---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Δελτίο Τύπου ΠΟΑΑΣΑ, ΠΟΑΞΙΑ και ΠΟΑΣΥ για μείωση μερίσματος ΜΤΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26-09-2013
     Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων Αξ-κών Σωμάτων Ασφαλείας (ΠΟΑΑΣΑ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξ-κών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α), ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.) εκφράζουν την έντονη και διάχυτη ανησυχία και αγανάκτηση των μετοχομερισματούχων του ΜΤΣ, τόσο για όσα έχουν συμβεί μέχρι σήμερα, όσο και για τις αλλεπάλληλες περικοπές που έγιναν στο χορηγούμενο μέρισμα, με τελευταία αυτή της 20-9-13 με την οποία εντελώς αιφνιδιαστικά και χωρίς να προηγηθεί καμία ενημέρωσή μας, επιβάλλεται νέα περικοπή κατά 9% και μάλιστα αναδρομικά από 1-1-13. 
     Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής των Διοικήσεων του Ταμείων,
που υπακούει στη λογική «πονάει κεφάλι, κόψε κεφάλι», την οποία έσπευδε κάθε φορά να εγκρίνει η πολιτική ηγεσία του Υ.Ε.Θ.Α., ήταν να μειωθεί το μέρισμα τα τελευταία δύο (2) χρόνια σε ποσοστό μεγαλύτερο από 50%, παρότι με τα μέτρα αυτά μειώθηκε η δαπάνη κατά 80 εκατ. € και αυξήθηκαν τα έσοδα σε ετήσια βάση κατά 13 εκατ. €, από την αύξηση της εισφοράς των μετόχων κατά 1% (από 1-1-11). 
     Από όλες τις μελέτες και έρευνες που έχουν διεξαχθεί διαπιστώνεται, ότι οι διοικήσεις του Μ.Τ.Σ. είναι διαχρονικά υπεύθυνες για τον οικονομικό εκτροχιασμό του Ταμείου. Τούτο οφείλεται τόσο στη μη σωστή διαχείριση, όσο και στις πολιτικές αποφάσεις και παρεμβάσεις των πολιτικών ηγεσιών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας οι οποίες υπαγόρευσαν εκποιήσεις περιουσιακών στοιχείων και σε άλλες ασύμφορες για το Ταμείο ενέργειες, οι οποίες εν τέλει το οδήγησαν στην υπερχρέωση και την κατάρρευση.
     Αντί οι Διοικήσεις του ΜΤΣ, να θέσουν σε εφαρμογή ολοκληρωμένο σχέδιο εξυγιάνσεως του ΜΤΣ, με αίσθηση επείγοντος, αντί να εφαρμοσθούν τα μέτρα που οι Ομοσπονδίες μας είχαν έγκαιρα προτείνει, αντί να αποδοθεί δικαιοσύνη για ασύγγνωστες πράξεις και παραλείψεις σε βάρος της περιουσίας του Ταμείου, επελέγη η εύκολη λύση της μετακύλισης των βαρών σε αυτούς που δεν ευθύνονται, αποδεικνύοντας ότι η παρούσα κατάσταση, παρά τη σοβαρότητά της και τον επείγοντα χαρακτήρα της, αντιμετωπίζεται περιστασιακά και χωρίς προοπτική. 
     Πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και Διοίκηση του ΜΤΣ ηθελημένα αγνοούν την πρόσφατη ΔΙΠΛΗ ΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ (!!!), ειδικά για τους αποστράτους με αναδρομικό χαρακτήρα, που τους οδήγησε σε πλήρη ισοπέδωση και οικονομική εξαθλίωση. Αντί για άρση των αδικιών, όπως δήλωσε πρόσφατα ο ΠτΚ, στον κλάδο των «ενστόλων», έρχεται το εντελώς αντίθετο, ήτοι νέες περικοπές. Επίσης, παραβλέπεται ότι οι μετοχομερισματούχοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, έχουν το χαμηλότερο βαθμό αναπλήρωσης στις επικουρικές συντάξεις τους, που σε καμιά περίπτωση δεν υπερβαίνει το 6%, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το διαθέσιμο εισόδημά τους. 
     Πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και Διοίκηση του ΜΤΣ ηθελημένα αγνοούν ότι οι μετοχομερισματούχοι που προέρχονται από την ΕΛ.ΑΣ. δεν αντιπροσωπεύονται στην Διοίκηση του ΜΤΣ και επιμένουν να αρνούνται το αυτονόητο δημοκρατικό δικαίωμα της ισότιμης συμμετοχής μας στη Διοίκηση του Ταμείου. Και ευλόγως διερωτώμεθα, πόσο πρέπει να βαθύνει η κρίση για να αρθούν οι παθογένειες του παρελθόντος; 
     Δηλώνουμε κατηγορηματικά και οι τρεις Ομοσπονδίες, ότι με αδιατάρακτο ενωτικό πνεύμα και αντίληψη συλλογικότητας και συναδελφικότητας, είμαστε έτοιμοι να συνεισφέρουμε για τη βιωσιμότητα και εξυγίανση του ΜΤΣ, αλλά ταυτόχρονα και να αντιδράσουμε από κοινού δυναμικά με όλα τα διαθέσιμα μέσα για να προασπίσουμε τα αυτονόητα συμφέροντα των μελών μας, τη νομιμότητα και την ηθική τάξη. 
     Καλούμε τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να λάβουν άμεσα και με αίσθηση επείγοντος τα απαραίτητα μέτρα για τη βιωσιμότητα και εξυγίανση του ΜΤΣ και για τη διασφάλιση των συμφερόντων των μετοχομερισματούχων του ΜΤΣ. 
 Ο Ι  Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Ι
 Π. Ο. Α. Α. Σ. Α.  Θεόφ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Π. Ο. Α Ξ Ι. Α.  Δ. ΓΕΩΡΓΑΤΖΗΣ
 Π. Ο. Α Σ. Υ. Χ. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: