάντηση των 50 ετών να ξαναβρεθούμε με υγεία και πολλά εγγόνια.  
     Ο Κυριάκος Μαϊόπουλος γράφει: «Χρόνια Πολλά σε όλους τους συμμαθητές της τάξης 1982, που βρεθήκαμε  πάλι όλοι μαζί όπως είχαμε βρεθεί για πρώτη φορά πριν 35 χρόνια την 21η Σεπτεμβρίου 1982. Ήταν μεγάλη και ιερή η συγκίνηση όταν βρεθήκαμε πάλι στη Σχολή και είδαμε τους απογόνους μας Ευέλπιδες να είναι σχεδόν σαν εμάς για να μην πω ότι εμένα μου φάνηκαν καλύτεροι από εμάς και αυτό είναι καλό για την πατρίδα μας! Για εμάς τι να γράψω τα είπε όλα ο αρχηγός μας, «…τηρήσαμε τον όρκο μας ως πιστοί και φιλότιμοι στρατιώτες, κρατώντας ψηλά τη σημαία της αξιοπρέπειας, της τιμής και την αίσθηση του χρέους για την πατρίδα μας και αυτό θα πρέπει να είναι σκοπός ζωής τέτοιες εποχές που δοκιμάζεται η ηθική και η αξία των ανθρώπων. Η αξιοπρέπεια το να μένουμε πιστοί σε ένα στόχο που αφορά τη πατρίδα μας είναι ότι το καλύτερο για να μας κρατήσει». 

     Ο Σεραφείμ Χατζημιχαηλίδης γράφει: «ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ, ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΟΛΟΙ ΘΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΥΤΥΧΕΙΣ, ΑΝ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΜΑΣ ΧΑΙΡΕΤΟΥΣΕ ΕΧΘΕΣ 274, ΧΩΡΙΣ Ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΝΑ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΕΙ 10 ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ. ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΛΙΓΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΜΟΥ ΣΚΕΨΕΙΣ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΑ ΕΙΠΕ ΑΡΙΣΤΑ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΜΑΣ. (1) Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΥΓΙΕΙΣ, ΩΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΑ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟΝ ΤΟΥΣ 10 ΣΥΓΧΩΡΕΜΕΝΟΥΣ. (2) ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝ, ΤΟΥΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ. (3) ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ (ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΝΗΣΙΑ, ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ). (4) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ (ΛΟΓΩ ΕΓΓΥΤΗΤΑΣ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΡΘΑΝ, ΗΤΑΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕΒΑΣΤΗ. ΟΜΩΣ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΗΜΕΡΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΣΣΕ/1982 (ΟΠΩΣ ΗΜΑΣΤΑΝ 21 ΣΕΠ 1978) ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΑ ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ. (5) ΟΛΟΙ ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΟΧΟΥΣ ΜΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΜΑΣ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΕΥΡΙΑΖΑΜΕ - ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΟΜΑΣΤΑΝ - ΣΥΓΚΙΝΟΥΜΑΣΤΑΝ, ΜΕ ΤΟΝ ΓΚΟΡΛΑ (ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΑΓΜΑΤΩΝ ΣΣΕ, 2003 - 2005), ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ Ο ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ (2001 - 2003),  ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ, ΩΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΛΟΧΩΝ - ΔΙΜΟΙΡΙΩΝ. (6) ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΑΜΕ, ΟΤΑΝ Ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΕ ΤΟΥΣ 10 ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΙΑ ΣΥΖΥΓΟ ΚΑΙ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΣΚΟΥΠΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΚΟΥΣΜΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ «ΦΩΤΗΣ» (ΧΑΤΖΗΦΩΤΙΟΥ). [Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ (ΚΩΝ/ΝΟΣ), ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΣΧΕΔΟΝ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ, ΑΘΗΝΑ - ΤΡΙΠΟΛΗ (ΕΙΝΑΙ Ν/Σ ΣΤΟ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΟ ΚΕΝ ΤΗΣ 124 ΠΒΕ), ΜΟΥ ΜΙΛΑΓΕ - ΡΩΤΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ. ΑΛΛΑΖΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ, ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΕΠΑΝΕΡΧΟΤΑΝ]. (7) ΝΟΜΙΖΩ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΜΕΡΑ ΘΑ ΤΗΝ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΕΥΡΕΘΕΝΤΕΣ. (8) ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ (ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ) ΤΗΣ ΧΘΕΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ. (9) ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ - ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΣΑ. ΑΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑΤΕ, ΕΧΘΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ. ΛΙΓΟ Ο ΜΑΡΚΟΣ, ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΘΕΣΗ. ΑΝ ΗΤΑΝ Ο ΚΑΝΕΛΟΣ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ. ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ - ΟΛΟΙ (267) ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΠΕΤΕΙΟ.»
Η φωτογραφία είναι του Νικήτα Σπίνου του φωτογράφου της ΣΣΕ

Το βίντεο με άπειρες φωτογραφίες του Κυριάκου Μαϊόπουλου

Οι 10 Συμμαθητές που έφυγαν από κοντά μας

  Διάφορες φωτογραφίες από τη συνάντηση


























Δεν υπάρχουν σχόλια: