---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Οι Απόστρατοι στα Κοινωνικά Φαρμακεία Λάρισας


     Μεγάλος αριθμός Αποστράτων όλων των κλάδων (Στρατού Ξηράς, Πολεμικής Αεροπορίας, Αστυνομίας και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας) προσήλθαν όλη τη βδομάδα και όπως δείχνουν τα πράγματα, θα συνεχίσουν και στο μέλλον να προσέρχονται, προκειμένου να παραδίδουν φάρμακα στο Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο «ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» και στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Λαρισαίων, που συστεγάζονται στο ίδιο κτίριο που ανήκει στο Δήμο Λαρισαίων επί της οδού Παπαναστασίου 117.

     Το πρώτο λειτουργεί με εθελοντές όπως η κ. Κουτσοκώστα Ρέττα και ο κ. Γκουτσαμπασούλης Γεώργιος, που υποδέχθηκαν τους αποστράτους, τους έδειξαν τους χώρους και τους ενημέρωσαν για τη λειτουργία του. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από Φαρμακείο λειτουργεί και Ιατρείο όπως παρακάτω: [Παθολογικό (Δευτέρα – Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή), Καρδιολογικό (Τετάρτη),  Παιδιατρικό (Πέμπτη) και ώρες 17:30 έως 20:30]. Οδοντιατρείο (Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή) και ώρες 18:00 έως 20:00. Επίσης υπάρχει δυνατότητα εξέτασης από ψυχίατρο και ψυχολόγο ανάλογα με τα περιστατικά. Για την κάλυψη αναγκών φαρμάκων «αιχμής» εκδόθηκαν κουπόνια αξίας 2 ευρών, τα οποία δύνανται οι συμπολίτες μας να τα προμηθεύονται επιτόπου. Τηλέφωνο 2410-619073.
     Το δεύτερο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2007 – 2013 και τους αποστράτους υποδέχθηκαν οι φαρμακοποιοί Τσαρνάβα Ζωή, Χριστοδούλου Ελένη και η κοινωνική λειτουργός Ντάμπου Μαρία, οι οποίες τους ενημέρωσαν ότι το κοινωνικό φαρμακείο λειτουργεί στο πλαίσιο του «ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΜΕΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ» και ότι παρέχει δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα σε άστεγους και ανασφάλιστους άπορους και άνεργους καθώς και ψυχοκοινωνική υποστήριξη από εξειδικευμένο Κοινωνικό Λειτουργό. Σχεδόν το σύνολο των φαρμάκων είναι από δωρεές των Λαρισαίων, ενώ χρηματικά ποσά δε γίνονται δεκτά. Για να γίνει κάποιος δικαιούχος πρέπει να επισκεφθεί το Γραφείο Διαμεσολάβησης, που βρίσκεται στη γωνία των οδών Οικονόμου εξ Οικονόμου και Ρούσβελτ. Το ωράριο λειτουργίας του Κοινωνικού Φαρμακείου είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 έως και 17:00. Τηλέφωνο: 2410-626123.

Δεν υπάρχουν σχόλια: