---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Απάντηση Νο{14} στο "ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ.." από ε.ε. συνάδελφο



Άλλη μία απάντηση στον Αμετανόητο. Δεν θα απαντούσα ποτέ σε έναν διορισμένο, αλλά επειδή κατάλαβα ότι όλοι εσείς οι «πρόθυμοι», περνάτε από κάποιο αντιμιλιταριστικό σεμινάριο, θα προσπαθήσω να βάλω τα πράγματα στη θέση τους. Στο μόνο που δεν θα απαντήσω, θα είναι για την ψυχική σου οδύνη όσον αφορά τη θητεία σου και το πως είδες τους εκπαιδευτές σου. Υπάρχουν «ειδικοί» που μπορούν να σου απαντήσουν και να σε βοηθήσουν στο ψυχολογικό τραύμα που άθελα μας, σου προκαλέσαμε. Αλλά ας πάμε στις δηλώσεις σου και σου μιλάω στον ενικό, που δεν συνηθίζω, αλλά είναι ο μόνος τρόπος να καταλάβεις τι θέλω να σου πω και να σου εξηγήσω γιατί δεν θα ξεχάσουμε όταν θα έρθει η ώρα της κάλπης. Να θυμάσαι...

Να θυμάσαι πως η πατρίδα σε σπούδασε δωρεάν. -Να θυμάσαι και εσύ, πως η πατρίδα δωρεάν σε σπούδασε.

Να θυμάσαι πως είχες σταθερή εργασία από τότε που τελείωσες την εκπαίδευση και την σχολή σου συνεχώς. -Να μάθεις λοιπόν, ότι μέσα στη σταθερή εργασία μου περιλαμβάνεται, ανά δύο με τρία χρόνια μετάθεση σε κάθε σημείο - κουκκίδα στο χάρτη της Ελλάδος, ακατάστατο ωράριο, ατελείωτες απλήρωτες βάρδιες, Σαββατοκύριακα και εορτές απλήρωτες, όπως και απλήρωτα ταξίδια. Να μάθεις επίσης, ότι η εκπαίδευση δεν τελείωσε ποτέ για μένα, παρά μόνο μετά την αποστρατεία μου.

Να θυμάσαι ότι η πατρίδα σε αντάμειβε με μισθό καλύτερο και παχυλότερο από ομόλογους σου. -Γνωρίζω καλά, ότι ο μισθός μου, που συνήθως είναι και το μόνο οικογενειακό εισόδημα, λόγω συχνών μεταθέσεων, ήταν πάντα χαμηλότερος από όλους τους ομόλογους μου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά υψηλότερος από τους όμορους συναδέλφους μου των Βαλκανικών χωρών. Υποθέτω λοιπόν ότι ούτε εσύ πληρώνεσαι με μισθό Βουλγαρίας ή Ρουμανίας ή Αλβανίας. Γιατί λοιπόν κάνεις αυτή τη σύγκριση;

Να θυμάσαι ότι η Πατρίδα σου παρείχε πλειστάκις και δωρεάν διακοπές. -Να μάθεις ότι ο κάθε αξιωματικός πληρώνει από το μισθό του κρατήσεις ώστε να μπορεί να πηγαίνει αν και όποτε μπορεί η υπηρεσία να του δώσει άδεια καλοκαίρι, για δύο βδομάδες σε κάποιο παραθαλάσσιο στρατόπεδο παραθερισμού. (αυτό προς αποφυγή παρεξηγήσεων μη νομίζει κάποιος που δεν γνωρίζει, ότι μας πληρώνει το Κράτος παραθερισμό σε κάποιο νησί της αρεσκείας μας). Προς ενημέρωση λοιπόν, μπορεί να περάσουν και 5 - 0 χρόνια για να δικαιούμαστε να πάρουμε σειρά για κάποιο από αυτά τα θέρετρα, που φυσικά πληρώνουμε αντίτιμο - ενοίκιο, για να μπορέσουμε να το χρησιμοποιήσουμε.
Να θυμάσαι ότι η Πατρίδα διέθετε λέσχες για φαγητό και διασκέδαση σχεδόν δωρεάν για σένα και την οικογένεια σου, όπου σας υπηρετούσαν στρατιώτες που κλήθηκαν να υπηρετήσουν την Πατρίδα. -Να σου υπενθυμίσω ότι η Πατρίδα, λέσχες δεν φτιάχνει για την καλοπέραση μας, αλλά αποτελούν ανάγκη εξυπηρέτησης για μας και τις οικογένειες μας. Το σχεδόν δωρεάν απέχει πολύ από την πραγματικότητα, γιατί σίγουρα όποτε πήγες σε λέσχη ουδέποτε πλήρωσες για να γνωρίζεις πόσο κοστίζει ένα δείπνο ή γεύμα. Οι λέσχες λοιπόν, λειτουργούν με σκοπό την εξυπηρέτηση των αναγκών διατροφής και ψυχαγωγίας των μονίμων και εφέδρων Αξιωματικών και Ανθυπασπιστών και των μελών των οικογενειών τους, καθώς και την ανάπτυξη και προαγωγή των σχέσεων μεταξύ Στρατού και κοινού και γίνεται κράτηση στον μισθό μας γι’ αυτές. Όσον αφορά τους στρατιώτες που υπηρετούν την Πατρίδα και «υπηρετούν» εμάς, είναι και δικά μας παιδιά. Τώρα αν κάποια παιδιά βρέθηκαν να υπηρετούν σε λέσχη χωρίς να είναι η δουλειά τους αυτή, να ρωτήσεις τα ρουσφετολογικά γραφεία των πολιτικών φίλων σου.

Να θυμάσαι, ότι η Πατρίδα διέθετε σε πολλούς από εσάς δωρεάν διαμερίσματα για εσάς και την οικογένεια σας. -Να μάθεις λοιπόν ότι αυτά τα λίγα πολύ λίγα διαμερίσματα που διαθέτει η Πατρίδα ουδέποτε δόθηκαν δωρεάν, αλλά τα πληρώνουμε (ενοίκιο) από το μισθό μας.

Να θυμάσαι ότι η Πατρίδα διέθετε και καταστήματα για να ψωνίζετε πιο φθηνά όλα τα αναγκαία σας. -Να μάθεις λοιπόν ότι τα μαγαζιά αυτά είναι στο ίντερνετ http://www.ekems.gr/ και μπορείς να δεις τις τιμές που έχουν σε όλα τα προϊόντα.
Και τώρα φτάσαμε στο σημαντικό περί γενναιόδωρων συντάξεων ακόμα και από τα 50 μας χρόνια. Και ποιος μας ρώτησε αν θέλουμε να συνταξιοδοτηθούμε στα 50 μας χρόνια; Οι συντάξεις μας είναι πληρωμένες αδρά από τις κρατήσεις μας και τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Αντίθετα οι κατώτερες συντάξεις του ΟΓΑ των 330 € είναι προνοιακές και δεν συγκρίνονται με πληρωμένες συντάξεις.

Τώρα όσον αφορά τους πατεράδες μας, όλοι πολέμησαν και δεν υπάρχει κανένας λόγος να περηφανευόμαστε για ηρωισμούς που είναι αυτονόητοι.
Η πρότασή μου: Να πας άσκηση στο βουνό με χιόνι ή Αύγουστο σε σκηνή για 2 βδομάδες μέσα στις λάσπες του Έβρου, να περάσεις 2 βδομάδες σε καράβι χειμώνα με 8-11 μποφόρ και τέλος να κάνεις μαζί με τους αεροπόρους μας μερικές πτήσεις για 2 βδομάδες, να ξυπνάς και να κοιμάσαι μαζί τους και να ζήσεις την ζωή τους. Τότε ίσως να αρχίσεις να μας σέβεσαι. Γιατί αν εσύ κοιμάσαι ήσυχος τα βράδια είναι γιατί κάποιος σε φυλάει.
Νίκος Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: