---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΕ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ "ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ" θέλουν να ρίξουν τις Ένοπλες Δυνάμεις στον πολιτικό βόθρο

     Δεν ξέρω ποιος είναι ο αρθρογράφος της συγκεκριμένης ανάρτησης του defencenet αλλά εκτιμώ ότι μας καλύπτει σχεδόν στο σύνολο του. Διαδίδονται γελοιότητες και μάλιστα ανωνύμως.
     Έντονο προβληματισμό προκαλούν δημοσιεύματα τα οποία εμπλέκουν τις Ένοπλες Δυνάμεις σε πολιτικές δραστηριότητες, σε μία περίοδο που η κατάσταση στην Ελλάδα χαρακτηρίζεται εύθραυστη και καλλιεργείται από ορισμένους κύκλους ένα «εμφυλιοπολεμικό» κλίμα. Ειδικά, η «κατηγορία» ότι στρατιωτικοί, εν αποστρατεία και εν ενεργεία των Ειδικών Δυνάμεων εκπαιδεύουν μέλη ενός κόμματός, όπως η Χρυσή Αυγή, δημιουργεί μείζονα ερωτήματα. Πόσο μάλλον όταν οι μαρτυρίες αυτές είναι ανώνυμες και πολύ περισσότερο όταν δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία. Τι θα πει πληροφορίες βάσει «ανωνύμων μαρτυριών»; Από πού και ωσπού μπορεί να εμπλέκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις σε μία πολιτική αντιπαράθεση; Και ποιος μπορεί να πει πως δεν πρόκειται για στημένο γεγονός (μιλάμε για την εμπλοκή των Ε.Δ.) από τη ΜΙΤ;
     Σε κάθε περίπτωση οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να μείνουν μακριά από κάθε πολιτική ενέργεια που εξυπηρετεί σκοπιμότητες. Ο ρόλος του Στρατεύματος και του προσωπικού της είναι η διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας, η ανεξαρτησία της χώρας και η προάσπιση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων. Ανώτατοι αξιωματικοί μάλιστα εξέφρασαν τη δυσθυμία τους για την παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλου, υποστηρίζοντας πώς με την εντολή που έδωσε στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχάλη Κωσταράκο να διερευνήσει τα περί εκπαίδευσης μελών της Χρυσής Αυγής από στρατιωτικούς και να καταλογίσει ευθύνες, επί της ουσίας νομιμοποίησε το δημοσίευμα που βασίζεται σε ανώνυμες, γενικές και αόριστες πληροφορίες. Κύκλοι πάντως που πρόσκεινται στον κ. Αβραμόπουλο, με τους οποίους ήρθε σε επικοινωνία το «defencenet.gr», είπαν πώς «ο μόνος τρόπος για να διακριβωθεί η αλήθεια είναι να γίνει έρευνα». Επισήμαναν πώς «αυτά τα πράγματα δεν πρέπει να τα αφήσουμε να σέρνονται». Όπως συνέχισαν οι ίδιες πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, «από τι στιγμή που η έρευνα δείξει ότι δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να εμπλέκει τις Ένοπλες Δυνάμεις ή στελέχη αυτών, τότε το δημοσίευμα καθίσταται ανακριβές, άκυρο». Σε διαφορετική περίπτωση θα κινηθεί η νόμιμη διαδικασία. 
      Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που επιχειρείται εμπλοκή των Ένοπλων Δυνάμεων με τις πολιτικές εξελίξεις και… επικαιρότητα. Στο παρελθόν είχαν συκοφαντηθεί σπουδαστές της Σχολής Ευελπιδων χωρίς να αποδειχθεί τίποτα σε βάρος τους. Τέτοιου είδους δημοσιεύματα συνιστούν σαφή υπονόμευση του ηθικού των στρατιωτικών σε μία χρονική περίοδο που οι άνθρωποι αυτοί πασχίζουν να σταθούν όρθιοι και να ανταποκριθούν στο εθνικό τους καθήκον, όταν κυβέρνηση και τρόικα τους έχουν στερήσει το δικαίωμα στην αξιοπρεπή διαβίωση. Ας σταματήσουν λοιπόν κάποιοι να επιχειρούν με φανταστικές «καταγγελίες» να σύρουν τις Ένοπλες Δυνάμεις στο βρώμικο πολιτικό παιχνίδι. Με την άμυνα της χώρας δεν έχει δικαίωμα να παίζει κανείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: