---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Απόστρατοι: "Δεν ικανοποιηθήκαμε, συνεχίζουμε με κινητοποιήσεις"

Σχόλιο του OnAlert: Εικοσιτέσσερις ώρες μετά από το ναυάγιο της συνάντησης με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, οι Ενώσεις Αποστράτων εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία και επισήμως λένε ότι τα αιτήματα δεν μπορούν να ικανοποιηθούν. Τι θα κάνουν; Συνέχιση του αγωνα, όπως λένε. Μένει να δούμε τον τρόπο.
Η ανακοίνωση:
     Οι Πρόεδροι των 3 Ενώσεων Αποστράτων συναντηθήκαμε με τον κο Πρωθυπουργό, παρουσία του ΥΕΘΑ κου Παναγιωτόπουλου, μία συνάντηση που γίνεται για πρώτη φορά και διήρκησε δύο ώρες.
     Μεταφέραμε
στον κο Πρωθυπουργό το κλίμα απόγνωσης, οργής και αγανάκτησης που επικρατεί στον χώρο των αποστράτων, αλλά και των εν ενεργεία συναδέλφων, λόγω των μεγάλων και συνεχόμενων περικοπών. Παρουσιάσαμε διεξοδικά και με παραδείγματα παραδίδοντας σχετικό υπόμνημα, την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι απόστρατοι, συνεπεία των πολλαπλών μειώσεων των συντάξεων και των μερισμάτων και της επιβολής δυσβάσταχτων φόρων και ειδικά της διπλής περικοπής των συντάξεων, λόγω της προσαρμογής τους στους μισθούς των εν ενεργεία και στην συνέχεια της μειώσεως τους κατά 5-20% και της ήδη αποφασισθείσης νέας προσαρμογής για το 2014.
     Επισης ενημερώσαμε τον κο Πρωθυπουργό για τα αντίστοιχα προβλήματα που βιώνουν τα εν ενεργεία στελέχη των Ε.Δ. που έχουν επίπτωση στο ηθικό και στο αξιόμαχο των Ε.Δ. και ζητήσαμε την επίλυσή τους.
     Ο κος Πρωθυπουργός μας εγνώρισε οτι δεν μπορεί να ικανοποιήσει το βασικό μας αίτημα για το 2013, λόγω δημοσιονομικών στόχων, ενώ για το 2014 δεσμεύτηκε οτι θα επιχειρήσει να μην πραγματοποιηθούν νέες περικοπές στις συντάξεις των αποστράτων. Του γνωρίσαμε οτι σύμφωνα με τους υπολογισμούς
μας, ενώ το Υπουργείο Οικονομικών έχει εγγράψει έσοδα 67 εκατ. ευρώ για το 2013 από τις περικοπές των συντάξεων των αποστράτων, λόγω προσαρμογής τους στους μισθούς των εν ενεργεία, τελικά θα εισπράξει 204 εκατ. ευρώ που σημαίνει οτι οι περικοπές του 2014 γίνονται ήδη από το 2013 και ο Πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον κο Σταικούρα να το διερευνήσει άμεσα και να του αναφέρει.
     Πέραν των βασικών μας αιτημάτων, του θέσαμε θέματα που έχουν πολύ μικρή
οικονομική επιβάρυνση, όπως άρση ηλικιακών περιορισμών στην εργασία και στην λήψη κανονικής σύνταξης, ρύθμιση στεγαστικών δανείων σε Α.Ο.Ο.Α. και Τράπεζες, αποπληρωμή των χρεών του Δημοσίου προς τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία, απόκτηση / έκδοση αποδεικτικών ναυτικής ικανότητας (πτυχία Εμπορικού Ναυτικού) και δικαίωμα ναυτολόγησης αποστράτων του Π.Ν. και του Λ.Σ., δημιουργία Γραφείου του Συντονιστικού Συμβουλίου των τριών Ενώσεων Αποστράτων (ΝΠΔΔ) στο ΥΕΘΑ για την καλύτερη συνεργασία και παρακολούθηση των θεμάτων, ενίσχυση των Μετοχικών Ταμείων και μέριμνα για τα στελέχη των Ε.Δ. που υπηρετούν σε Μονάδες παραμεθορίου περιοχής και Αιγαίου του Σ.Ξ. του Π.Ν. και της Π.Α. Σε όλα αυτά, ο Πρωθυπουργός έδειξε πλήρη κατανόηση και επικοινώνησε εκείνη τη στιγμή παρουσία μας με τους αρμοδίους Υπουργούς και έδωσε εντολή για την υλοποίησή τους. Παράλληλα ο κος Πρωθυπουργός άφησε ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας του με τους τρείς Προέδρους των Ενώσεων.
     Η μη επίλυση των βασικών μας αιτημάτων,
τα οποία θεωρούμε οτι είναι δίκαια, δεν μας ικανοποιεί και θα συνεχίσουμε όλοι μαζί ενωμένοι να αγωνιζόμεθα πιεστικά για την ικανοποίηση τους.
OnAlert.gr

1 σχόλιο:

MAJOR7 είπε...

ΜΗΠΩΣ Η ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ : ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ Κ.ΣΑΜΑΡΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ !!!! ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ ΠΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙ ΣΑΣ !!!