---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Ενδιαφέρουσες "οδηγίες" με χιούμορ για το 2014

1. Η χρονιά με το μοιραίο ʼ13 τελείωσε. Το ʼ14 είναι αριθμός που κερδίζει. Κάνε μια ευχή. Βάλε στόχο να είσαι εδώ και το ʼ21. Σε έναν καινούργιο κόσμο, διαφορετικό. Το ʼ21 είναι το απόλυτο νούμερο που κερδίζει. Γιατί θα νικήσουμε, δεν υπάρχει αμφιβολία. Αλλά στο τέλος.  
02. Μην τα παρατάς εύκολα. Η ζωή είναι πολύ γλυκιά για να την εγκαταλείψεις χωρίς να παλέψεις.
03. Να είσαι ευτυχισμένος γιατί ζεις. Όσες δυσκολίες κι αν αντιμετωπίζεις. Μόνο που παίζεις ακόμα στο έργο, είναι τύχη. 
04. Να ακούς τους σιωπηλούς. Αυτούς συνήθως ερωτεύεσαι. Πρόσεξε μόνο, μερικές φορές
είναι σιωπηλοί γιατί δεν έχουν τίποτα να πουν. 
05. Να είσαι πιο ανεκτικός με τους ανθρώπους. Έχουμε διαφορετικές αφετηρίες, άλλες προτεραιότητες. Δεν φτάνουμε ταυτόχρονα στο ίδιο σημείο. Μπορεί να μη φτάσουμε και ποτέ. 
06. Μην περιμένεις ότι όλα αλλάζουν μαγικά. Θέλει χρόνο και προσπάθεια. Να ξέρεις ότι η ζωή δεν σου χρωστάει τίποτα. Εσύ τα κερδίζεις ή τα χάνεις. 
07. Μην γκρινιάζεις συνέχεια. Αν κάτι πήγε στραβά, μη λυπάσαι τον εαυτό σου. Προχώρα στο επόμενο. Το άθλημα «Ζωή» δεν είναι κατοστάρι, είναι μαραθώνιος. 
08. Μη ζηλεύεις την επιτυχία των άλλων. Ο φθόνος δεν είναι ποτέ απελευθερωτικός. Οι ζωές των άλλων δεν είναι μέτρο σύγκρισης, τα στοιχήματα τα βάζεις πάντα με τον εαυτό σου. 
09. Μη θεωρείς τους άλλους εχθρούς. Τα χρόνια μας είναι πολύ μπερδεμένα, θα αλλάξουμε ιδέες, θα αλλάζουμε αντιλήψεις για τα πράγματα, θα κάνουμε λάθη, θα διορθώσουμε τη συμπεριφορά μας, θα ξανακάνουμε λάθη. Το θέμα είναι στο τέλος να είμαστε ολόκληρη κοινωνία, όχι χωρισμένα στρατόπεδα, εμείς και οι άλλοι. 
10. Μην είσαι βίαιος. Ούτε καν με τον εαυτό σου. Τώρα η εποχή θέλει απαλότητα, ταλέντα. Ό,τι κι αν σου λένε, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε λύνονται με δημιουργικότητα όχι με βία. Υπάρχει πολύς πόνος γύρω μας, πολλά μυαλά απελπισμένα, συγχυσμένα. Δεν χρειάζονται άλλες κραυγές. Αν θες να βοηθήσεις, μόνο η κατανόηση, η τρυφερότητα μπορεί να κάνει καλό. Τώρα πρέπει κάποιοι να ενώσουν, όχι να χωρίσουν. 
11. Μη φοβάσαι τις αλλαγές. Ζούμε μια εποχή που αλλάζει με ιλιγγιώδεις ταχύτητες. Υπάρχουν κι εποχές που χρειάζονται συντήρηση. Η εποχή μας δεν είναι τέτοια. Όποιοι αργήσουν να το καταλάβουν θα βγουν έξω από το παιχνίδι. Μη φοβάσαι να ρισκάρεις. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. 
12. Υπολόγισε όμως πριν τις πιθανότητες. Προετοιμάσου. Θα κάνεις πάλι λάθη, αλλά καινούργια. Μην κάνεις τα ίδια λάθη.  
13. Φόρα μαύρα γυαλιά. Προστάτευσε λίγο τον εαυτό σου. Ζούμε σε μια ανθρωποφάγα εποχή. Αν τυχαίνει βλακωδώς να είσαι αισθηματίας το κόλπο είναι να κρύβεις αυτή την αδυναμία. Να την κρύβεις, αλλά και να την προφυλάσσεις. Είναι είδος εν ανεπαρκεία.
14. Αν θέλεις να κάνεις κάτι να συμβεί, παίξε την εικόνα στο μυαλό σου πριν κοιμηθείς. Δες το, νιώσʼ το. Έτσι αρχίζει η δράση. Τη φαντάζεσαι πρώτα.
15. Μην προσπαθείς να τους έχεις όλους ικανοποιημένους. Δεν γίνεται να αρέσεις σε όλους. Χωρίς να το καταλάβεις θα γίνεις ουδέτερος, χωρίς γωνίες, θα γίνεις ο περιβόητος μέσος όρος. Κανένας μέσος όρος δεν δημιουργεί έντονα πάθη.
16. Γέλα λίγο. Είναι μεταδοτικό. Πες, θα τα καταφέρουμε. Αυτό περιμένουν οι άλλοι από σένα.
17. Πες αυτό που νομίζεις σωστό. Ξανά. Και ξανά. Μην απογοητεύεσαι αν πέφτεις σε τοίχο. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αν δεν ξέρουν ήδη κάτι δεν θέλουν να το ακούσουν. Προσπάθησε πάλι.
18. Μη στενοχωριέσαι αν νιώθεις ότι δεν μοιάζεις αρκετά με τους άλλους. Η κανονικότητα είναι υπερεκτιμημένο πράγμα.
19. Μη νιώθεις ένοχος αν δεν έχεις σχέδια για το μέλλον. Οι πιο ενδιαφέροντες άνθρωποι που ξέρω, δεν ήξεραν τι θέλουν να κάνουν στη ζωή τους πριν το κάνουν.
20. Κοίταξέ τον στα μάτια και θα τα καταλάβεις όλα. Είναι ψέμα ότι οι άντρες δεν μιλάνε. Αρκεί να κοιτάξεις το βλέμμα του, τα λέει όλα. Από πότε έχεις να κοιτάξεις κάποιον πραγματικά στα μάτια; Στα μάτια του αναγνωρίζεις τον εαυτό σου, όχι στον καθρέφτη.
21. Μίλα της. Ναι το ξέρω, είναι δύσκολο, περιττό, θα ʼπρεπε ήδη να το είχε καταλάβει. Δεν το έχει. Είναι κατασκευαστική διαφορά. Οι γυναίκες θέλουν δηλώσεις, έχουν ανάγκη από συμβόλαια. Πες το με λόγια. Με δικά σου λόγια. Αλλά κάνε αυτό που σου ζητάει, για να δεις τα μάτια της να λάμπουν ήσυχα.
22. Μην κάνεις συνεχώς δηλώσεις πίστης. Είναι ύποπτο. Οι μεγαλύτεροι από σένα ξέρουν περισσότερο τους ανθρώπους, δεν πιστεύουν σε όρκους, σε αιώνιες φράσεις, «για πάντα». Κάνε ό,τι νιώθεις. Μην το λες.
23. Κράτα τις ανασφάλειές σου για σένα. Την επόμενη κιόλας μέρα θα δεις ότι ήταν χωρίς λόγο. Αν τις πιστέψεις γίνονται πραγματικότητα. Μόνο και μόνο επειδή τις πίστεψες εσύ.
24. Κόψε τα κουλουράκια. Τους καφέδες. Τα ανθρακούχα. Το αλκοόλ. Το τσιγάρο. Ναι, είναι δύσκολο, το ξέρω. Κι εγώ από υποχρέωση το γράφω.
25. Να εμπιστεύεσαι το ένστικτό σου. Ένστικτο συνήθως ονομάζουμε τη γνώση που δεν ξέρουμε ότι έχουμε.
26. Προσπάθησε να δουλεύεις με ανθρώπους που σου αρέσουν. Να διασκεδάζεις στη δουλειά σου. Να βρίσκονται γύρω σου άνθρωποι που εκτιμάς, γοητευτικοί, ενδιαφέροντες. Αυτή τη χρονιά προσπάθησε να βγάλεις από τη ζωή σου αυτούς που σε ρίχνουν, τη μιζέρια από το περιβάλλον σου. Είναι τοξική, σε μεταμορφώνει χωρίς να το καταλάβεις.
27. Μη δίνεις πάντα ό,τι θέλουν από σένα. Μην τα δίνεις όλα μαζί. Άσʼ τους να προσπαθήσουν. Και σʼ αυτούς θα αρέσει η προσπάθεια.
28. Μάθε να είσαι υπάκουη. Καμιά φορά, έτσι για αλλαγή, δεν πειράζει. Μερικές φορές χρειάζεσαι αυτό ακριβώς, να κάνεις υπάκουα ό,τι σου λέει.
29. Μην προσπαθείς συνεχώς να είσαι σίγουρος. Η ασφάλεια είναι ανέφικτη επιδίωξη. Δεν είμαστε ποτέ τελείως. Ούτε χρειάζεται. Μια μικρή δόση ανασφάλειας κάνει τη ζωή πιο περιπετειώδη, τον έρωτα πιο έντονο.
30. Μην πιέζεις το σώμα σου. Δεν οφείλεις να είσαι διαθέσιμος πάντα. Ούτε σε όλους.
31. Χαμογέλασε λίγο, παίξε. Κάνε καμιά σαχλαμάρα παραπάνω, δεν είναι ντροπή. Τσαλάκωσε λίγο τον εαυτό σου. Πείραξε τους γύρω σου, αυτοσαρκάσου. Δείχνε τι σου αρέσει, δείξε το θαυμασμό σου, μίλα. Μη φοβάσαι ότι θα εκτεθείς. Και τι έγινε; Ερωτευόμαστε αληθινούς ανθρώπους, αντιφατικούς, παράξενους, ευάλωτους. Όχι πανοπλίες.
32. Μη γράφεις με συντομεύσεις, με ανύπαρκτα ακρωνύμια. Μη γράφεις με κεφαλαία. Με πολλά θαυμαστικά, με προστακτικές. Δεν χρειάζεται να «φωνάζουν» αυτά που γράφεις. Αλλά να σημαίνουν κάτι. Διάλεξε τις λέξεις που θα χρησιμοποιήσεις, μη μιλάς με συνθήματα. Μην κάνεις δηλώσεις. Ανάπτυξε μια σκέψη. Δεν είναι τόσο απλό, αλλά αυτό είναι που λείπει.
33. Ασχολήσου με το σώμα σου. Ναι το ξέρω, πιστεύεις ότι οι άντρες ασχολούνται με τα σώματα των άλλων, των γυναικών, όχι τα δικά τους. Αλλά έρχεται μια στιγμή που πρέπει να φροντίσεις το σώμα σου, να το περιποιηθείς, να το διατηρήσεις. Έρχεται μια στιγμή που μαθαίνεις ότι υπάρχουν ανδρικά καλλυντικά και πρέπει να τα χρησιμοποιήσεις.
34. Σαχλαμάρες. Δεν έχει εφευρεθεί τίποτα πιο ενδιαφέρον για έναν άντρα από το να ασχολείται με τα σώματα των γυναικών. Αυτό μόνο να κάνει και τίποτα άλλο δεν χρειάζεται για να περάσει άλλη μια δύσκολη χρονιά.
http://www.athensvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: