---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Το Τοπικό Συμβούλιο της ΕΑΑΣ Ξάνθης ευχαριστεί...

Το Τοπικό Συμβούλιο του Παραρτήματος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) Ν. Ξάνθης, ως διοργανωτής της παραπάνω Ομιλίας υπό την αιγίδα της ΕΑΑΣ, με Θέμα « ΘΡΑΚΗ –ΠΟΝΤΟΣ», στο πλαίσιο της παρουσίασης του βιβλίου του Επίτιμου Α/ΓΕΣ, Στρατηγού ε.α Φραγκούλη Φράγκου, ‘’ΠΟΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ; ΠΟΙΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ’’, μετά την ολοκλήρωση και τη μεγάλη επιτυχία που σημειώθηκε,
Ε υ χ α ρ ι σ τ ε ί    Θ ε ρ μ ά,
Την Κοινωνία της Ξάνθης & των γειτονικών περιοχών, η οποία προσήλθε μαζικά και παρακολούθησε με μεγάλη προσοχή την ομιλία, συνολικής διάρκειας σχεδόν 2 ωρών και το Δημοτικό Αμφιθέατρο της Πόλης, χωρητικότητας 465 θέσεων, δεν τους χώρεσε όλους, με αποτέλεσμα 40-50 άτομα να την παρακολουθήσουν  ΟΡΘΙΑ στους διαδρόμους, καταδεικνύοντας έμπρακτα την απήχηση του θέματος, όπως και του ομιλητή στην Ελληνική Κοινωνία.
Τον Δήμαρχο Οινουσσών Ν. Χίου, κ Ευάγγελο Αγγελάκο, ο οποίος αν και ευρισκόμενος στην Αλεξανδρούπολη για προσωπικούς λόγους, πληροφορηθείς από τα ΜΜΕ για τον διακεκριμένο ομιλητή και το ενδιαφέρον για όλους τους Έλληνες, ειδικότερα δε για τους Θρακιώτες, διαχρονικά επίκαιρο θέμα της ομιλίας, τροποποίησε ανάλογα το πρόγραμμα του, επισκέφθηκε για το σκοπό αυτό την Ξάνθη, όπου και παρέμεινε επί 2-ημερο, στη συνέχεια δε πραγματοποίησε ενημερωτικές επισκέψεις στο Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ξάνθης & Περιθεωρίου, κκ Παντελεήμονα και το Παράρτημα  της ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης.
Όλα τα ΜΜΕ ( έντυπα, κανάλια TV, Ραδιόφωνα και ηλεκτρονικά blogs), για την ουσιαστική συνδρομή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης, με την αδιάκοπη και ΔΩΡΕΑΝ ενημέρωση του κοινού. Ιδιαίτερα το κανάλι XANTHI CHANNEL,για την πλήρη τηλεοπτική κάλυψη της εκδήλωσης.
Τις Τοπικές Αρχές που παρευρέθησαν. Συγκεκριμένα :Τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου, κκ Παντελεήμωνα, το Στρατηγό Διοικητή Δ’Σ.Στρατού, Αντγο κ Χρήστο Χαλκίδη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο, τον εκπρόσωπο του Δημάρχου, Αντιδήμαρχο κ. Δημήτριο Μπένη και τους Πολιτευτές Ξάνθης κκ Γεωργία Ανδρέου και Χαράλαμπο Ευστρατίου, όπως και τον εκπρόσωπο της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων του ΥΠΕΞ στην Ξάνθη, κ. Φώτη Κάντα.
Τις Εκδόσεις Μ. ΣΠΑΝΙΔΗ, που ήδη μας διέθεσαν τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου «ΠΟΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ; ΠΟΙΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ;», για «την ανακαίνιση –συντήρηση των ιερών ναών και παρεκκλησίων στα Πομακοχώρια Ν. Ξάνθης».
Το Σύλλογο Ποντίων Ν. Ξάνθης, για τη συνδρομή του με τη διάθεση της χορωδίας, που τραγούδησε στην εισαγωγή της ομιλίας δύο (2) τραγούδια του Πόντου.
Το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, για τη δωρεά διάθεση της αίθουσας του αμφιθεάτρου.
Το Παράρτημα ΕΑΑΣ Ξάνθης, πλέον των παραπάνω, μετά την πάροδο μιας (1) εβδομάδος από την πραγματοποίηση της ομιλίας, αφού μελέτησε διεξοδικά τα σχόλια και τις κριτικές που διατυπώθηκαν στις εκπομπές των ραδιοφώνων, τις δημοσιεύσεις των εφημερίδων και των άλλων ΜΜΕ, που σχεδόν στο σύνολό τους ήταν θετικές, συμπληρωματικά παραθέτει για ενημέρωση ή και προβληματισμό τις ακόλουθες σκέψεις:
Θεωρεί ότι ο ομιλητής, αφηγήθηκε, με αντικειμενικό και επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο, την ιστορία χωρίς στρογγυλέματα, ενώ περιέγραψε τις ανελέητες μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και μετάλλαξαν βίαια τους πολυάριθμους λαούς που ζούσαν εκεί για πάνω από 2.500 χρόνια. Μίλησε στις καρδιές του ακροατηρίου, αφού ένα μεγάλο ποσοστό των κατοίκων της Ξάνθης και της Θράκης γενικότερα, έχει τις ρίζες του και έλκει την καταγωγή του από τις αποκαλούμενες « Αλησμόνητες Πατρίδες». Αναφέρθηκε διεξοδικά στις εξελίξεις του σήμερα στην Τουρκία και το πόσο αυτό μπορεί να επηρεάζει άμεσα ή έμμεσα τη χώρα μας, παρέθεσε διάφορα στοιχεία για να καταλήξει τονίζοντας «Όχι φοβικό σύνδρομο απέναντι. στην Τουρκία. Αυτοί πρέπει να φοβούνται γιατί δεν έχουν ιστορική συνέχεια….», ενώ σε δηλώσεις του που επακολούθησαν, σημείωσε: « Δεν ανησυχώ.... Τους ξέρουμε και μας ξέρουν. Είναι στο δικό τους χέρι να ηρεμήσουν για να έχουμε σχέσεις καλής γειτονίας που όλοι επιδιώκουμε ».
Προσυπογράφει, όσα δήλωσε ο επίτιμος Α/ΓΕΣ, σχετικά με τις μίζες στα εξοπλιστικά συστήματα της χώρας, που συγκεκριμένα είπε: «επιτέλους πρέπει να έρθει η κάθαρση για να έρθει και η Νέμεσις στους Έλληνες. Τα εξοπλιστικά στο σύνολό τους είναι 23,5 δις, στο σύνολο των δαπανών που έχουν γίνει  και ξεπερνούν τα 300 δις,  όλων των άλλων υπουργείων. Εάν θέλουμε να είμαστε σωστοί πρέπει να ψάξουν παντού και όπου έχουν γίνει παράτυπες πράξεις ή παράνομος χρηματισμός και εκεί να αποδοθεί δικαιοσύνη».
Αναλογίζεται για τους λόγους και τις τιθέμενες προτεραιότητες στο ατομικό τους πρόγραμμα, των εκλεγμένων αιρετών του Κοινοβουλίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που στο σύνολο τους σχεδόν, καθώς και των υποψηφίων πολιτευτών των ίδιων θεσμών του Νομού, (πλην όσων αναφέρθηκαν παραπάνω), δεν προσήλθαν σε μια τέτοιας εμβέλειας και συμβολισμού ομιλίας, που σημειωτέον είχε ανακοινωθεί από τις 18 Δεκ.’13, όταν διαπιστώσαμε ότι προσήλθε, (όπως προαναφέρθηκε) και την παρακολούθησε ο Δήμαρχος Οινουσσών Ν. Χίου, ενώ το απόγευμα της επομένης ημέρας( ΚΥΡΙΑΚΗ), σχεδόν όλοι σε απαρτία, βρέθηκαν στο γήπεδο, για την παρακολούθηση του ποδοσφαιρικού αγώνα Ξάνθης-ΠΑΟΚ, τον οποίο παρακολουθήσαμε και μείς μαζί με τον επίτιμο Α/ΓΕΣ. Εκτιμάμε, το επιεικέστερο, για να μη καταγράψουμε σύνθετες εικασίες, ότι μάλλον δεν αφουγκράστηκαν καλά τη διάθεση της Τοπικής Κοινωνίας, τουλάχιστον σε ότι αφορά την παρακολούθηση της ομιλίας, την οποία σημειωτέον παρακολούθησαν και πάνω από 25-30 Μουσουλμάνοι συμπατριώτες μας για να ενημερωθούν, τους οποίους και ευχαριστούμε.
Ανακοινώνει ότι θα συνεχίσει και το 2014, το πρόγραμμα των εκκλησιασμών στους ιερούς ναούς και παρεκκλήσια, που βρίσκονται στα Πομακοχώρια. Το φετινό πρόγραμμα αρχίζει στις 6 Απριλίου (ΚΥΡΙΑΚΗ), στον Αγ. Γεώργιο ΕΧΙΝΟΥ, που συμπίπτει με την επέτειο της «Μάχης των Οχυρών 6-10 Απρ.1941» και παρακαλεί όλη την Ξανθιώτικη Κοινωνία, για την παρουσία της.(σσ: θα κυκλοφορήσει αφίσα με το λεπτομερές πρόγραμμα για όλο το 2014 ).
Μεταφέρει  τις εγκάρδιες ευχαριστίες του,  όπως και του  ΔΣ/ΕΑΑΣ, προς τον ομιλητή  Επίτιμο Α/.ΓΕΣ, Στρατηγό ε.α κ. Φραγκούλη Φράγκο, ο οποίος έγινε μέλος της πρόσφατα και  τον τίμησε στο πέρας της ομιλίας του, με το συλλεκτικό αναμνηστικό Μετάλλιο «75 Χρόνια ΕΑΑΣ», που εκδόθηκε στις 10 Νοε.2013, το οποίο και του επιδόθηκε, από τον Πρόεδρο του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: