---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Οι θανατηφόρες ατάκες των πολιτικών του 2013

Οι Θανατηφόρες ατάκες του ’13 
Με φαρμάκι, γραφικότητα, ειρωνεία αλλά και εκλάμψεις ευφυΐας, οι Ελληνες πολιτικοί κατέβηκαν ξανά στα μαρμαρένια αλώνια της αλληλοεξόντωσης με φραστικά πυρά.

Ναόμι Κλάιν: «Λυπάμαι που σας απογοήτευσα, κύριε Τσίπρα, αλλά δεν είμαι η Ναόμι Κάμπελ!»
Το «Δόγμα του Σοκ» στον κ. Τσίπρα θέλησε να εφαρμόσει τον περασμένο Μάιο η συγγραφέας του ομότιτλου και ευπώλητου συγγράμματος. Η Ναόμι Κλάιν ήταν ενήμερη ότι, λίαν προσφάτως, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είχε στο μυαλό του μια μαύρη καλλονή όταν ανέφερε το όνομά της σε συνομιλία του με τον Σλάβοϊ Ζίζεκ στο Ζάγκρεμπ. Πέρα από το χιούμορ, πάντως, η Καναδή δημοσιογράφος και πολιτική αναλύτρια έδειξε κατανόηση σε έναν υπεραπασχολημένο εγκέφαλο, όπως αυτός του κ. Τσίπρα, ο οποίος, λίγο καιρό αργότερα, σε ομιλία του στη Βουλή θα μπέρδευε τα υποβρύχια με τα υπουργεία, μια σύγχυση εικόνων σαφώς λιγότερο ελκυστική από αυτή των δύο Ναόμι.
Γιώργος Παπανδρέου: «Κάντε δημοψήφισμα!»
Bloomberg: «Θα μας τρελάνετε!»
Η ακριβής έκφραση του εμβρόντητου Αμερικανού δημοσιογράφου Τομ Κιν ήταν «you are killing me» - και στα αγγλικά είναι κάτι χειρότερο από το «θα μας τρελάνεις τώρα;». Η ρουκέτα που εξαπέλυσε ο ΓΑΠ, γνωμοδοτώντας ως τέως πρωθυπουργός ενός κράτους σε οικονομική κρίση, έπληξε το στούντιο του Bloomberg υπό μορφή συμβουλής. Τον Οκτώβριο οι ΗΠΑ βρέθηκαν στο χείλος της στάσης πληρωμών και ο κ. Γιώργος Παπανδρέου έπαιζε τον γνωστό του σκοπό: «Να κάνετε δημοψήφισμα». Δίδαξε, δηλαδή, την υψηλή τέχνη τού πώς μπορεί ένας ηγέτης, την κρίσιμη στιγμή, να πετάξει την μπάλα έξω από το γήπεδο, ζητώντας από το πλήθος στην εξέδρα να του τη φέρει πίσω.
Μιχάλης Λιάπης: «Εσφαλα. Θα πληρώσω. Είμαι συνταξιούχος, με άγγιξε η κρίση»
Στην εκπνοή του 2013 ο Μισέλ έδειξε ότι δεν έχει χάσει ίχνος από το ταλέντο του να κλέβει την παράσταση. Με το προσωπικό του παράδειγμα, δεν πρόβαλε απλώς το θράσος και την προκλητική αναισθησία των ευνοημένων από την τύχη αυλοκολάκων της ελληνικής πολιτικής. Δημιούργησε τους «λιάπηδες», μια νέα κατηγορία δήθεν κατατρεγμένων μοσχοθρεμμένων, που υφίστανται τον ρεβανσισμό της κοινωνίας στο πρώτο τους στραβοπάτημα. Με μπουφάν Moncler, το μπρελόκ του κτηνώδους τζιποειδούς στο χέρι με τις πινακίδες-μαϊμού και τα εισιτήρια για την Κουάλα Λουμπούρ στην τσέπη, ο ψευδεπίγραφος πρώην υπουργός τόλμησε να αυτοαποκληθεί «συνταξιούχος» και «θύμα της κρίσης». Προφανώς στον προσωπικό του ΚΟΚ τα «Stop» στην υποκρισία υπάρχουν μόνο για να παραβιάζονται.
Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Κυοφορείτε, κύριε Βενιζέλε;» -
Ευάγγελος Βενιζέλος: «Βεβαίως, και το εύχομαι και σε εσάς»
Η προανακριτική επιτροπή της Βουλής, η οποία κλήθηκε να διερευνήσει ενδεχόμενη συγκάλυψη της λίστας Λαγκάρντ από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και άλλα πολιτικά πρόσωπα, αποτέλεσε σταθερή πηγή μνημειωδών διαλόγων. Στην περίπτωση της κυρίας Κωνσταντοπούλου και του κ. Βενιζέλου, η χολή αναμίχθηκε με τον δηκτικό σαρκασμό αλλά και την ευστροφία των δύο μονομάχων, καταθέτοντας ως κτήμα εσαεί την ακόλουθη στιχομυθία:
Ευ.Β.: Ορίστε, περιμένω την ερώτησή σας. Γιατί δεν μου την κάνετε; Χρησιμοποιείτε τη μαιευτική μέθοδο;
Ζ.Κ.: Γιατί, κύριε Βενιζέλε, κυοφορείτε;
Ευ.Β: Βεβαίως, και το εύχομαι και σε εσάς.
Ζ.Κ.: Τι εννοείτε;
Ευ.Β: Εννοώ ότι κυοφορώ πνευματικώς και το ίδιο εύχομαι και σε εσάς.
Βασίλης Μουλόπουλος: «Γελωτοποιός και “βιζιτού” ο Τατσόπουλος»
Ο υποτιθέμενος «εσωκομματικός εμφύλιος» του περασμένου Νοεμβρίου στον ΣΥΡΙΖΑ αποδείχτηκε τρικυμία σε μια κουταλιά νερό, καθώς η σύγκρουση ανάμεσα στους δύο αντιμαχόμενους τιτάνες της Αριστεράς εκτονώθηκε με μια «ελεγχόμενη έκρηξη», χωρίς περαιτέρω δημοσιότητα. Ο Βασίλης Μουλόπουλος, εκπροσωπώντας εμμέσως τον επίσημο ΣΥΡΙΖΑ, άνοιξε πυρ εναντίον του Πέτρου Τατσόπουλου μέσω της κομματικής «Αυγής». Η οξύτητα των εκφράσεων ήταν έως και ύποπτη, καθώς συμπεριέλαβε ακόμη και ανακρίβειες, αφού ο κ. Μουλόπουλος χρέωσε στον κ. Τατσόπουλο τη φράση του κ. Γρηγόρη Βαλλιανάτου: «Είμαστε όλοι Χρυσαυγίτες». Ο αμφιλεγόμενος συγγραφέας απάντησε λέγοντας «Ο γελωτοποιός του ΣΥΡΙΖΑ. Αύριο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Για μία και μοναδική παράσταση. Γέλια μέχρι δακρύων» -ελπίζοντας, ενδεχομένως, ότι οι εξελίξεις θα ικανοποιούσαν τη φυσική του ανάγκη να βρίσκεται στο κέντρο ερίδων.
Βενιζέλος: «Κύριε Τσίπρα, στο Τέξας βάλατε στόχο ένα τρύπιο δολάριο»
Τσίπρας: «Στο Τέξας πήγα για να μάθω πώς μονομαχούν στο Ελ Πάσο!»
Η συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά της δικομματικής κυβέρνησης που υπέβαλε στην αρχή του Νοεμβρίου ο ΣΥΡΙΖΑ εξελίχθηκε με φανταστικό φόντο τη σκόνη της Αγριας Δύσης. Ειρωνευόμενος το ταξίδι του κ. Τσίπρα στις ΗΠΑ, ο κ. Βενιζέλος κέντρισε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας: «Στο Τέξας πήγατε για το ευρώ, αλλά τελικά χτυπήσατε ένα τρύπιο δολάριο». Προηγουμένως ο κ. Τσίπρας είχε δηλώσει ότι αποδέχεται την πρόκληση του κ. Βενιζέλου για μια μονομαχία ανάμεσά τους, ιδιαίτερα αφότου είχε λάβει ειδική εκπαίδευση στο Ελ Πάσο. Το ποιος τραβά το εξάσφαιρο πιο γρήγορα και από τον ίσκιο του παραμένει θέμα υπό διερεύνηση.
Ραχήλ Μακρή: «Είστε προδότες. Θα σας κρεμάσουμε»
Δάνης Τζαμτζής: «Θα μας κλ@σετε τ’ ... Κάτσε κάτω.»
Τον περασμένο Ιούλιο η υπέρκομψη κυρία Ραχήλ Μακρή απείλησε με απαγχονισμό τους δωσίλογους βουλευτές της πλειοψηφίας για την προώθηση του μεσοπρόθεσμου πολυνομοσχεδίου. Ως πλέον ευέξαπτος, ο κ. Τζαμτζής το πήρε προσωπικά και εν εξάλλω, παρόλο που δεν είναι ναυτικός, ξεθηκάρωσε τα λιμανίσια μπινελίκια του και μιμούμενος τον αγωνιστή Καραϊσκάκη παρέπεμψε την κυρία Μακρή, τις απόψεις και την επαγγελματική της σταδιοδρομία στον αερισμό των αχαμνών του. Η κόντρα ανάμεσα στους δύο βουλευτές εξακολουθεί είτε στην TV, είτε στην Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ενωση Ελληνισμού στην οποία η κυρία Μακρή προτίθεται να καταγγείλει τον απρεπή συνάδελφό της. 
Χρήστος Χωμενίδης: «Κόβω τον αριστερό μου όρ... αν ο Τσίπρας ξέρει τις θέσεις της Ρόζας Λούξεμπουργκ»
Ενα νέο κριτήριο βεβαιότητας εισήγαγε τον προηγούμενο Ιανουάριο ο γνωστός συγγραφέας και τότε μέλος της Κ.Ε. της ΔΗΜ.ΑΡ.: ο κ. Χρήστος Χωμενίδης ήταν τόσο σίγουρος ότι ο κ. Αλέξης Τσίπρας έχει μαύρα μεσάνυχτα γύρω από το τι ακριβώς πρέσβευε η «Κόκκινη Ρόζα» ώστε ανακοίνωσε δημοσίως την πρόθεσή του να αυτοακρωτηριαστεί εάν αποδεικνυόταν το αντίθετο. Ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο μιας παράδοξης εθιμοτυπίας που εφαρμόστηκε κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο, προτού γίνει δεκτός από τον αρχιερέα του καπιταλισμού Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσκύνησε ευλαβικά και κατέθεσε στεφάνι σε μια «αγία» της σοσιαλιστικής επαναστατικής θεωρίας και πράξης. Ο κ. Χωμενίδης διευκρίνισε πως θεωρεί τον κ. Τσίπρα απαίδευτο ως προς την πολιτική ιστορία και επομένως ανεπαρκή για τον ρόλο του επικεφαλής μιας αριστερής παράταξης. Από τη δική του πλευρά, ο κ. Τσίπρας απέφυγε να επιδείξει το βάθος των γνώσεών του σχετικά με τη διδασκαλία της μαρτυρικής Ρόζας, προφανώς από οίκτο για τον αναπαραγωγικό αδένα του συγγραφέα. Ισως όμως εάν δεν ήταν ο δεξιός όρχις που επρόκειτο να θυσιαστεί, ο κ. Τσίπρας να μην ήταν τόσο επιεικής.
Βαγγέλης Διαμαντόπουλος: «Ραντεβού στα γουναράδικα»
Οσοι δεν είχαν πρόχειρη στη μνήμη τους την αυθεντική φράση του Αρη Βελουχιώτη «καλή αντάμωση στα γουναράδικα», προς στιγμήν πίστεψαν ότι ο βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους υπουργούς στην πατρίδα του ή καταδικάζει τη χρήση φυσικής γούνας για γυναικεία ενδύματα. Στην πραγματικότητα, όμως, ο κ. Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, γνωστός και ως «αναρχικός» ή «Σούπερμαν» αναλόγως της αμφίεσής του, εξαπέλυε απειλή κατά του σάπιου πολιτικού συστήματος. Ο οίκος Χουντάλα έπαψε να ανησυχεί.
Πέτρος Τατσόπουλος: «Ο Γλέζος είναι σαν τον γεράκο του “Αστερίξ” με τη θεογκόμενα»
Οταν ο Μανώλης Γλέζος διατύπωσε την άποψη ότι «δεν έχουμε πειστική απάντηση στο πού θα βρούμε τα λεφτά για το πρόγραμμά μας», βρέθηκε αντιμέτωπος με τη σκωπτική ρομφαία του εξ επαγγέλματος ευφυολόγου και ατακαδόρου Τατσόπουλου. Παρομοίασε τον υπερήλικα Γλέζο με τον Μαθουσαλίξ (Παλαιοντολογίξ στην αρχική μετάφραση) από το κόμικ «Αστερίξ», χωρίς όμως να διευκρινίσει ποια ακριβώς είναι η «θεογκόμενα» στην περίπτωση του γαλατικού χωριού εντός ΣΥΡΙΖΑ. Εάν ο Γλέζος είναι ο Μαθουσαλίξ, υποθέτει κάποιος ότι ο Τατσόπουλος δεν μπορεί παρά να είναι ο Αριστερίξ, μόνιμα εξαρτημένος από το μαγικό φίλτρο της δημοσιότητας - και παντελώς αδύναμος χωρίς αυτό.
Γιώργος Παπανδρέου: «Με την κιθάρα έλπιζα να προσελκύσω το αντίθετο φύλο»
Εν όψει της συμμετοχής του σε συνέδριο με παγκοσμίου φήμης ομιλητές -μεταξύ των οποίων και ο Δαλάι Λάμα- το οποίο διοργανώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο στο Ορεγκον, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου έδωσε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη σε εφημερίδα της συγκεκριμένης Πολιτείας. Μίλησε κυρίως για τα φοιτητικά του χρόνια με τον φίλο του κ. Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος δεν ήταν εξόριστος όπως ο ίδιος, ανέφερε ότι οι δυο τους τα κουτσόπιναν συχνά κ.λπ. Η σημαντική αποκάλυψη όμως ήταν ότι, εκτός των άλλων προσόντων του, ο ΓΑΠ, ως άλλος Ορφεύς, προσπαθούσε να μαγέψει με την κιθάρα του κάθε περαστική Ευρυδίκη.
Πάνος Καμμένος: «Το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση!»

Ηλίας Κασιδιάρης: «Aντε, βρε χοντρέ, τελείωνε»
Ευ. Βενιζέλος: «ΦΑΣΙΣΤΑ!»


Στάθης Παναγούλης (ΣΥΡΙΖΑ) προς Αδωνη: «Είσαι καρνάβαλος, γελωτοποιός και ψυχοπαθής»

Ακης Τσοχατζόπουλος: «Είμαι η Ιφιγένεια που την πέταξαν στο Κολοσσαίο»

Τάσος Κουράκης: «Να πληρώνουν τη μισθοδοσία των ιερέων όσοι δηλώνουν χριστιανοί ορθόδοξοι»

Μιχάλης Ταμήλος: «Παραμένω βλάχος 100%»

Αδωνις για Καμμένο: «Πρόεδρε, σου ξέφυγε λίγο η βαφή;»

Ολιβερ Στόουν: «Ο Τσίπρας είναι η ελπίδα όλου του κόσμου»

Γιάννης Μπουτάρης: «Σε τέτοια μπουρδελοχώρα ζούμε!»
 
http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: