---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Γάλλος ο Διοικητής, Έλληνας ο Επιτελάρχης στο Ευρωπαϊκό Στρατηγείο στη Λάρισα

     Οι Βρυξέλλες αποφάσισαν να οριστεί Γάλλος διοικητής στο Στρατηγείο Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΣΕΕΕ) που εδρεύει στη Λάρισα και ο Επιτελάρχης να είναι Έλληνας. Να θυμίσουμε ότι η Ε.Ε. αποφάσισε την πλήρη ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Στρατηγείου της Λάρισας προκειμένου να συντονίσει την αποστολή της ειρηνευτικής στρατιωτικής δύναμης της  στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, όπου μαίνονται σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα στους αντάρτες και στον τακτικό στρατό. 
     Υπενθυμιζεται ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε διαμηνύσει στην Ε.Ε. ότι
η χώρα μας δεν μπορεί να στείλει ούτε έναν  Έλληνα φαντάρο εκεί την περίοδο αυτή και ότι η μόνη σημαντική συμμετοχή που μπορεί να έχει στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις είναι η πλήρη ενεργοποίηση του στρατηγείου της Λάρισας. 
     Μετά την κατάργηση του Νατοϊκού Caoc 7  που είχε έδρα τη Λάρισα, η Ελλάδα ξαναβγαίνει στο προσκήνιο και γίνεται κέντρο ευρωπαϊκών επιχειρήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες επιτελάρχης στο Ευρωπαϊκό Στρατηγείο της Λάρισας θα είναι ο ταξίαρχος Δρίβας. Στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία αναμένεται να συγκεντρωθεί μία δύναμη του Ευρωπαϊκού Στρατού που θα αριθμεί από 600 έως 1000 άτομα. Οι περισσότεροι από ότι μαθαίνουμε θα είναι Γάλλοι, οπότε έως ένα σημείο ήταν  αναμενόμενο διοικητής του Ευρωπαϊκού Στρατηγείου στη Λάρισα να είναι Γάλλος. Και ήδη βρίσκονται εκεί εκατοντάδες Γάλλοι στρατιωτική ως εθνική αποστολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: