---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Ανοιχτή επιστολή στον κ. Πρωθυπουργό από τον πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξκων Στρατού Αντγο ε.α. Παντελή Μαυροδόπουλο {«το προνοείν και το προλαμβάνειν» αποτελούν τις πάγιες αρχές αυτών που ασκούν διοίκηση}


Κύριε Πρωθυπουργέ,

Ο πρόγονος σας Αντώνιος Μπενάκης υπήρξε ευεργέτης της Σ.Σ.Ε. Στους Βαλκανικούς αγώνες σε ηλικία 38 ετών κατετάγη εθελοντής. Το 1941 μοίρασε όλα τα κοστούμια του στους εξαθλιωμένους στρατιώτες που γύριζαν από το μέτωπο. Οι πράξεις του αυτές ήσαν αποτέλεσμα του πατριωτισμού του και της ηθικής του. Μ’ αυτόν τον τρόπο μεγαλύνθηκε η Ελλάς.

Στη στάση της κυβερνήσεως έναντι του προσωπικού των Ε.Δ υπάρχει ένα έλλειμμα ηθικής, προς όλους εμάς που πορευθήκαμε την ζωή μας, υπακούοντας στο τρίπτυχο Πατρίς Καθήκον και Τιμή. Οι στρατιωτικοί αρκούμασταν σ’ αυτά που λαμβάναμε, χωρίς ποτέ να διεκδικούμε περισσότερα με τις γνωστές συντεχνιακές πρακτικές. Έχουμε την πεποίθηση ότι γίνονται διακρίσεις σε σχέση με άλλες ομάδες εργαζομένων που μισθοδοτεί το Κράτος . Η οικονομική εξαθλίωση έχει αφαιρέσει σε πολλούς από εμάς την αξιοπρέπεια και τον αυτοσεβασμό. Η έλλειψη αυτών των αισθημάτων αποδομούν τα άτομα και καταστρέφουν τον κοινωνικό ιστό. Όταν αυτό συμβεί στις Ε.Δ οι συνέπειες είναι ανυπολόγιστες.

Δεν θέλουμε ούτε να ζητιανέψουμε, ούτε να εκβιάσουμε. Η προσφορά των στρατιωτικών δεν μπορεί να αποτιμηθεί σε χρήματα. Η οικονομική μας εξαθλίωση θα προκαλέσει μη αναστρέψιμες βλάβες στην πατρίδα μας. Οι απόστρατοι αποτελούμε το χθες και οι εν ενεργεία συνάδελφοι το σήμερα του στρατού. Αποτελούμε μια αδιάσπαστη συνέχεια με όσους έφυγαν και μ’ αυτούς που θα έλθουν. Όταν μας απαξιώνετε, προσβάλλεται τη μνήμη αυτών που θυσιάσθηκαν, και απογοητεύεται η νέα γενιά που επιθυμεί να υπηρετήσει την πατρίδα. Σ’ αυτό το τελευταίο δώστε ιδιαίτερη σημασία. Οι νέοι βλέπουν την απαξίωση των αποστράτων, νοιώθουν ότι το κράτος απαξιώνει το λειτούργημά τους, νιώθουν προσβεβλημένοι, χάνουν κάθε ελπίδα για καλύτερο μέλλον. Μειώνεται το ηθικό τους.

Η κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει σαν χώρα υπήρξε αποτέλεσμα αποφάσεων που αποσκοπούσαν στο βραχυπρόθεσμο όφελος. Το κέρδος που εξοικονομείται με τις περικοπές που μας κάνατε, δεν θα μπορεί να συγκριθεί με τις ζημιές που θα υποστούμε σαν Έθνος.

Πιστεύω ότι έχετε τις ικανότητες και έχετε την μεγαλύτερη ευθύνη για το μέλλον της πατρίδος μας. Πράξτε ότι υπαγορεύει η συνείδηση σας. Περιμένουμε να φερθείτε ως ΗΓΕΤΗΣ. Η ιστορία θα σας κρίνει. Σαν στρατιωτικός σας λέω ότι «το προνοείν και το προλαμβάνειν» αποτελούν τις πάγιες αρχές αυτών που ασκούν διοίκηση.

ΕΑΑΣ/ΠΡΟΕΔΡΟΣ

3 σχόλια:

beelovers είπε...

αυτη επρεπε απο την αρχη Στρατηγε να ηταν η σταση σας. ευγε
ΥΓ η γιαγια του (κυριου) σαμαρα αυτοκτονησε οταν μπηκαν οι γερμανοι στην αθηνα. Τι θα εκανε αραγε τωρα που τους προσκηναει ο εγγονος της?

billnagg είπε...

Αγαπητοί συνάδελφοι, καληνύχτα! είναι πλέον αργά για οτιδήποτε .Παρότι γνωρίζουμε και αρκετά περί της διαχείρησης κρίσεων οι ανεπάγγελτοι μας την έφεραν. Για μιά ακόμα φορά οι άχρηστοι είναι οι νικητές.Είμαστε άξιοι της μοίρας μας καθόσον εμείς τους δίναμε επί τόσα χρόνια αξία.Κάποιος είχε πεί ,σε ένα καράβι να τους βάζαμε και να το βουλιάζαμε-θυμοσοφία του απλού Έλληνα- ,άν γινόταν όμως να ξεφορτωνώμαστε τους τυράνους αυτούς λεχρίτες , που αφού πρώτα μας χρεοκώπησαν τώρα παρουσιάζονται οι ίδιοι ως σωτήρες,θα είχαμε να χάσουμε τίποτα?

billnagg είπε...

Είναι αργά για οτιδήποτε . Αφήσαμε τους ανεπάγγελτους να οδηγήσουν στο χάος τη χώρα.Δεν μας μένει τίποτε άλλο από το ''χάδι'' της απαξίωσής τους με το ''μάυρισμά'' τους στις επόμενες εκλογές.