---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Υιοθεσία και Εορτασμός από ΕΑΑΣ Ξάνθης στο Παρεκκλήσιο «Αγ. Ιωακείμ & Άννης» στις ΘΕΡΜΕΣ (Λουτρά) Ξάνθης στις 9 Σεπ 2013



Τελέστηκε με κάθε επισημότητα και το προβλεπόμενο τελετουργικό, ο Πανηγυρικός  εκκλησιασμός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, προς τιμήν της εορτής των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης στις Θέρμες, με πρωτοβουλία  και πρόσκληση της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού στον συγκεκριμένο  Ιερό Ναό  που σήμερα  υιοθέτησαν, αφού προηγουμένως τον ανακαίνισαν / συντήρησαν, κατόπιν συνεργασίας με την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου.

Στον Πανηγυρικό Εκκλησιασμό, Ιερούργησε προσωπικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ. Παντελεήμων, επικουρούμενος στην τελετή από τον Αρχιμανδρίτη, κ Θεολόγο Παπαιωάννου, τον Ιερέα κ. Γεώργιο Σπάρταλη και 2 Ιεροδιακόνους, τιμώντας τους Αγίους αλλά και την μεγάλη προσέλευση των Πιστών από την Ξάνθη και τις γύρω περιοχές. 

Στον εορτασμό, αν και ήταν εργάσιμη ημέρα (ΔΕΥΤΕΡΑ) προσήλθαν συνολικά πάνω ...
από  180  άτομα, αρκετοί απόστρατοι Στρατιωτικοί, Αστυνομικοί με τις Οικογένειες τους, όπως  και το σημαντικότερο πολλοί απλοί κάτοικοι της Ξάνθης που ανταποκρίθηκαν έμπρακτα και με  θέρμη στην πρόσκληση μας, καθώς και 20-25 παραθεριστές (λουόμενοι) στην περιοχή και έτσι ήχησε και πάλι η καμπάνα, άναψαν τα καντήλια των Αγίων, ακούστηκαν οι ψαλμωδίες και τα τροπάρια της Ορθοδοξίας στο χωριό Θέμες (Λουτρά) Ξάνθης στη μνήμη των Αγίων.     

Από τις Αρχές και Συλλόγους της Πόλης, παραβρέθηκαν ο εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη, Περιφερειακός Σύμβουλος κκ Δημήτριος Χαΐτίδης που προσήλθε μετά συζύγου, εκπρόσωπος του Στρατηγού Διοικητή και αντιπροσωπείες Μονάδων του Δ’ΣΣ, όπως και υψηλόβαθμη εκπροσώπηση  και παρουσία από την  1η ΤΑΞ ΚΔ-ΑΛ. Μεγάλη ήταν και η παρουσία της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών Ξάνθης (18 άτομα). Μετά τον εκκλησιασμό προσφέρθηκε από την ΕΑΑΣ, σε όλους καφές, αναψυκτικά και γλυκίσματα, σε γειτονικό καφενείο. Επακολούθησε ομαδική  συνεστίαση.

Ήταν μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση, ιδιαίτερα από πλευράς προσέλευσης, δεδομένο που μας τόνωσε την πίστη και το ηθικό, δίνοντάς μας   το κουράγιο για να συνεχίσουμε  την προσπάθεια για την Ενίσχυση του Θρησκευτικού και του αλληλένδετου Εθνικού Φρονήματος των κατοίκων. 

Όλο το εκκλησίασμα ζήτησε να επαναλαμβάνονται παρόμοιοι εκκλησιασμοί στα διάσπαρτα εκκλησάκια που υπάρχουν, κυρίως στα Πομακοχώρια στην παραμεθόριο. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ανακοίνωσε σε όλους ότι η επόμενη σχεδιασμένη Θρησκευτική δραστηριότητα στην ορεινή περιοχή, είναι: Την 20η Σεπ (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ) «Πανηγυρικός Εσπερινός από 18:00 στο Ανακαινισμένο Ιερό Παρεκκλήσιο Αγ. Ιωάννου Θεολόγου» (Μεταξύ Εχίνου και Θερμών). Με μεταφορά ( δωρεάν) με μισθωμένα λεωφορεία, κατόπιν δηλώσεως στις ενορίες.

Ευχαριστούμε Θερμά όσους και όσες προσήλθαν και επιπλέον τους φορείς και τα άτομα που  συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης. Συγκεκριμένα:

α. Το Δ’ΣΣ και το ΚΤΕΛ Ξάνθης, που μας διέθεσαν δωρεάν από 1 λεωφορείο.

β. Τις ανώνυμες κυρίες, (που παραθέριζαν στα Λουτρά), που την παραμονή ευπρέπισαν / στόλισαν  το ιερό παρεκκλήσιο και την επομένη συμμετείχαν στο εορτασμό.
Ελπίζουμε μελλοντικά, ότι και άλλοι Σύλλογοι ή Ενώσεις ή και απλοί κάτοικοι, θα ενισχύσουν την πρωτοβουλία, συμμετέχοντας με τα μέλη τους στους σποραδικούς εκκλησιασμούς, όπως και να υιοθετήσουν ένα από τα τρία (3) εναπομένοντα εκκλησάκια (Στις ΣΑΤΡΕΣ, στη ΜΕΔΟΥΣΑ και ο ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ), που  ακόμα «ζητούν»  ανάδοχο, για  να λειτουργούν και έτσι να  διατηρηθούν  και  τα οκτώ (8)  εκκλησάκια της παραμεθόριας περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: