---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Οι Θεσμικές Ενώσεις Αποστράτων για την απολογία Ευσταθίου

Η υπ' αριθμ 1/4 Ιαν 2013 ανακοίνωση του Συντονιστικού Οργάνου των Θεσμικών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών έχει όπως παρακάτω:

1. Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε ορισμένα Μ.Μ.Ε. να δημοσιοποιούν ονόματα αποστράτων, οι οποίοι σύμφωνα με την απολογία του κατηγορούμενου κου Πάνου Ευσταθίου, έχουν λάβει από αυτόν παράνομες χρηματοδοτήσεις (μίζες), αν και στις περισσότερες των περιπτώσεων οι χρηματοδοτήσεις αυτές αναφέρονται από τον ίδιο τον κατηγορούμενο, ως αμοιβή για εργασία μετά την αποστρατεία τους, που είναι κάτι τελείως διαφορετικό..
2. Ταυτόχρονα γενικεύουν την  εικόνα που παρουσιάζουν και έτσι δίδεται η εντύπωση ότι οι εν ενεργεία και οι απόστρατοι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και με την φερόμενη εμπλοκή δύο πρώην Αρχηγών Γενικών Επιτελείων, είναι διεφθαρμένοι.
3. Επιθυμούμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα:
α. Η αναφορά, στην απολογία ενός κατηγορούμενου, σε έτερα άτομα και στις πράξεις αυτών δεν είναι και αυτοδικαίως αληθινή.
β. Δεν υπεισερχόμεθα στην εκδίκαση της υπόθεσης, γιατί αυτό αποτελεί αρμοδιότητα των Δικαστικών Αρχών, που είμαστε βέβαιοι ότι θα εκτελέσουν το καθήκον τους και θα διερευνήσουν ενδεχόμενη εμπλοκή των αναφερομένων.
γ. Όλοι έχουν το τεκμήριο της αθωότητος, μέχρι την  οριστική καταδίκη τους εφ όσον υπάρξει αυτή.
δ. Όσοι αποδειχθεί ότι χρηματίσθηκαν είναι απολύτως κατακριτέοι και καταδικαστέοι και θα πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά.
ε. Ειδικά για τους πρώην Αρχηγούς του Γ.Ε.Σ. και του Γ.Ε.Ν., οι οποίοι ως επικεφαλής του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού είναι θεσμικοί παράγοντες, η εμπλοκή τους πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή και τεκμηριωμένα, γιατί αυτή αντανακλά στο ηθικό των Ε.Δ. και υπονομεύει την λαμπρή σταδιοδρομία που είχαν και οι δύο, και παράλληλα θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ο ένας εξ αυτών, ο Ναύαρχος Γ. Θεοδωρουλάκης Π.Ν.ε.α. δεν ευρίσκεται πλέον εν ζωή και επομένως δεν μπορεί να υπερασπισθεί τον εαυτό του.
στ. Το προσωπικό των Ε.Δ. είναι αυτό που διαχρονικά κάνει υπερήφανο τον Ελληνικό Λαό και του δημιουργεί αίσθημα υπερηφάνειας και ασφαλείας και ειδικά την τρέχουσα περίοδο έχει επωμισθεί ένα δυσανάλογο  μερίδιο  των μέτρων των μνημονίων. Στην συντριπτική του πλειοψηφία είναι έντιμο και παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, το πρώτο του μέλημα είναι η υπεράσπιση της Πατρίδας, που σε αυτήν περιλαμβάνεται και η προμήθεια του αναγκαιούντος εξοπλισμού και όχι αυτή που προωθούν οι μεσάζοντες και τα άννομα συμφέροντα.
3. Καλούμε όλους να τηρήσουν την δέουσα ψυχραιμία και να προστατεύσουν τα προσωπικά δεδομένα, την υπόληψη και την ιστορία όλων όσων έχουν ήδη εμπλέξει διάφοροι κατηγορούμενοι και αυτών που ενδεχομένως θα εμπλέξουν στο  μέλλον.
Το Συντονιστικό Συμβούλιο
Αντιστράτηγος ε.α  Παντελής Μαυροδόπουλος              Πρόεδρος Ε.Α.Α.Σ
Αντιστράτηγος ε.α  Ιωαν. Κρασσάς                   Διευθύνων Σύμβουλος Ε.Α.Α.Σ  
Αντιναύαρχος Σ.Περβαινάς Π.Ν. ε.α.                          Πρόεδρος Ε.Α.Α.Ν και 
                                                                                          του Συντονιστικού    
Αντιπλοίαρχος (Ε) Γ. Γεωργακόπουλος Π.Ν. ε.α.    Δνων Σύμβουλο; Ε.Α.Α.Ν
Αντιπτέραρχος (Ι) Κ.Ιατρίδης Π.Α. ε.α.                         Πρόεδρος Ε.Α.Α.Α
Αντισμήναρχος) Ι. Κρανιάς Π.Α. ε.α.                Διευθύνων Σύμβουλος Ε.Α.Α.Α

1 σχόλιο:

Δημήτρης Μπελιβανάκης είπε...

Μήν απορείτε! Είναι γνωστό το σενάριο. Όσες φορές θέλουν να αποπροσανατολίσουν αυτό που νομίζουν "πόπολο", στις Ε.Δ. στρέφονται. Εκεί που ξέρουν ότι αφ' ενός μεν ο λαός μας έχει ιδιαίτερη ευαισθησία, αφ' ετέρου δε, δεν έχουν τη δυνατότητα και τα να υπερασπισθούν τον εαυτό τους. Γι' αυτό, μην απορήσετε, εάν, μέσα στον κουρνιαχτό της κατασυκοφάντησης των Ε.Δ., περάσουν, στα "μουλωχτά" όπως πάντα, τίποτε σκληρά αντιλαϊκά μέτρα.
Δημήτριος Μπελιβανάκης, Αντιστράτηγος ε.α. (Σ.Σ.Ε.1973).