---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΕΑΑΣ Λάρισας στο Βίτσι



     Το Παράρτημα Λάρισας της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, βρέθηκε στις εκδηλώσεις του Βιτσίου και απότισε φόρο τιμής στους πεσόντες Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και Στρατιώτες στις μάχες του Αυγούστου 1949. Από τους ομιλητές τονίσθηκε ιδιαίτερα ότι πρόκειται για ημέρα μνήμης και όχι μίσους. Η παρέα των Λαρισαίων διανυκτέρευσε σε ξενοδοχείο της Καστοριάς και συνδύασε το καθήκον με ένα όμορφο και χαλαρό Σαββατοκύριακο. 


     Η Λαρισαίοι επισκέφτηκαν επίσης το φράγμα του Πολυφύτου (Νεράιδα Κοζάνης), την Ι.Μ. Παναγίας Μαυριδιώτισσας (Λίμνη Καστοριάς), το Σπήλαιο του Δράκου (Καστοριά) και την Ι.Μ. Σταγιάδος (Καλαμπάκα). 


     Για τα μικρής έκτασης επεισόδια που έλαβαν χώρα κατά την εκδήλωση από μερίδα των επισκεπτών η ΕΑΑΣ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ,) εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για τις ασχήμιες  που έλαβαν χώρα  την 1η Σεπτεμβρίου 2013 στο μνημείο  πεσόντων των Εθνικών Δυνάμεων  της περιόδου 1946 - 1949 στο ΒΙΤΣΙ. Τα γεγονότα μετέφεραν άκριτα  την κομματική αντιπαράθεση στον Ιερό χώρο του Μνημείου και υποβίβασαν το μοναδικό σκοπό της εκδήλωσης, για απότιση του οφειλομένου φόρου τιμής στους ηρωικούς νεκρούς.»




Δεν υπάρχουν σχόλια: