---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Διευκρινήσεις επί Δικαστικών Διεκδικήσεων Αποστράτων Νο2 - 2 Δεκ 2011

Διευκρινήσεις επί Δικαστικών Διεκδικήσεων Αποστράτων Νο2 - 2 Δεκ 2011
Αγαπητοί συνάδελφοι,
θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι βρίσκομαι στην Αθήνα για προσωπική μου υπόθεση και γι' αυτό δεν απαντώ άμεσα στα e-mail σας. Το παρόν μήνυμα σας το στέλνω μετά από επαφή που είχα με τη δικηγόρο την κ. Τζούλη από ένα "internet place" και μάλιστα χωρίς καφέ για να σας ενημερώσω για τα παρακάτω, που έχουν σχέση με το θέμα μας:
1.  Η αμοιβή του δικηγορικού γραφείου θα εισπραχθεί μετά την εκταμίευση του ποσού που θα εκδικασθεί και όχι απλά μετά την τελεσιδικία. (Υπήρξε εύστοχη σχετική ερώτηση από συναδέλφους της Αθήνας και απαντητικό e-mail από την κ. Τζούλη).
2.  Κατά την αξιολόγηση των προσφορών ένας-μία δικηγόρος μας είπε ότι είναι δυνατόν ο ΦΠΑ να πληρωθεί μετά το πέρας της υποθέσεως και γι αυτό το λόγο κατά τις διαπραγματεύσεις σύνταξης του εργολαβικού δίκης κλπ το απαιτήσαμε από την κ. Τζούλη η οποία και το αποδέχθηκε με την προϋπόθεση ότι αυτό θα είναι εφικτό. Όταν όμως ο λογιστής της ασχολήθηκε με το θέμα αυτό την ενημέρωσε και αυτή ενημέρωσε εμένα με e-mail ότι αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει. Επομένως όσοι σαν εμένα έχουν καταθέσει τα 50 ευρώ πρέπει να καταθέσουν άλλα 11,50 ευρώ (50 Χ 23% = 11,50) και να ενημερώσουν το δικηγορικό γραφείο και όσοι δεν έχουν καταθέσει τα 50 ευρώ να καταθέσουν κατευθείαν 61,50 ευρώ. Για το ποσό αυτό θα κοπεί στον κάθε ένα από εμάς ξεχωριστά, σχετική Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών (ΑΠΥ) εκ συνολικού ποσού 61,50 ευρώ και θα μας αποσταλεί μαζί με το εργολαβικό δίκης, νομίμως θεωρημένο από την αρμόδια ΔΟΥ της Δικηγόρου. Εννοείται ότι τι ίδιο θα ισχύσει και για το ποσό των 90 ευρώ που θα κατατεθεί μετά από 1,5 χρόνο περίπου. Θα είναι λοιπόν [90 + (90 Χ 23%) = 90 + 20,70 = 110,70]. Όσοι έχουν ήδη προσκομίσει, είτε αυτοπροσώπως τα έγγραφά τους στο δικηγορικό μας γραφείο, είτε με συστημένη επιστολή, είτε μέσω εταιρίας courier, μαζί με το συνημμένο καταθετήριο της Εθνικής Τράπεζας, θα ενημερωθούν τηλεφωνικώς και από το γραφείο της κ. Τζούλη σχετικά με την καταβολή του ΦΠΑ.
Με εκτίμηση
Αποστόλης Παπαπαρίσης

1 σχόλιο:

Apostolos είπε...

Έχουν μέχρι σήμερα καταθέσει δια ζώσης στο γραφείο της κ. Τζούλη τα απαιτούμενα έγγραφα 17 συνάδελφοι, ενώ σ' εμένα έχουν σταλεί e-mails ότι τα έχουν αποστείλει με συστημένη επιστολή τουλάχιστον 20 συνάδελφοι. Θα τολμούσα να πω εντυπωσιακό για πρώτη βδομάδα.