---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

9% η μείωση του μερίσματος του ΜΤΣ με αναδρομική ισχύ από 1-1-2013

     ΤΕΛΙΚΑ η μείωση του μερίσματος του ΜΤΣ "κάθησε" στο 9% με αναδρομική ισχύ από 1 Ιαν 2013. Υλοποίηση με τη χορήγηση του μερίσματος των μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι το μέρισμα που θα πάρουμε αρχές Οκτωβρίου θα είναι το ίδιο με αυτό του Σεπτεβρίου. Από το μέρισμα του Νοεμβρίου θα αφαιρεθεί το ποσό του Α' εξαμήνου και από το μέρισμα του Δεκεμβρίου θα αφαιρεθεί το 9% των μηνών Ιουλίου, Αυγούστου, Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου2013. Για να μην υπάρξουν αρνητικά πληρωτέα ποσά θα μεταφερθούν το 2014 τυχόν δάνεια, Ν.2913/2001 (αναγνώριση) κλπ.
 
     Σχετικές αναρτήσεις (εδώ) και (εδώ). 
 
     Αναμένεται η απόφαση για το ΕΚΟΕΜΣ. Εκτιμάται ότι αυτό δε θα μειωθεί σύντομα περαιτέρω. 
 
Απόφαση Μείωσης Μερίσματος ΜΤΣ 9%

Το έγγραφο από ΣταράταΛόγια

11 σχόλια:

Apostolos είπε...

Συνάδελφος μας ενημέρωσε ότι τόσο μειώθηκε και το μέρισμα του ΜΤΝ.

Billy είπε...

Επαιρνα 44,78. Θα μου δώσουν για κανένα καφέ τους επόμενους μήνες. Δεν το κλείνουν το μαγαζί; Κοστίζουν εκατομμύρια οι μισθοί του προσωπικού.

gmos63 είπε...

Μα αφού ο πρωθυπουργός μας είπε όχι άλλα μέτρα.Κάποιο λάθος θα έγινε,δεν το πιστεύω...Εκτός και αν δεν είναι νέο μέτρο αφού έχει ισχύ από 1-1-2013 και άρα είναι προ δηλώσεων...Είπα κιεγώ!!!

Κωνσταντίνος είπε...

Επειδή το μέρισμα του ΜΤΣ, προστίθεται στα εισοδήματά μας για τον καθορισμό του ποσοστού (5,10,15,20%) των μειώσεων του Ν 4093/2012), στην περίπτωση κάποιων που το 9% του μερίσματος, τους ανέβαζε κλίμακα, θα πρέπει να υπάρξει σε αυτούς και αναδρομική μείωση των κρατήσεων της σύνταξης και αύξησής της κατά περίπου 5%. Για να δούμε...

Unknown είπε...

Αγαπητοί συνάδελφοι
Ακολουθείται η μέθοδος του "σαλαμιού". Είναι γνωστό πλέον ότι φτάσαμε στο 60% περικοπή του μερίσματος ή κάνω λάθος?? όπου ναναι θα μηδενιστεί.
Θα ήθελα όμως να μάθω αν έγινε και σε κάποιο άλλο φορέα του δημοσίου ή του ιδιωτικού τομέα, αντίστοιχη περικοπή, στην επικουρική ή μερισματική σύνταξη, πλην των ΕΔ.
Και γιατί αναδρομικά?? Μήπως είναι της μόδας, επειδή το εφαρμόζει η κυβέρνηση, να το κάνουμε και εμείς? Αφού κάνουν ότι θέλουν, γιατί δεν τον έκαναν κανονικά με την αρχή του έτους, δεν ήξεραν?, δεν μπορούσαν ? ή μήπως υποκρύπτεται κάτι άλλο??
Μετά σου λένε ότι δεν θα μειωθούν άλλο οι αποδοχές !!! Από τη μια κόβουν το μέρισμα (και όχι μόνο) και από την άλλη αυξάνουν την εισφορά για την υγειονομική περίθαλψη και πάει λέγοντας...
Mπράβο σ' αυτούς που μας έφτασαν μέχρι εδώ
Τι να πει κανείς...
Ζήτω το Έθνος.. (που έλεγε και ο Τσιαμαντάς)

Χαράλαμπος Καραγκιοζούδης
Βόρειος Έβρος

Podosfairo είπε...

Pigs!!!

Unknown είπε...

https://www.facebook.com/events/178785795634111/

Unknown είπε...

Καλα να μας κανουν γιατι καποιοι πανηγυριζαν που το ΜΤΣ δεν ενταχθηκε
στο ενιαιο ταμειο επικουρικων συνταξεων.Στο κατω κατω οτι θα γινοταν για ολους θα γινοταν και
για εμας.Φυσικα ποιοι πηραν αυτοι την
αποφαση? Αυτοι που περνουν 200+ Ευρω
και οχι αυτοι που περνουν 44.Τουλαχιστον σιγουρα θα προστατευταν αυτοι που περνουν 44,οπως γινεται και με τα αλλα ταμεια επικουρικων συνταξεων.

Unknown είπε...

Από τη μικρή μου θητεία στο Χρηματιστήριο, μέρισμα έπαιρνα, μόνο όταν μια Α.Ε είχε κέρδη.
Από ελλειμματικές επιχειρήσεις, που να βρεθεί το μέρισμα;
Πρέπει να καταλάβουμε πλέον ότι πάμε για μηδενισμό μερισμάτων, λόγω αρνητικών ισολογισμών του διαλυμένου μαγαζιού που λέγετε ΜΤΣ και ΕΚΟΕΜΣ.
Με εκείνο το πόρισμα των ορκωτών λογιστών τι έγινε τελικά;

Unknown είπε...

κ.Γκαγκα το ΜΤΣ δεν ειναι χρηματιστηριο (τζογος), το ΜΤΣ ειναι
ταμειο και εχει εσοδα απο τις κρατησεις των μηνιαιων αποδοχων των εν ενεργεια μετοχων του.Κανονικα θα επρεπε να ειχε κερδη,απο τοκους κ.τ.λ. Στην Α.Ε που ειναι ενταγμενη στο χρηματιστηριο, ειτε 1 μετοχη εχεις ειτε 1000 η τμη της ειναι μια.
Οι ζημιες και τα κερδη ειναι αναλογα.
Στο ΜΤΣ ενω το ποσοστο κρατησεων υπερ ΜΤΣ ειναι ιδιο για εναν Δνεα και εναν Σγο, ο συντελεστης μερισματος ειναι πολλαπλασιος του Σγου απο αυτο του Δνεα, με αποτελεσμα να παιρνει μεγαλυτερο μερισμα, εαν υπολογιζονταν αναλογικα με τον συντελεστη του Δνεα, περαν του βαθμου (λογικο) και με τα ιδια χρονια υπηρεσιας.Το οξυμωρο ομως ειναι οτι 9% εχει μειωση το μερισμα του Δνεα, 9% εχει μειωση και το μερισμα του Σγου.Τι να πει κανεις, Γιαννης κερναει Γιαννης πινει.

Βασίλης είπε...

Ότι μας κόβουν, να τα φάνε στα νοσοκομεία, στους γιατρούς και στις κηδείες τις δικές τους και των παιδιών τους οι παλιοκλέφτες. Πληρωμένα λεφτά μας κλέβουν και ο Στουρνάρας διόρισε στην Αρχή Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Διευθυντές και στελέχη με 280.000 € το χρόνο. Από εμάς περιμένουν να αναπληρώσουν τα κλεμένα και φαγομένα τους ;;;