---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΑΣ, του Βασίλειου Γκαβαρδίνα, Ανθλγου (ΑΠΖ)



     Με επανειλημμένα κείμενα και δημοσιεύματα όλοι εμείς οι στρατιωτικοί αλλά και δημοσιογράφοι, που ξέφυγαν από την επικρατούσα άποψη, επισημάναμε τον κίνδυνο που έρχεται από τις άνευ προηγουμένου μειώσεις στους μισθούς των εν ενεργεία στρατιωτικών. Μειώσεις που θα αναφέρουμε για ακόμα μια φορά... ξεπέρασαν το 50%, στο εισόδημα των πλέον χαμηλόμισθων δημόσιων υπαλλήλων (προ κρίσης, με επίσημα στοιχεία του ΥΠ.ΟΙΚ.).

     Ήρθε η ώρα λοιπόν να εισπράξουμε και τα αποτελέσματα όλων αυτών των ενεργειών που δεν είναι άλλα από τη εξαθλίωση των συναδέλφων. Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του συναδέλφου και πολύ καλού φίλου Λ. Δ. που υπηρετεί σε μονάδα του Νομού Έβρου, αυτός ο Χειμώνας πραγματικά τους φαίνεται ατελείωτος. Με μισό μέτρο χιόνι είναι αδύνατον να ζεστάνεις το σπίτι σου με λιγότερο από 300 ευρώ το μήνα. Αν σε αυτό το ποσό προσθέσεις άλλα 350 ευρώ που θα πρέπει να διαθέσεις για την καταβολή του ενοικίου, και αφαιρέσεις το αποτέλεσμα από το ποσό των 750 ή 800 ή 900 ή 950 ευρώ που είναι ο μέσος μισθός των στελεχών απομένει ένα ποσό περίπου 200 ευρώ. Μπορείς με αυτό το ποσό να πληρώσεις λογαριασμούς, να φας, να πιεις, να ντυθείς ή να συντηρήσεις σύζυγο και παιδιά; Είναι δυνατόν εργαζόμενος να προσφεύγει στους γέρους γονείς του για να βγάλει τα έξοδά του; Και αυτό μέχρι πότε;

     Άραγε φτάσαμε στο σημείο ο χειμώνας να είναι ο χειρότερος εχθρός της στρατιωτικής οικογένειας; Πραγματικά ποτέ δεν είχαμε σκεφτεί όταν επιλέγαμε τις φρουρές που θα επιθυμούσαμε να υπηρετήσουμε τον παράγοντα ΚΡΥΟ. Μάλλον από σήμερα θα πρέπει να το σκεφτόμαστε κι αυτό. Βέβαια είναι δεδομένο ότι τα στελέχη που υπηρετούν στα βόρεια και βορειοανατολικά σύνορά μας είναι χιλιάδες και είναι επίσης δεδομένο ότι όλα τα στελέχη με τη σειρά θα εναλλάσσονται στις συγκεκριμένες περιοχές.

     Μήπως θα πρέπει κάποιοι να σκεφτούν τις ιδιαίτερες συνθήκες διαβίωσης που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί, και να πράξουν ανάλογα. Είναι δεδομένο ότι με αυτούς τους μισθούς δεν μπορεί μια οικογένεια στρατιωτικού να ανταπεξέλθει στα έξοδά της. Με την επικείμενη περαιτέρω μείωση που προβλέπει το μεσοπρόθεσμο για το 2014 πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ σε ποια κατάσταση θα περιέλθουν τα στελέχη.

     Πριν από κάποιους μήνες κάποιοι είχαν γελάσει με την πρόταση να σιτίζονται τα στελέχη μέσα στα στρατόπεδα. Τώρα πλέον, μήπως ήρθε η ώρα να ζητήσουμε να σιτίζονται και οι οικογένειές μας μέσα στις μονάδες; Μήπως ήρθε η στιγμή με ένα μικρό τίμημα (αποφυγή φόρων) να προμηθευόμαστε και το πετρέλαιό μας από εκεί; Το γνωρίζω ότι αποτελεί κατάντια για όλο τον ελληνικό λαό να βλέπει τα στελέχη του στρατού του να ζουν κάτω από αυτές τις συνθήκες αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση. Όταν είσαι φτωχός θα υποστείς όλες τις ταπεινώσεις προκειμένου να συντηρήσεις την οικογένειά σου.

     Κάποιοι λένε ότι με αυτές τις συνθήκες ζωής  καταρρακώνεται το ηθικό των στελεχών, και επομένως πέφτει κατακόρυφα η μαχητική του ικανότητα. Δεν θα ήθελα να εκφέρω την προσωπική μου άποψη πάνω σε αυτό, ο κάθε ένας πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του.

     Νομίζω ότι ήρθε πλέον η ώρα όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους…. τα στελέχη αντιμετωπίζουν πραγματικό πρόβλημα επιβίωσης και πραγματικά νιώθουν ότι όλοι τους έχουν γυρίσει τη πλάτη.
http://kranosgr.blogspot.gr/2013/02/blog-post_3548.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: