---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Μέρισμα ΜΤΣ και βοήθημα ΕΚΟΕΜΣ κατατίθενται 5 Απριλίου 2013

     Επειδή πολλοί συνάδελφοι αναμένουμε το μέρισμα του ΜΤΣ και το βοήθημα του ΕΚΟΕΜΣ για να κλείσουμε "τρύπες", σας ενημερώνουμε ότι αυτά θα κατατεθούν την Παρασκευή 5 Απριλίου 2013 το μεν πρώτο χωρίς μείωση το δε δεύτερο με μείωση 10%.
     Σας ενημερώνουμε επίσης ότι εξετάζεται όπως το μέρισμα του ΜΤΣ και το βοήθημα του ΕΚΟΕΜΣ από το καλοκαίρι να κατατίθενται ανά μήνα.
     Υπόψη ότι τα Ταμεία μας δεν είναι επικουρικά, δεν επιδοτούνται δηλαδή από το κράτος και ότι ένα μεγάλο ποσοστό αυτών προέρχεται από τις κρατήσεις των μισθών των εκάστοτε εν ενεργεία συναδέλφων και διανέμονται στους αποστράτους στο πλαίσιο της αλληλεγγύης των γενεών. Για τον παραπάνω λόγο πρέπει όλες μας οι ενέργειες μας να έχουν ως στόχο την εξασφάλιση της βιωσιμότητας των Μετοχικών μας Ταμείων και να αποτελούν οι ενέργειες των παλαιοτέρων συναδέλφων παράδειγμα προς αποφυγήν. Εννοείται ότι δεν ξεχνούμε και περιμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας του εισαγγελέα επί του γνωστού πορίσματος.
     Η ενημέρωση επί των παραπάνω έγινε από την ΕΑΑΣ και η παρούσα ανακοίνωση αναρτάται με την άδεια της.  

2 σχόλια:

Νίκος είπε...

Απόστολε
Αφού δεν είναι επικουρικά τότε γιατί πολογίζονται στο σύνολο της σύνταξης με αποτέλεσμα την περικοπή της;;
Πάλι αγωγές πρέπει να έχουμε;
Νίκος Ησαΐας

Apostolos είπε...

Βρε Νίκο, αφού ξέρεις γιατί. Ο νόμος 4093/2012 αναφέρει "... συντάξεων και μερισμάτων, άνω των 1.000 ευρώ, που καταβάλλονται από οποιαδήποτε πηγή και για οποια
δήποτε αιτία, μειώνεται ως εξής:...".
Καλό απόγευμα.