---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Συνεργασία ΠΟΣ με τον Υφυπουργό παρά τον Πρωθυπουργό κ. Σίμο Κεδίκογλου {4 Σεπ 2013}



     Την 4η Σεπτεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος της ΠΟΣ, συνάντηση 4μελούς αντιπροσωπείας του ΔΣ της Ομοσπονδίας με επικεφαλής τον πρόεδρο της, με τον Υφυπουργό παρά τον Πρωθυπουργό  κ. Σίμο Κεδίκογλου στο γραφείο του.

     Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν τα θέματα που απασχολούν τα μέλη της Ομοσπονδίας, αναλύοντας το ιστορικό, την πρόοδο και την προοπτική τους και κατατέθηκαν συγκεκριμένες υλοποιήσιμες προτάσεις, στο πλαίσιο του εφικτού, εντός της υπάρχουσας και γνωστής δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας. Ταυτόχρονα παραδόθηκε επιστολή για επίδοση στον κ. Πρωθυπουργό, που περιλαμβάνει τα υπόψη θέματα και προτάσεις της Ομοσπονδίας, με ιδιαίτερη βαρύτητα στα παρακάτω:

Ø Στην αναγκαιότητα νομοθετικής ρύθμισης των μη περαιτέρω μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις Στρατιωτικών, απόφαση που έχει ήδη εξαγγείλει ο κ. Πρωθυπουργός.

Ø Τον μη συνυπολογισμό της οικονομικής ενίσχυσης του ΕΚΟΕΜΣ στη σύνταξη, καθόσον σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 384/2012 γνωμοδότηση του ΝΣΚ «ο ΕΚΟΕΜΣ δεν αποτελεί φορέα κοινωνικής ασφάλισης».

Ø Τη διαγραφή του υπόλοιπου του χρέους του ΜΤΣ ή σχετική νομοθετική ρύθμιση ώστε το απαιτούμενο κατ’ έτος ποσό να προέρχεται από την καταβαλλόμενη από τους μερισματούχους του ΜΤΣ Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ) ή εναλλακτικά κατά τις παραχωρήσεις εκτάσεων ΤΕΘΑ προς την τοπική αυτοδιοίκηση, να γίνεται απομείωση του χρέους του ΜΤΣ με ισόποσο της αντικειμενικής αξίας της παραχωρούμενης έκτασης. 


     Ο κ. Υφυπουργός μας ενημέρωσε ότι η Κυβέρνηση έχει αντιληφθεί ότι ο κλάδος των Στρατιωτικών έχει υποστεί τις μεγαλύτερες μειώσεις αποδοχών και συντάξεων, μας διαβεβαίωσε ότι είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης η αποκατάσταση των αδικιών  αυτών μόλις η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας το καταστήσει εφικτό, που το προσδιορίζει στις αρχές του 2014, οπότε αναμένεται η δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος. Παράλληλα δεσμεύτηκε να ενημερώσει σχετικά τον κ. Πρωθυπουργό, στον οποίο θα δώσει και τη σχετική επιστολή, προκειμένου όπου απαιτηθεί να υπάρξει περαιτέρω συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία.


     Θεωρούμε ότι ήταν μια εποικοδομητική συνάντηση συνεργασίας της ΠΟΣ με τον Υφυπουργό και προσδοκούμε στη συνέχιση της συνεργασίας με τους καθ’ ύλην αρμόδιους φορείς, με σκοπό την αντιμετώπιση των τεθέντων θεμάτων.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

http://hellasmil.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: