---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Καθημερινά λάθη που κοστίζουν ακριβά στην καρδιά μας - Μικρές αλλαγές στις συνήθειες μας που σώζουν ζωές

     Η ισορροπημένη διατροφή, με καθημερινή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών και περιορισμό των πλούσιων σε λιπαρά τροφών, αποτελεί διατροφικό μυστικό που ωφελεί σημαντικά στην προστασία των αιμοφόρων αγγείων και της καρδιάς.
     Η «συνταγή» για γερή καρδιά όμως, έχει έναν επιπλέον συστατικό: το αλάτι, το οποίο ωστόσο πρέπει να περιορίζεται όσο το δυνατόν περισσότερο! Όταν μάλιστα, η μείωση της πρόσληψης άλατος που οδηγεί σε μείωση της αρτηριακής πίεσης συνδυάζεται με την μείωση του βάρους, τότε το κέρδος είναι διπλό. Και αυτό, γιατί η αυξημένη αρτηριακή πίεση είναι ο κυριότερος παράγοντας κινδύνου για την εμφάνιση αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου, ενώ ευθύνεται για περισσότερα από τα μισά περιστατικά στεφανιαίας νόσου και αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου.
     Η άσκηση, είναι επίσης…καρδιακός φίλος του οργανισμού. Και όπως υπογραμμίζουν οι καρδιολόγοι, μόλις μισή ώρα άσκησης την ημέρα, είναι αρκετή για να μειώσει τον κίνδυνο εμφράγματος του μυοκαρδίου και αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου!
     Το μεγαλύτερο «στοίχημα» όμως, για όσους είναι εθισμένη στην νικοτίνη, είναι να κόψουν το τσιγάρο. Το επιχείρημα άλλωστε, των γιατρών είναι ιδιαίτερα πειστικό: νε τη διακοπή του καπνίσματος, ο κίνδυνος στεφανιαίας νόσου μειώνεται στο μισό μέσα σε ένα χρόνο και σταδιακά επανέρχεται, εντός πενταετίας, στα επίπεδα των μη καπνιστών.
(ΠΗΓΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: