---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Η ΠΟΣ εκφράζει την αγανάκτηση και την οργή της για την προσπάθεια απαξίωσης των Στελεχών των ΕΔ

     Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών (Π.Ο.Σ.), εκφράζει την αγανάκτησή της, για τη συνεχιζόμενη προσπάθεια αμαύρωσης και απαξίωσης των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ). Οι πρόσφατες αποκαλύψεις για τα εξοπλιστικά προγράμματα, από την μέχρι τώρα έρευνα της Δικαιοσύνης, είναι πραγματικά συγκλονιστικές.  Η χωρίς διάκριση όμως γενική αναφορά, από μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ, «σε στρατιωτικούς που συμμετείχαν στο πάρτι της διαπλοκής και της διαφθοράς», όχι μόνο δεν απεικονίζει την πραγματικότητα, αλλά συμπαρατάσσεται και συνεργεί με εχθρικές προς την Πατρίδα μας δυνάμεις, βλάπτοντας την εικόνα και τον εθνικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων και εντάσσεται στο «σχέδιο περί συνολικής ευθύνης», που δεν εξυπηρετεί τίποτα άλλο, παρά την εξίσωση των ευθυνών για την κατάντια της Χώρας μας. 
     Το θέμα της διαφθοράς και του χρηματισμού
στο τομέα των εξοπλιστικών προγραμμάτων για την ισχυροποίηση της Εθνικής Άμυνας, είναι εξόχως  ευαίσθητο και η προσέγγισή του απαιτεί πολύ προσεκτικές κινήσεις και ακόμα προσεκτικότερες δημόσιες διατυπώσεις, καθόσον εμπλέκεται εκ των πραγμάτων, αν και σε ελάχιστο ποσοστό που δεν ξεπερνά το 0,03% του συνόλου των Αξιωματικών, μικρός αριθμός προσωπικού ενός θεσμού, αυτού των Ενόπλων Δυνάμεων, ο οποίος έχει τεθεί πολύ ψηλά στην αποδοχή και στην εκτίμηση του Ελληνικού λαού για τη σοβαρότητα, τον επαγγελματισμό και τη συνέπειά των Στελεχών του.
      Προβληματισμό αποτελεί η απολογία κατηγορουμένου που αναφέρει χρηματισμό μόνο σε στρατιωτικούς και μάλιστα τότε αποστράτους, η οποία δεν πείθει αλλά δημιουργεί έντονες υπόνοιες για συγκάλυψη και περίεργους συνειρμούς, καθόσον η νομοθεσία (ΝΔ 1400/73) και σχετική γνωμοδότηση της Νομικής υπηρεσίας του Υπ. Δικαιοσύνης (Αρ. γνωμ. 273/903/10 της 18ης Μαρ 1990), καθόριζαν το πλαίσιο συνεργασίας αποστράτων με εργασιακή σχέση (consulting), με εταιρείες που έχουν συναλλαγές με τις Ε.Δ.
      Εντέχνως μερίδα των ΜΜΕ αντιπαρέρχεται ότι το μεγάλο «φαγοπότι» ξεκίνησε μετά το 1996,  με την ίδρυση του Επιτελείου Υπουργού Εθνικής Άμυνας (ΕΠΥΕΘΑ) και της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών (ΓΔΕ), σύμφωνα με το N.2292/1995. Τα όργανα αυτά είχαν από τότε τον αποφασιστικό λόγο (έναντι των Γενικών Επιτελείων) στις επιλογές των οπλικών συστημάτων,  υπάγονται απευθείας στον εκάστοτε  ΥΕΘΑ και οι επιλογές πολιτικού και στρατιωτικού προσωπικού που τα επάνδρωναν σε ένα μεγάλο ποσοστό, ιδιαίτερα στο παρελθόν, προήρχοντο κυρίως από τον εκάστοτε κομματικό μηχανισμό. Ας μη ξεχνάμε ότι οι τελικές αποφάσεις αγοράς ενός οπλικού συστήματος είναι αρμοδιότητας του ΚΥΣΕΑ.
      Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών, χωρίς να υπεισέρχεται σε περαιτέρω λεπτομέρειες επί του θέματος της διαφθοράς στο χώρο των εξοπλιστικών προγραμμάτων:
  •  Διαμαρτύρεται για τη στοχοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων και το διασυρμό αξιωματικών, κυρίως αποστράτων, που επιχειρείται από μερίδα των ΜΜΕ.
  •  Απαιτεί την πλήρη διαλεύκανση όλων των υποθέσεων προς κάθε κατεύθυνση, με καταλογισμό ευθυνών στους πραγματικούς ενόχους και εκφράζει στην παρούσα περίοδο απερίφραστα την εμπιστοσύνη της στη Δικαιοσύνη.
  •  Για όσους αποδειχθεί ότι πρόσβαλαν τη στολή και τις ιδέες που υπηρετήσαμε όλοι μας, θα τους θεωρούμε  «ξένο σώμα», η πολιτεία θα πρέπει να εξαντλήσει την αυστηρότητά της και να αντιμετωπιστούν ανάλογα από τους συναδέλφους και τις ενώσεις τους.
                                                    Για το Διοικητικό Συμβούλιο
                  Ο                                                                                                            Ο
           ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                    ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
   Νικολόπουλος Βασίλειος                                                                            Πασχάλης Κωνσταντίνος
         Ταξίαρχος  ε.α.                                                                                        Συνταγματάρχης ε.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: