---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Στρατιωτικοί Στο ΧΩΝΙ: "Θα ματώσουν όλοι πολύ"

Την αντίστασή τους στις περικοπές που επιβάλει το μνημονιακό καθεστώς και η τρόικα στους μισθούς και τις συντάξεις τους, αλλά και στις χωρίς αντίκρισμα υποσχέσεις της κυβέρνησης συνεχίζουν οι απόστρατοι, αυτή τη φορά από τη Μεγαλόνησο και συγκεκριμένα, με δύο παγκρήτιες συγκεντρώσεις στις 16 και 17 Απριλίου στα Χανιά.
ΤΟ ΧΩΝΙ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΧΡΥΣΑΛΚΗΣΤΙΣ ΜΠΑΛΑΜΟΥΤΗ
Άνθρωποι με αξιοπρέπεια και τιμή, που γαλουχήθηκαν με την ιδέα της πατρίδας, ως το ύψιστο των αγαθών, έτοιμοι να παλέψουν μέχρι και τη τελευταία ρανίδα του αίματος τους για να την προστατέψουν, συνεχίζουν, δυστυχώς, να εμπαίζονται από την κυβέρνηση, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών τελεί ακόμα εν αναμονή της δεύτερης συνάντησης με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.
Με σημαία τους το «ου περί χρημάτων ο αγών», χωρίς όμως να ξεχνούν να υπογραμμίσουν την εξαθλίωση στην οποία και έχουν περιέλθει, λόγω της περικοπής κατά 60% που έχουν υποστεί από το 2009 οι μισθοί, τα μερίσματα και οι συντάξεις τους, Ελληνικές Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας θα διαδηλώσουν κατά των προεκλογικών και μετεκλογικών «θα» της κυβέρνησης, αλλά και του μνημονίου, διατρανώνοντας πως δεν θα επιτρέψουν στην τρικομματική, πόσω μάλλον στην τρόικα, να κάμψει το ηθικό και κατ' επέκταση τη μαχητική ισχύ των ενόπλων δυνάμεων. «Τα έβαλαν με λάθος ανθρώπους, Έλληνες και δη στρατιωτικούς» υπογραμμίζουν, για να καταλήξουν: «Έχουμε εκτελέσει το παράγγελμα εφ' όπλου λόγχης και είμαστε έτοιμοι να λογχίσουμε -θα ματώσουν πολύ όλοι».

Βασίλης Νικολοπουλος πρόεδρος ΠΟΣ
Η διαμαρτυρία των αποστράτων Αξιωματικών δεν οφείλεται σε επιθυμία τους να μη γίνουν περικοπές στις συντάξεις τους, εφόσον γίνονται σε όλους σχεδόν τους Έλληνες, αλλά στην αναμφισβήτητη αδικία που γίνεται ΜΟΝΟ εις βάρος τους, με την επιβολή τριών συνολικά μειώσεων με ένα νόμο, το Ν. 4093/2012 και τη θέσπιση όλων των ειδών ηλικιακών κριτηρίων με αποτέλεσμα το ύψος των συνολικών περικοπών από το 2010 μέχρι σήμερα να ξεπερνά το 60% και να οδηγούνται σε εξαθλίωση. Σε αντίθεση, το μισθολογικό και συνταξιοδοτικό κόστος στην Ελλάδα, μειώθηκε 25% όπως δήλωσε και ο Υπουργός Οικονομικών
Επίσης, δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής σας και το γεγονός πως οι δραματικές μειώσεις των αποδοχών των στρατιωτικών, με τις αυτονόητες επιπτώσεις στο ηθικό και την καθημερινότητα των στελεχών, σε συνδυασμό με τον περιορισμό των δαπανών για την άμυνα, δεν μπορεί να μην έχουν αντανάκλαση στη μείωση της επιχειρησιακής δυνατότητας των Ενόπλων Δυνάμεων, με επακόλουθα που δεν θέλω ούτε να σκεφθώ!!! Η λήψη μάλιστα διαφόρων αλλεπάλληλων μέτρων (φόροι, χαράτσια, έκτακτες εισφορές, αυξήσεις προ'ι'όντων), μάρτυρες των οποίων γινόμαστε όλοι καθημερινά, την άνευ λόγου εκχώρηση της εθνικής μας ανεξαρτησίας στους δανειστές της χώρας και την επιχειρούμενη διάλυση του κοινωνικού της ιστού, εύκολα αντιλαμβάνεσθε πως η διαμαρτυρία μας έχει αίτια πολύ πιο βαθειά από τα οικονομικά.
Όλοι βιώνουμε την επιδρομή, λεηλασία και κακοποίηση που έχουν υποστεί οι μισθοί, αλλά κυρίως οι συντάξεις των Ελλήνων. Αλλά των Στρατιωτικών συνταξιούχων έχουν υποστεί και «βιασμό». Διότι όλα τα προηγούμενα χρόνια η σύνταξη των στρατιωτικών συνταξιούχων αυξανόταν ΜΟΝΟ όταν αυξανόταν ο βασικός μισθός των ε.ε. συναδέλφων (και μάλιστα στο 80% της αύξησης αυτών), χωρίς να συμμετέχουν στις αυξήσεις που ελάμβαναν οι πολιτικοί συνταξιούχοι (πχ έτος 2008 αύξηση πολιτικών συντάξεων 4%). Τώρα όμως επιβάλλεται η μείωση λόγω Β.Μ. των ε.ε., (1η μείωση), η οποία θα έχει και συνέχεια το έτος 2014 (μία ανεξήγητη συνέχεια μόνο για τους στρατιωτικούς, που κατά σειρά θα είναι η τρίτη), αλλά και η αντίστοιχη των πολιτικών συνταξιούχων (άρα διπλή μείωση, που αντίκειται στη γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου της 30ης Οκτ 2012 επί του σχετικού νομοσχεδίου). Το Υπουργείο Οικονομικών αγνόησε αυτή τη γνωμοδότηση, όπως και τον Κώδικα συντάξεων (Π.Δ. 169/31-08-2007, άρθρο 34, παραγρ. 5) όπου υπάρχει σαφής και συγκεκριμένη διατύπωση που αναγράφει ότι : «Σε περίπτωση που αυξάνεται ο βασικός μισθός της παραγράφου 2 ή το επίδομα χρόνου υπηρεσίας, αυξάνονται ανάλογα και οι συντάξεις, ....», χωρίς ν' αναφέρεται ΠΟΥΘΕΝΑ η λέξη μείωση. Χρησιμοποιώντας λοιπόν το Υπουργείο Οικονομικών μία γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου (απόφαση 46/2005) που αναγράφει ότι «...γ)οποιαδήποτε νόμιμη μεταβολή (αυξητική ή μειωτική) στο ύψος του βασικού μισθού και του χρονοεπιδόματος των στρατιωτικών που βρίσκονται στην ενέργεια επηρεάζει ποσοτικά το συντάξιμο μισθό, κατ' επέκταση δε και το ύψος της σύνταξής τους ,....» προέβει στις γνωστές διπλές μειώσεις. Και αφού παρέβην τον Κώδικα Συντάξεων, με νόμο που έχει κατατεθεί στη βουλή για ψήφιση, επιχειρεί να νομιμοποιήση "κατόπιν εορτής" τις παρανομίες.
Εκείνο που ίσως δεν έχουμε συνειδητοποιήσει είναι αυτό που θα ακολουθήσει. Ενώ ο Πρωθυπουργός της χώρας και ο ΥΠΟΙΚ, διατείνονται ότι δεν θα υπάρξουν άλλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, στις 18/2/2013, εγκρίθηκε η επικαιροποίηση του ΜΠΔΣ 2013-2016 που προβλέπει:
1. Εξοικονόμηση 88,2 εκ. ευρώ, με την θέσπιση ΝΕΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ στους εν ενεργεία συναδέλφους.
2. Εξοικονόμηση 161,7 εκ. ευρώ, από τις συντάξεις, λόγω του νέου μισθολογίου των εν ενεργεία.
Όπως καθαρά φαίνεται πάμε, μόνο εμείς, για νέα σφαγή, μεγαλύτερη της προηγούμενης, με πιθανή την κατάργηση των μισθολογικών βαθμών.
Παράλληλα αν αναλύσουμε το ποσό εξοικονόμησης δαπάνης από τη μείωση που αφορά τις συντάξεις στα ειδικά μισθολόγια για το 2013 που είναι 99,7 εκατ. ευρώ, από τα οποία σύμφωνα με έγγραφο του ΓΛΚ της 18ης Δεκ. 2012, τα 2/3 αφορούν στρατιωτικές συντάξεις, ήτοι 66,4 εκατ. ευρώ. και η πρόσφατη μείωση από 1/8/2012 ήταν αυτού του ύψους που είδαμε στη σύνταξη του Ιανουαρίου και που σε ετήσια βάση για όλους τους αποστράτους (ΕΔ & ΣΑ) αθροίζεται στα 66,4 εκατ. ευρώ, αντιλαμβανόμαστε πόση μείωση μας έχουν υπολογίσει για το 2014, που προσδιορίζεται συνολικά στα 161,7 εκατ. ευρώ. Αναλύοντας τους αριθμούς φαίνεται ότι η επόμενη μείωση του 2014 θα είναι διπλάσια ίσως και τριπλάσια από αυτή που δεχθήκαμε τον Ιανουάριο. Επομένως η τρίτη περικοπή του Ν 4093/2012 θα είναι και η χαριστική βολή. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ..... «ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ». Απλά και ξεκάθαρα. Οι νέοι βασικοί μισθοί του ειδικού μισθολογίου των εε συναδέλφων και κατ' επέκταση των αποστράτων βρίσκονται άδικα αλλά και ύπoτιμητικά στην προτελαυταία χαμηλότερη βαθμίδα μεταξύ των 19 ειδικών μισθολογίων.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών (ΠΟΣ) κατόπιν αιτήματός της, επισκέφθηκε τη Δευτέρα 11 Φεβ. 2013 τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και συζήτησε μαζί του θέματα που απασχολούν τους στρατιωτικούς. Στη συνάντηση, διάρκειας δύο ωρών, παρίσταντο και αρμόδιοι Υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου. Καταρχήν περιγράψαμε την τραγική κατάσταση των αποστράτων και των εν ενεργεία συναδέλφων, λόγω των τεράστιων και αλλεπάλληλων περικοπών που φθάνουν συνολικά (συντάξεις/ μισθοί, δώρα, μερίσματα κλπ) μέχρι και το 60% από το 2009. Οι εξοντωτικές αυτές και πρωτοφανείς μειώσεις, έχουν πλημυρίσει από αγανάκτηση, οργή και απογοήτευση το σύνολο σχεδόν των συναδέλφων, που οδηγούνται σε οικονομικό και ψυχολογικό αδιέξοδο, καθόσον αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις απαιτήσεις διαβίωσης, με ενδεχόμενο, μέρος αυτών να κινδυνεύουν να χάσουν το διαμέρισμά τους ή το χειρότερο να οδηγηθούν και στη φυλακή.
Από την αρχή της συζήτησης ιδιαίτερη βαρύτητα έλαβε η πρώτη μείωση στη σύνταξη, λόγω αναπροσαρμογής του μισθολογίου των εν ενεργεία συναδέλφων, στην κατεύθυνση της υπερβολικής περικοπής που επιβλήθηκε έναντι του επιδιωκόμενου από το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, στόχου των 66,4 εκατ. ευρώ περίπου, θέμα που είχε αναδείξει η ΠΟΣ, το είχε προτείνει στην ΕΑΑΣ την 5/2/2013, περιελήφθη δε και στο υπόμνημα των 3 ΕΑΑ προς τον Πρωθυπουργό. Από τα στοιχεία που έχουμε και όπως αναλύεται στο υπόμνημα που καταθέσαμε προκύπτει μία διαφορά μεταξύ του επιδιωκόμενου στόχου και της συνολικής εξοικονόμησης από τις μειώσεις, που υπολογίζεται ότι φθάνει πιθανόν μέχρι και τα 188 εκατ., για το 2013, η οποία κατά την άποψη μας δεν δικαιολογείται.
Οι υπηρεσιακοί παράγοντες ήσαν ήδη ενημερωμένοι για το θέμα αυτό από τη σύσκεψη που είχε προηγηθεί με τον Πρωθυπουργό και από μία «πρώτη προσέγγιση» στην οποία προέβησαν, φάνηκε να συμβαδίζουν τα δειγματοληπτικά στοιχεία και οι αριθμητικοί υπολογισμοί με τους δικούς μας, με αποκλείσεις που έχουν σχέση κυρίως με το πλήθος ανά συνταξιοδοτικό βαθμό, επιβεβαιώνοντας σε μεγάλο βαθμό τη βασιμότητα των εκτιμήσεών μας. Μας υποσχέθηκαν πως θα γίνει λεπτομερής έλεγχος όλων των δεδομένων και των προβλέψεων μηχανογραφικά, οπότε και θα ακολουθούσε και νέα συνάντηση. Όπως ενημερωθήκαμε, αναμένουμε τη συνάντηση αυτή μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών με την τρόικα. Τα στοιχεία αυτά τα έχουμε παραθέσει και σε αρμόδιους παράγοντες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και αναμένουμε να ληφθούν υπόψη, διότι μπορούν να αποτελέσουν όχι μόνο την τροχοπέδη στον κατήφορο των μειώσεων, αλλά και να γίνουν η βάση εξορθολογισμού του μισθολογίου, μέσα στους δημοσιονομικούς περιορισμούς που υπάρχουν.

Σπύρος Σταματόπουλος εκπρόσωπος ΠΣΑΕΕΔ-Σ.Α.
Εθνική υποχρέωση η συμμετοχή μας σε μία εθνική και λαϊκή συσπείρωση
Η πολυπληθής διαδήλωση (των στρατιωτικών) της 9ης Μαρτίου στην Αθήνα αλλά και αυτή της Θεσσαλονίκης αυτό που κατέδειξαν, πάνω απ' όλα, ήταν η αξιοπρέπεια και η ήρεμη δύναμη του κόσμου που συμμετείχε σ' αυτήν. Οι άνθρωποι που περπάτησαν παρέα από την πλατεία Κλαυθμώνος μέχρι το Σύνταγμα και από την Πλατεία Αριστοτέλους μέχρι το κτίριο της Περιφέρειας για να εκδηλώσουν την αντίδρασή τους σ' όλ' αυτά που γίνονται γι' αυτούς χωρίς αυτούς, κι' ενώ ο αρχικός τους στόχος ή κίνητρο ήταν οι δυσβάσταχτες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις τους, έδωσαν μια νέα διάσταση στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, τόσο συνήθεις όλα αυτά τα χρόνια των μνημονίων. Ο παλμός των συγκεντρώσεων έφερε στην επιφάνεια την αναπόδραστη αλήθεια, ότι οι περικοπές στο εισόδημα, σε σημείο που να απειλεί την ίδια την επιβίωση, εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο της επιχειρούμενης γενοκτονίας σε βάρος του ελληνικού λαού και την καταρράκωση της υπερηφάνειας που χαρακτηρίζει τη φυλή του. Ο κόσμος που συμμετείχε στις διαδηλώσεις διαμαρτυρήθηκε πάνω απ' όλα για το ότι του ξεπούλησαν την ίδια του την πατρίδα, και ο,τι αντιπροσωπεύει αυτή για τον καθένα, για πέντε δεκάρες που θα τις εισπράξουν, μάλιστα, κατευθείαν οι διεθνείς τοκογλύφοι για τα πανωτόκια. Έδειξε ότι δεν αρκείται στην δικαιολογία του χρέους για τις δυσβάσταχτες θυσίες που καλείται να κάνει και αντιλαμβάνεται πλέον ότι κάτι άλλο συμβαίνει. Ο κόσμος της διαδήλωσης, στην πλειοψηφία τους συνταξιούχοι των ΕΔ και ΣΑ με τις οικογένειές τους, που έζησαν όλη τους τη ζωή στη βάση της αξιοπρέπειας, του καθήκοντος και της τιμής, στοιχεία που χαρακτηρίζουν το ελληνικό έθνος, εξέφρασαν πάνω απ' όλα τον υγιή και δίκαιο θυμό τους για την πατρίδα τους και το έθνος τους, για τον τρόπο που το διεφθαρμένο σύστημα, που ανυψώνει το χρήμα και καταπατά κάθε ανθρώπινη αξία, μεταχειρίστηκε την Ελλάδα και την εξευτέλισε για να επιτύχει τους σκοπούς του, να εγκαταστήσει δηλ. σιγά σιγά τη μονοκρατορία των τραπεζών σε βάρος των εθνών. Και, ταυτόχρονα, έστειλε ένα βροντερό μήνυμα, το ίδιο που έστελναν και οι πρόγονοί του στους εχθρούς τους: Μολών Λαβέ, Όχι, Αρκετά, Ως Εδώ, Σας καταλάβαμε!
Είμαστε μαθημένοι στις στερήσεις και τις κακουχίες, εκπαιδευμένοι να αντέχουμε σε κάθε είδους πιέσεις και αντιξοότητες, είμαστε όμως και αποφασισμένοι να υπερασπισθούμε το σύνταγμα και την Σημαία μέχρι της τελευταίας ρανίδας του αίματός μας.
Μας είπατε αυτιστικούς, μας είπατε αντιπαραγωγικούς, μας θεωρήσατε δεδομένους, ήρθε η ώρα της αλήθειας, ήρθε η ώρα να πάρουμε την πατρίδα μας πίσω.
Γιατί υπάρχει κάτι ανώτερο από τα χρήματα και τις οικονομικές απολαβές και αυτό το γνωρίζουμε πολύ καλά οι στρατιωτικοί που γαλουχούμαστε με κώδικες τιμής και φύσει και θέσει τους ασπαζόμαστε, και αυτό είναι η ηθική, τα ιδανικά και οι αξίες.
Ήρθε ο καιρός να τις ξαναθυμηθούμε, μετά την αποχαύνωση που σκοπίμως εσείς μας βυθίσατε σ' αυτήν με την ψεύτικη ευμάρεια και την κατανάλωση των πέντε δεκάρων που μας δίνατε, και τώρα μας στερείτε, ηθελημένα πάλι.
Ίσως θα έπρεπε, κατά κάποιο τρόπο, να σας ευχαριστήσουμε γι' αυτό, γιατί θυμηθήκαμε πάλι πως είμαστε Έλληνες! Και όπου Έλληνας να σημειώνετε στη μετάφραση Ήθος, Ιδανικά, Αγάπη για την Πατρίδα!
Τα γεγονότα και οι εξελίξεις μας αφύπνισαν, οι όποιες διαφορές παραμερίσθηκαν και το Εθνικό μαζί με το κοινωνικό συμφέρον έχουν γίνει πλέον αυτοσκοπός. Ο Εθνικός μας ποιητής μας προειδοποίησε για το εθνικό ελάττωμα και σήμερα όσο ποτέ άλλοτε θα πρέπει να ληφθεί πλέον υπ' όψιν σοβαρά από όλους μας. «Η Διχόνοια που βαστάει ένα σκήπτρο η δολερή καθενός χαμογελάει, "πάρ' το", λέγοντας, "και συ"».
Η διχόνοια που μας έσπειραν αρκετά κράτησε, η ώρα να διαλέξουμε έφτασε, την οικονομική και ψυχική μας υποδούλωση ή την ελευθερία; Για άλλη μια φορά το σύνθημα «Νίκη ή Θάνατος» θα τεθεί σαν ένα νοητικό δημοψήφισμα σε όλους τους Έλληνες και μόνοι μας θα πρέπει να αποφασίσουμε για τις τύχες μας. Να ξαναγίνει πραγματικότητα ο άλλος στίχος του εθνικού μας ύμνου: «Ω τρακόσιοι, σηκωθείτε και ξανάλθετε σε μας• τα παιδιά σας θελ' ιδείτε πόσο μοιάζουνε με σας»! Λαός και στρατός ενωμένοι.
Η Εθνική και λαϊκή συσπείρωση ανάγεται πλέον σε αδήριτη αναγκαιότητα, εθνική υποχρέωση όλων εμάς, και αποτελεί μονόδρομο, τον οποίο αν δεν ακολουθήσουμε και συνεχίσουμε να περπατάμε στα ίδια αδιέξοδα μονοπάτια του εγωισμού, του φιλοτομαρισμού, του μικροκομματισμού, του «ωχαδερφισμού» και «του δε βαριέσαι, άλλος θα βγάλει το φίδι από την τρύπα», αύριο θα είναι πολύ αργά, όχι μόνο για τον καθ' ένα μας ξεχωριστά, αλλά για όλους μας και κυρίως για την πατρίδα μας. Μην ξεχνάμε ότι: «Χρωστάμε σε όσους ήρθαν, πέρασαν,. θα' ρθούνε, θα περάσουν. Κριτές θα μας δικάσουν οι αγέννητοι, οι νεκροί». Κωστής Παλαμάς

Χρήστος Γ. Χρηστίδης ΠΡΟΕΔΡΟΣ Α.Κί.Σ Ανχης ε.α
«Στο τέλος εμείς θα είμαστε οι νικητές»
Η Α.Κί.Σ δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2009 και πήρε νομική υπόσταση τον Μάιο του 2011 με την υπ' αριθμ 3585 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών. Από τον Ιανουάριο του 2011 και μέχρι προ ολίγων μηνών τόσο η ΕΑΑΣ όσο και οι άλλες ενώσεις ΝΠΔΔ μάχονταν για τη μη κατάργησή τους. Κυρίαρχο διεκδικητικό τους θέμα στις διάφορες επαφές τους ήταν αυτό ενώ το καζάνι της οργής των συναδέλφων έβραζε και η επερχόμενη λαίλαπα ήταν εξόφθαλμη. Χάθηκε έτσι πολυτιμότατος χρόνος και μας πήρανε φαλάγγι. Εμείς φωνάζαμε, διαμαρτυρόμασταν, αγωνιούσαμε, διοργανώναμε συγκεντρώσεις, στέλναμε εξώδικα, υποβάλλαμε μηνύσεις ενώ παράλληλα προσπαθούσαμε να παρακινήσουμε την ΕΑΑΣ να «βγει» από το καβούκι της και ενίοτε της ασκούσαμε και σκληρή αλλά πάντα εποικοδομητική κριτική. Το μόνο που εισπράξαμε ήταν ύβρεις και κατηγόριες. Κάποιοι μας στοχοποίησαν, μας είπανε διασπαστές, μας καταμαρτύρησαν ιδιοτέλεια και μωροφιλοδοξία, μας περιγέλασαν. Παρά ταύτα υπηρετήσαμε συνειδητά την ενότητα, κάνοντας πολλές υπερβάσεις και συνειδητές παραδοχές. Δυστυχώς όμως η πικρή αλήθεια είναι ότι η Α.Κί.Σ και κανά δυο άλλες οργανώσεις ΝΠΙΔ, ενημέρωναν και ξεσήκωναν τον κόσμο.
Σε ότι αφορά τη σημερινή κατάσταση:
Σήμερα η Πατρίδα μας δεν δέχεται επίθεση με πραγματικά πυρά, δέχεται όμως την καλά ενορχηστρωμένη και μεθοδευμένη επίθεση των όποιων δανειστών της. Μια επίθεση που πέρα από γενικευμένη και ολομέτωπη έχει στοχεύσει την ίδια την καρδιά της ύπαρξης ενός ευνομούμενου και δημοκρατικού κράτους, τις Ένοπλες Δυνάμεις του. Περικοπές στις αμυντικές δαπάνες, στους εξοπλισμούς ,στην εκπαίδευση και φυσικά σε μισθούς και συντάξεις των στελεχών των Ε.Δ συνθέτουν το ειδικό σχέδιο δράσης εναντίον της Ελλάδος. Και κάθε φορά που κάτι δεν πάει καλά στους υπολογισμούς ή ο προϋπολογισμός πέφτει έξω από πού θα κλείσουμε την τρύπα; Μα φυσικά από περικοπές του ΥΠΕΘΑ. Απηνής διωγμός στο φρόνημα και στο ηθικό των ΕΔ. Από την εποχή της μεταπολίτευσης ξεκίνησε η τάση αυτή και μέχρι σήμερα καλά κρατεί. Το εκδικητικό μένος του συνόλου του πολιτικού κόσμου εκτυλίσσεται στις μέρες μας με κινηματογραφική ταχύτητα. Ουδέποτε τα στελέχη των ΕΔ δεν μετείχαν – ούτε φυσικά προσκλήθηκαν – σε κανένα μεταπολιτευτικό πάρτυ διασπάθισης δημοσίου χρήματος πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.
Σήμερα μετά από 3 χρόνια συνεχιζόμενο καμτσίκι επιτέλους «ξυπνήσαμε» και κάναμε 2 μεγάλες συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 40.000 κόσμος φώναξε για το αυτονόητο. Σταματήστε με τις περικοπές στις ΕΔ γιατί υποθηκεύετε την Εθνική Άμυνα της Πατρίδας. Εκτός αν σε αυτό στοχεύετε κοι του Ελληνικού Κοινοβουλίου οπότε καταργήστε μας να τελειώνουμε. ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΦΟΡΑ.
Μας ρημάξανε οικονομικά αλλά κυρίως συναισθηματικά. Εκεί προφανώς στόχευαν από την αρχή, στη διάλυση των ΕΔ τύπου Βουλγαρίας . Είναι διεθνώς γνωστό ότι χώρα χωρίς ισχυρές ΕΔ δεν ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΟΤΕΛΟΥΣ.
Στοχοποίησαν τους συναδέλφους που αποστρατεύθηκαν με αίτησή τους με ρατσιστικά ηλικιακά κριτήρια θέλοντας με τον τρόπο αυτό να μας διαπομπεύσουν δημόσια με τα γνωστά τσιτάτα που τα παπαγαλάκια της εξουσίας αναπαράγουν «φεύγετε μικροί» , «τόσο νέοι συνταξιούχοι» και άλλα τέτοια. Προεκλογικές δεσμεύσεις αποδείχθηκαν φούμαρα , αλλά «συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια» όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας.
Διέλυσαν τα Μετοχικά μας Ταμεία. Έχουμε και εμείς τεράστια ευθύνη γι' αυτό που κοιμόμασταν ολόρθοι για την διαχείριση τους πιστεύοντας όπως είχαμε διδαχθεί ότι οι Ανώτεροί μας θα πράξουν το δέον.
Για να λέμε όμως και την πικρή αλήθεια. Παρασυρθήκαμε κι εμείς όπως όλοι οι Έλληνες από το καταναλωτικό τσουνάμι που μας χτύπησε τα προηγούμενα χρόνια. Πέσαμε με τα μούτρα στην κατανάλωση. Εκπολιτιστήκαμε ή καλύτερα εκμαυλιστήκαμε κατά το κοινώς λεγόμενο. Μέσα από την αυτοκριτική του βελτιώνεται ο άνθρωπος και ΟΧΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.
Η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει ενωμένους, καταπίνοντας όλα τα μπαστούνια που απαιτούνται ώστε να ξεπεράσουμε όλα τα διχαστικά σύνδρομα που διακατέχουν το γένος και τη φυλή μας και από τα οποία φυσικά τα στελέχη των ΕΔ δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση.
Ενωμένους και μαχητικούς γιατί η επίθεση εναντίον μας συνεχίζεται και είναι πολυεπίπεδη και μεθοδευμένη. Ουδείς μας αγαπάει και μας συμπαθεί. Όλοι μας χτυπάνε στην πλάτη και μετά «άντε γεια». Ότι πετύχουμε θα το πετύχουμε μέσα από στοχευμένες συνταγματικές, μαχητικές και νόμιμες ενέργειες. Όσοι συνάδελφοι εύκολα αποκαρδιώνονται ας μην το βάλουν κάτω και ας συσπειρωθούν κοντά σε όποια ένωση ή σύνδεσμο τους εκφράζει περισσότερο γιατί η δυναμική των αριθμών έχει πάντα τη δική της ξεχωριστή σημασία.
Ο δρόμος της δικαίωσης προμηνύεται μακρύς και δύσκολος αλλά πιστεύω ακράδαντα ότι στο τέλος εμείς θα είμαστε οι νικητές.


http://www.toxwni.gr/xoni-apokleistika/item/2085-stratiotikoi-sto-xoni-tha-matosoun-oloi-poli

1 σχόλιο:

Thanasis είπε...

Απ'όλες τις παραπάνω πολυγραμμένες διαπιστώσεις θα κρατήσω το "Ο δρόμος της δικαίωσης προμηνύεται μακρύς ...." για να σχολιάσω: Λυπάμαι αλλά δεν έχω τόσο χρόνο ζωής...
Ευχαριστώ