---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Άρχισαν τα παπαγαλάκια!!! Παναγιωτόπουλε, δε μας τα λες καλά!!!

     Ενόψει της συζήτησης του νέου μισθολογίου εμφανίστηκε το όμορφο πλην όμως "παρεξηγημένο" πουλάκι. Το παπαγαλάκι λοιπόν, συγνώμη ο αρθρογράφος, ξέχασε να πει ότι (1) Οι οικονομικές προαγωγές δίνονταν και δίνονται σε όλους όσους πληρώνονται από το Δημόσιο και όχι μόνο στα στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ. (2) Οι κρατήσεις για τη σύνταξη γίνονταν σύμφωνα με τις οικονομικές προαγωγές και όχι με τους πραγματικούς βαθμούς των εν ενεργεία ή εν αποστρατεία στελεχών. Αν υλοποιηθούν τα σχέδια τους, τα χρήματα αυτά θα μας επιστραφούν; Θα μου πεις τι τον ενδιαφέρει αυτόν, την δουλειά του την έκανε. (3) Εδώ μας έχουν εξαθλιώσει, μας έχουν κλέψει την αξιοπρέπεια μας και αυτός τολμά και μας ειρωνεύεται με τίτλους {Αστυνομία... πολλών αστέρων} - {Στρατός Ξηράς... πολλών αστέρων} και να μιλάει για επιπλέον αποδοχές. Ευτυχώς γράφει και αυτούς που εξαιρούνται.
Κύριε Παναγιωτόπουλε, εμείς σας το γράψαμε,
 
Διαβάζουμε λοιπόν εδώ http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=358962
   
ΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ
Επίθεση της τρόικας στις συντάξεις των ενστόλων
Οι μόνοι που έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να εξαιρεθούν από τις δραματικές μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια είναι οι υπάλληλοι της Βουλής, της ΕΥΠ και οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Οικονομικών
Περικοπές στις συντάξεις χιλιάδων ενστόλων στα σώματα ασφαλείας και στο στράτευμα φέρνουν οι προωθούμενες αλλαγές που σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, με βάση τις οποίες θα υπάρξει πλήρης διόρθωση στις απολαβές που έχουν σήμερα ένστολοι και στρατιωτικοί, που θα υπολογίζονται πλέον με βάση μόνο τους πραγματικούς βαθμούς αποστρατείας. 
Οπως είναι γνωστό, χιλιάδες ανώτατοι και κατώτατοι αξιωματικοί στην Αστυνομία, το Λιμενικό και την Πυροσβεστική, όπως επίσης στο Στρατό Ξηράς, το Ναυτικό και την Αεροπορία, έχουν βγει στη σύνταξη λαμβάνοντας πρόσθετες αποδοχές με οικονομικές προαγωγές που πετύχαιναν έπειτα από προσφυγές τους στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Ετσι, χιλιάδες ένστολοι λαμβάνουν σήμερα, πέραν της κανονικής σύνταξης που δικαιούνται με το βαθμό που αποστρατεύονται, επιπλέον απολαβές που αντιστοιχούν στο 1/3 ή τα 2/3 της σύνταξης που λαμβάνουν οι ανώτεροι κατά ένα βαθμό βαθμοφόροι.
Ούτως ή άλλως, οι ένστολοι συνταξιοδοτούνται με τον μεθεπόμενο του αποστρατευτικού βαθμού και στη συνέχεια με προσφυγή φτάνουν μέχρι το βαθμό του αρχηγού, εκμεταλλευόμενοι το σύστημα κρίσεων προαγωγών που κρίνει τους περισσότερους αρίστους.
Για τις περιπτώσεις αυτές, το υπουργείο Οικονομικών ύστερα από απαίτηση της τρόικας εξετάζει να υπάρξει πλήρης κατάργηση των επιπλέον συντάξιμων αποδοχών και να λαμβάνουν μόνο τη σύνταξη που αναλογεί στο βαθμό αποστρατείας τους. Αυτό σημαίνει ότι θα υποστούν δραματική συρρίκνωση στις συντάξεις τους, μετά μάλιστα τις πρόσφατες περικοπές που υπέστησαν όλοι οι συνταξιούχοι των ειδικών μισθολογίων - και μάλιστα αναδρομικά από τον Αύγουστο του 2012. Ο μέσος όρος των περικοπών στους ένστολους συνταξιούχους ήταν 12,5%.
Οι μόνοι που έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να εξαιρεθούν από τις δραματικές μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια είναι οι υπάλληλοι της Βουλής, της ΕΥΠ και οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Οικονομικών (εφοριακοί, τελωνιακοί, Λογιστήριο του Κράτους κ.λπ.), για τους οποίους υπήρξε ειδική ρύθμιση πριν από λίγους μήνες στη Βουλή, με την οποία παρατάθηκε για μετά το 2016 η επιπλέον μείωση στις αποδοχές τους που προέβλεπε αρχικά το ενιαίο μισθολόγιο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: