---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Βιογραφικό Σημείωμα Αντγου ε.α. Κων-νου Σκαρμαλιωράκη υποψηφίου μέλους ΔΣ/ΕΑΑΣ

ΣΕΒΑΣΤΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ,
ΣΕΒΑΣΤΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ,
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ,
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ,
ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΪ ΕΘΕΣΑ, ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ:
A. ΩΣ ΑΠΛΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΑΑΣ,
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 23 ΦΕΒ 2014 ΚΑΙ
Β. ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ,
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 26 ΙΑΝ 2014.
ΕΥΕΛΠΙΣΤΩ ΣΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ.
ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ, ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ,

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΝΤ. ΣΚΑΡΜΑΛΙΩΡΑΚΗΣ
ΑΝΤΓΟΣ Ε.Α.

Υ.Γ. ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΑΑΣ ΕΓΚΑΙΡΑ 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
     Ο Αντιστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Αντ. Σκαρμαλιωράκης γεννήθηκε το 1956 στην Αθήνα, και αποφοίτησε από το Λύκειο «Η Αθηνά, Γ. Ζηρίδη» το 1974. Εγγονός Αξιωματικού Χωροφυλακής και γιός Αξιωματικού αποφοίτου ΣΣΕ Τάξεως 1943, ακολουθώντας την οικογενειακή παράδοση, εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και αποφοίτησε το 1978, ως Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού.
     Αποφοίτησε από
όλα τα σχολεία του Όπλου του, από την Control Data, τη Σχολή Ξένων Γλωσσών, καθώς και από διάφορα σχολεία του εσωτερικού, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου και της Σχολής Εθνικής Άμυνας και ομιλεί άριστα την Αγγλική γλώσσα.
     Υπηρέτησε σε Μονάδες Πυροβολικού Μάχης και Αντιαεροπορικού Πυροβολικού, καθώς και σε Επιτελεία ανάλογα του εκάστοτε βαθμού του. Διοίκησε την 105 Α/Κ ΜΜΠ στον Έβρο, την 180 ΜΚ/Β «ΧΩΚ», καθώς και τις Διοικήσεις Πυροβολικού των 98 ΑΔΤΕ (Λέσβο) και ΙΙ Μ/Κ ΜΠ (Έδεσσα). Στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, ως Διοικητής της Σχολής Ειδικών Όπλων Ενόπλων Δυνάμεων, διετέλεσε προϊστάμενος του Ειδικού Τμήματος Ραδιολογικού, Βιολογικού και Χημικού Πολέμου. Ως Επιτελής υπηρέτησε στη Σχολή Πεζικού, στη Στρατιωτική Αντιπροσωπεία του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, στο ΓΕΣ, στην Ευρωπαϊκή Δύναμη (ΕUFOR) στο Σεράγεβο, καθώς και στο ΓΕΕΘΑ ως Ταξίαρχος Διευθυντής Σχεδίων. Ως Ταξίαρχος διοίκησε την 88 ΣΔΙ στη Λήμνο. Αποστρατεύθηκε το 2010 από την Ξάνθη, όπου διετέλεσε Υποδιοικητής του Δ’ΣΣ.
     Έχει τιμηθεί με όλα τα ελληνικά Μετάλλια και Παράσημα που προβλέπονται στους διάφορους βαθμούς και με τις προβλεπόμενες Διαμνημονεύσεις Επιτελούς και Ευδοκίμου Διοικήσεως. Επίσης, με το Τιμητικό Παράσημο της Αγίας Βαρβάρας των ΗΠΑ και το Παράσημο της EUFOR.
     Όταν αποστρατεύθηκε, δραστηριοποιήθηκε στον Σύνδεσμο Αποφοίτων Αξιωματικών ΣΣΕ της Τάξεώς του (1978) και είναι μέλος του ΔΣ. Συμμετείχε ενεργά σε όλες τις εκδηλώσεις/διαμαρτυρίες για τα δίκαια αιτήματα των αποστράτων.
Δραστηριοποιήθηκε επίσης με συμμαθητές του της ΣΣΕ, στην οργάνωση και διεξαγωγή του «Λεωνίδα Τρόπαιο», εκδήλωση που από το 2010 καθιερώθηκε ετησίως, προς τιμήν του Λεωνίδα και των 300 Σπαρτιατών.
      Έχει διοργανώσει αρκετές συναντήσεις τύπου «Reunion» των συμμαθητριών-συμμαθητών του από το Λύκειό του «ΖΗΡΙΔΗ».
     Τα χόμπι του είναι ο φιλοτελισμός, το σκάκι, το τένις και το βόλεϋ.
     Είναι έγγαμος και έχει μία κόρη, απόφοιτη του Παντείου Πανεπιστημίου και ένα γιό, Αξιωματικό Πυροβολικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: