---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

"Υπό Διωγμό οι Απόστρατοι", του Απόστολου Παπαπαρίση


     Μετά και τις τελευταίες μειώσεις των συντάξεων τους ακόμη και οι πιο «ρομαντικοί» και δύσπιστοι απόστρατοι πείσθηκαν ότι η κοινωνική τους ομάδα βρίσκεται υπό διωγμό. Ούτε οι κομμουνιστές μετά την ήττα τους δεν υπέστησαν τέτοιας κλίμακας διωγμό από την Ελληνική Πολιτεία. Διαπιστώνοντας ότι η Πολιτεία τους ανταμείβει με περισσή αχαριστία, η οργή τους μεγαλώνει και μην έχοντας «διακόπτες για να κατεβάσουν» (ουδέποτε είχαν), είναι απολύτως σίγουρο ότι θα εκφρασθούν με την ψήφο τους. Κύριοι της ΝΔ, θα τρίβετε τα μάτια σας. Φαίνεται ζηλέψατε τα εκλογικά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ. Ίσως θυμάστε ότι η επίθεση εναντίον μας άρχισε πρωτίστως από τα στελέχη τους. Ο κ. Σαχινίδης 2 ½ χρόνια τώρα, αρνείται πεισματικά να μας συναντήσει. Ο τούρκικος τύπος μας πληροφορεί ότι ο μισθός του δικού τους ΕΠΟΠ είναι μεγαλύτερος από αυτόν του αποστράτου Έλληνα Αντιστρατήγου «Τον Ιανουάριο του 2013, πέρασαν από την τουρκική βουλή, κάποιες ρυθμίσεις επί τα βελτίω για τους συμβασιούχους οπλίτες (ΕΠΟΠ) και οι αποδοχές  γι' αυτούς που υπηρετούν στη ΝΑ Τουρκία ξεπερνούν τις 3.000 ΤΛ ήτοι τα 1.310 ευρώ.».  

            Στην Ελλάδα, από την μεταπολίτευση και μετά, όλες οι πτέρυγες της Βουλής, άλλες λιγότερο κι άλλες περισσότερο, «κυνήγησαν» τα στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ, ανηλεώς. Αρωγός τους, τα ελεγχόμενα ΜΜΕ, που τους κρέμασαν εντέχνως και την ταμπέλα του προνομιούχου Έλληνα. Χρησιμοποίησαν οι πολιτικοί, τη χούντα ως «κολυμπήθρα του Σιλωάμ». Ξέπλυναν τις οικονομικές και όχι μόνο αμαρτίες του παρελθόντος και ορμώμενοι από το εξωτερικό όπου …αγωνίζονταν μεταξύ Παρισιού, Βερολίνου και Νέας Υόρκης, επανήλθαν φορώντας τη στολή του αντιστασιακού (τρομάρα τους!). Όσοι ζούσαν ως ενήλικες την περίοδο εκείνη, γνωρίζουν πολύ καλά ότι χουντικοί υπήρξαν πολλοί – πάρα πολλοί, ποσοστά που τώρα τρομάζουν και ακόμα περισσότεροι ήσαν εκείνοι που το έπαιζαν χουντικοί για να έχουν οφέλη, αλλά η ρετσινιά έμεινε μόνο στους στρατιωτικούς και στους αστυνομικούς.

            Δεν φταίνε όμως μόνον αυτοί (οι πολιτικοί πάντα ίδιοι ήσαν, αχάριστοι), φταίμε κι εμείς. Φταίνε οι ηγεσίες μας, δηλαδή πάλι εμείς. Σε κάθε τάξη της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, περίπου 50 έως 70 στελέχη, έχουν λίγο ή πολύ την πιθανότητα να προαχθούν στο βαθμό του Αντιστρατήγου. Γίνονται όσοι από αυτούς, βρίσκονται στην «κατάλληλη» θέση, την «κατάλληλη» περίοδο και σε έναν απ’ αυτούς, δίδεται η τιμή να εκτελέσει τα καθήκοντα του Α/ΓΕΣ. Ξέρετε πόσοι Αντιστράτηγοι, Αντιναύαρχοι, Αντιπτέραρχοι και πόσοι Αρχηγοί πέρασαν τα τελευταία 39 χρόνια; Εκατοντάδες και δεν έκαναν τίποτα (ή σχεδόν τίποτα), για να μειώσουν τα αποτελέσματα του οικονομικού Αρμαγεδδώνα που βιώνει σήμερα το προσωπικό τους. Αδιαμφισβήτητο παράδειγμα το χάλι του Μετοχικού Ταμείου Στρατού και η απώλεια της Γενικής Τράπεζας, της πάλαι ποτέ «Τράπεζας των Στρατηγών». Οι υπόλοιποι (ή έστω οι περισσότεροι) απλώς δίναμε στους πολιτικούς μεγαλύτερη αξία από αυτή που τους αναλογούσε περιμένοντας ουρά στα γραφεία τους για μια «καλή» μετάθεση, αντί να απαιτούμε εκεί που μας μεταθέτουν να μας περιμένει δωρεάν αξιοπρεπής κατοικία και εργασία για τη σύζυγο μας. Την περίοδο αυτή, κύριοι συνάδελφοι, απλώς «κάνουμε ταμείο». Οι νυν αρχηγοί ανήμποροι για μεγάλες ανατροπές απλώς προσπαθούν να διαχειριστούν την κρίση, έχοντας στην πλάτη τους και το βαρύ φορτίο της διατήρησης του αξιόμαχου των ΕΔ.

            Ο τσάρος της οικονομίας κ. Στουρνάρας, το αγαπημένο παιδί του κ. Σημίτη, μόλις χθες δήλωσε ότι την περίοδο Καραμανλή αυξήθηκε η μέση σύνταξη κατά 80%. Κι αναρωτιόμαστε εμείς που ζούσαμε; Στην Τουρκία; Στις αυξήσεις τελευταίοι, αλλά στις μειώσεις πρώτοι. Όταν οι συντάξεις του υπόλοιπου Δημόσιου τομέα έχουν μειωθεί κατά μέσο όρο λιγότερο από 25% και των αποστράτων περισσότερο από το 50% (στους περισσότερους από εμάς είναι και οικογενειακό εισόδημα), το ΓΛΚ τολμά να υποστηρίζει, εγγράφως, ακόμα και τώρα ότι "η Πολιτεία έχει επιφυλάξει ιδιαίτερη μεταχείριση στους στρατιωτικούς συνταξιούχους". Είναι ή δεν είναι @#%^$^^%$; Μας εμπαίζουν ή όχι; Υπάρχει κυβέρνηση ή απλώς κάποια τσογλάνια με διεστραμμένο μυαλό και μένος εναντίον των στρατιωτικών, αποφάσισαν ότι ήρθε η ώρα να μας ...εκδικηθούν; Κυκλοφορούν φήμες τελευταίως ότι είναι σχέδιο στελεχών του παλαιού ΠΑΣΟΚ (νυν ΣΥΡΙΖΑ) για να χάσει σίγουρες ψήφους η ΝΔ. Αλήθεια ή ψέμα, για εμάς το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ(!)

            Οι απόστρατοι, είτε λόγω μιας λανθάνουσας έννοιας του πατριωτισμού, είτε λόγω του μικρόκοσμου που ζούσαν όλα αυτά τα χρόνια, είτε λόγω ενδόμυχης ανάληψης ενοχών που δεν τους αντιστοιχούσαν, είτε τέλος λόγω υπερβολικής εμπιστοσύνης στην «ανώνυμη» πολιτεία, δεν μπόρεσαν να αντιληφθούν έγκαιρα τι τους ετοιμάζει η …επώνυμη πολιτεία. Όσους προσπαθούσαν να τους αφυπνίσουν και να τους προετοιμάσουν για το τι τους περιμένει τους κοιτούσαν με καχυποψία και τους κρεμούσαν ταμπέλες του «γραφικού», του «υπερβολικού», του «αντισυστημικού», του «άλλου» κόμματος…. Ένας από αυτούς ήμουν κι εγώ, κρούω και πάλι τον κώδωνα του κινδύνου, κραυγάζω, ο ταξικός αυτός διωγμός εναντίον μας θα συνεχισθεί με αμείωτο ρυθμό. Στο μεσοπρόθεσμο υπάρχει μόνον για τα εν ενεργεία στελέχη και τους αποστράτους και άλλη μείωση, που ονομάζεται «νέο μισθολόγιο». Δυστυχώς, για το αυτονόητο, για να αρθούν οι αδικίες και να μην υποστούμε νέες, απαιτείται συστράτευση, απαιτούνται αγώνες, πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους. «ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟΙ»  
     του Απόστολου Παπαπαρίση, προέδρου ΕΑΑΣ Λάρισας

14 σχόλια:

Billy είπε...

Απόστολε είμαστε μαζί σου 100%. Μαύρο στους αληταράδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Θα πολεμήσουμε με νύχια και με δόντια για να εξαφανιστούν αυτά τα 2 κόμματα από την πολιτική.

Apostolos είπε...

Εγώ πάντως δε λέω αυτό. Δηλώνω μη δεδομένος. Θα πρέπει να αγωνισθεί το "Χ" κόμμα για να κερδίσει την ψήφο μου. Δε με νοιάζει αν λέγεται ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ ή οτιδήποτε άλλο.

Achilleas Mandrakis είπε...

Αχιλλέας Μανδράκης
Αποστόλη,έχεις δίκιο για τους πολιτικούς.Εγώ τουλάχιστον δεν περιμένω να με σώσουν αυτοί.Ας μην είμαστε αφελείς.Πιστεύει κάποιος οτι το επόμενο κόμμα η κόμματα που θα κυβερνήσουν θα αλλάξει κατι για μάς;Τα ίδια και χειρότερα.Η ιστορία μάλλον θα επαναληφθεί.Φωτιά και τσεκούρι στούς προδότες

Βαγγέλης είπε...

κ. Παπαπαρίση συγχαρητήρια, έτσι είναι τα πράγματα. Κάποιοι σαν και εσάς χρειάζονται στην ηγεσία της ΕΑΑΣ και όχι τα γερόντια που δεν τολμούν να αντιδράσουν.

kaiafas είπε...

Και επειδή το "σχεδιο αποψίλωσης" των στελεχων των Ε.Δ., δεν εχει τελειωμο, ίσως η ερχόμενη Τρίτη, αποδειχθεί κομβική και μοιραία γι αυτούς που προαποφάσιαν για εμας (και τος οικογένειές μας) χωρίς
ΕΜΑΣ.
Γ.Αντωνιάδης

Apostolos είπε...

Βαγγέλη, η ΕΑΑΣ έχει πρόεδρο και πίστεψε με, προσπαθεί. Ατελείωτες ανθρωποώρες. Θέλει όμως περισσότερη βοήθεια από το εκλεγμένο ΔΣ και από όλους εμάς. Δυστυχώς τα αίτια της κατάντιας μας είναι βαθύτερα. Μακάρι το πρόβλημα να ήταν ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ. Θα μπορούσαν οι πρόεδροι της ΕΑΑΝ της ΕΑΑΑ αλλά και των ΝΠΙΔ ενώσεων και συνδέσμων να καλύψουν το κενό. Ευχαριστώ πάντως για τα καλά σου λόγια.

Savvas είπε...

Εύγε Αποστόλη !

Επιτέλους κάποιος είπε τα πράγματα με το όνομά τους!

Συνάδελφοι, έστω την ύστατη στιγμή ας ενωθούμε και ας μην είμαστε <> για κανέναν!

gmos63 είπε...

Αποστόλη συγχαρητήρια ,αλλά θα ήθελα να τονίσω ότι πολλοί από εμάς όχι απλά δεν είμαστε δεδομένοι αλλά φύγαμε για πάντα και δεν ξαναγυρνάμε.Τους βγάλαμε πολλές κίτρινες κάρτες τα τελευταία χρόνια ,ε ήρθε και η ώρα της κόκκινης.Ο εμπαιγμός έλαβε τέλος.ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ ΠΙΑ.

DIMITRIS είπε...

Νομίζω αγαπητοί συνάδελφοι ότι η ώρα των -δυστυχώς θλιβερών- διαπιστώσεων έχει παρέλθει πλέον... πρέπει να καταλάβουν οι πολιτικοί μας ηγέτες ότι είμαστε αποφασισμένοι να μην ανεχτούμε περαιτέρω εξαθλίωση για μας και τα παιδιά μας... γιατί δεν προχωράμε τώρα, δίνοντας ένα ραντεβού μπροστά από την Βουλή, όλες οι ενώσεις αποστράτων... και να ζητήσουμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις για αποκατάσταση του "διωγμού" που έχουμε υποστεί...
σε διαφορετική περίπτωση θα είμαστε πάντα ο εύκολος στόχος, χωρίς καμία δυνατότητα αντίδρασης και το μόνο που θα μας μείνει θα είναι να μετράμε απώλειες...

Συγκάτοικος είπε...

Απόστολε,
Έχει αποδειχθεί πλέον περίτρανα ότι ο χώρος μας δεν έχει καμία απολύτως φωνή συμπαράστασης καθόσον οι ιεραρχίες μας δεν τολμούν ούτε μια παραίτηση να υποβάλουν, οι δε πολιτικοί θα μας εκδικούνται εσαεί διότι έχασαν την κουτάλα για 7 χρόνια, πρίν από 45 χρόνια
Προτείνω λοιπόν πέραν των απειλών για την απώλεια του ''δεδομένου'' τα παρακάτω:
Πρώτον να επιστρέψουμε μαζικά στην υπηρεσία όλα τα παράσημα, διότι εγώ προσωπικά τα θεωρώ για την εποχή μας εν ολίγοις απάτη.
Δεύτερον να υπάρξει άμεση κινητοποίηση δίπλα στα μπλόκα των αγροτών που υπάρχουν τώρα, να παρατάξουμε τα οχήματά μας εκεί μέχρι νεωτέρας, με την ανάλογη οργάνωση εννοείται, έτσι θα μάθει και ο κόσμος τι μας συμβαίνει, διότι ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ.
Αν δεν αποβάλουμε τον καθωσπρεπισμό που μας διακρίνει τώρα, και δεν κατεβούμε ΌΛΟΙ τώρα στο πεζοδρόμιο, φοβάμαι ότι θα κοιμηθούμε σε αυτό πολύ σύντομα.
Η πρότασή μου είναι μια σκέψη μου και επιδέχεται εννοείται την οποιαδήποτε κριτική.

Ε. Κατσαμπέκης

Unknown είπε...

Οι νέες μειώσεις που προβλέπονται για το 2014 στους ε.ε. θα έρθουν αναδρομικά και αυτές από 1-8-13 και φυσικά θα επηρεάσουν ξανά τις συντάξεις των ε.α. Να είστε σίγουροι και έτοιμοι για αυτό.
Ως εκ τούτου οι προτάσεις που θα καταθέσω στην σύσκεψη της ΕΑΑΣ στις 3 Φεβ. Είναι:
α. Διοργάνωση μεγάλης πορείας με κινητοποίηση όλων των φορέων – οργανώσεων σε συγκεκριμένη ημερομηνία. Κατάρτιση ψηφίσματος αλλά όχι παράδοση, μόνο τοιχοκόλληση στη Βουλή. Κατάθεση εκεί των παρασήμων, αστέρων και γαλονιών που με τιμή μας επέδωσε η ΠΑΤΡΙΔΑ ενώπιον της κάμερας των ΜΜΕ. Έκδοση εμπεριστατωμένου δελτίου τύπου στα ΜΜΕ για τις μειώσεις. (Ο κ. Αντωνιάδης είναι ο πλέον κατάλληλος να συμβάλει σ’ αυτό).
β. Προγραμματισμός ραντεβού για την ίδια μέρα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Επιτροπής και κατάληξη της πορείας εκεί.
Είδα το τρόμο και την αγωνία της ΝΔ προεκλογικά, στη συγκέντρωση των Συνδέσμων και Σωματείων των αποστράτων που έγινε στη Συγγρού μη τυχόν ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές. Τώρα να αποδείξουμε ότι και αυτό είναι δυνατόν. Στη συνέχεια θα δει αυτό το τρόμο και ο κάθε πικραμένος!!!

Unknown είπε...

μόνο μια λέξη,αγώνας αλλά στοχευμένος

beelovers είπε...

αποστολε μαζι σου!
τα λογια πρεπει να δωσουν θεση στα εργα .μαζι με τους αγροτες στα μπλοκα αλλωστε παιδια εργατικων και αγροτικων οικογενειων ειμασταν ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ

Michael είπε...

Μπράβο σου Απόστολε! Το άρθρο σου είναι αναλυτικό και εμβαθύνει στο πρόβλημα, παρόλο που γνωρίζεις ότι σε κάποια σημεία διαφωνώ αναφορικά με την ΕΑΑΣ και τις ενέργειες που θα μπορούσε να είχε κάνει.
Για τους συναδέλφους που θέλουν και ενδιαφέρονται, δημιουργήσαμε προσφάτως στο facebook το group με την ονομασία "Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ", όπου προσκαλείσθε να καταθέσετε τις απόψεις και προτάσεις σας για το τί πρέπει να γίνει από εδώ και εμπρός.
https://www.facebook.com/groups/340877706020962/
Απόστολε, σε ευχαριστώ για την φιλοξενία του σχολίου μου.