---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Ποιος είναι ο Αντώνης Οικονόμου, που ορίσθηκε ως πρόεδρος της επιτροπής για το νέο μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων;

Μετά την ενημέρωση που είχαμε από το onalert ότι πρόεδρος της επιτροπής για το νέο μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων ορίσθηκε κάποιος Αντώνης Οικονόμου, και επειδή στο site του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας δεν βρήκαμε καμία πληροφορία γι αυτόν κάναμε μια δημοσιογραφική έρευνα όπου βρήκαμε τα παρακάτω: 
(1) Στις 6 Ιουλίου 2012 διορίζεται ο Οικονόμου Αντώνιος στη θέση του Ειδικού Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο οποίος θα προΐσταται των Υπηρεσιών του Ενιαίου Διοικητικού Τομέα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. 
(2) Στο blog taxalia βρήκαμε ότι ο κ. Οικονόμου Θεσσαλονικιός δικηγόρος ήταν αναπληρωτής γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ και διατηρούσε πολύ στενές σχέσεις με τον Αντώνη Σαμαρά ενώ ήταν ασκούμενος με τον νυν ΥΕΘΑ κ. Παναγιωτοπουλο στο ίδιο δικηγορικό γραφείο. (τι μου θυμίζει αυτό;)
(3) Διαβάζουμε στο site του Υπουργείου ότι ο Ενιαίος Διοικητικός Τομέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας συγκροτήθηκε το 1994, από τις Διευθύνσεις Πολιτικού Προσωπικού των Γενικών Επιτελείων των ΕΔ, με σκοπό την εναρμόνιση και το συντονισμό των θεμάτων που αφορούν το Πολιτικό Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. (το νέο μισθολόγιο των στρατιωτικών αφορά και το πολιτικό προσωπικό;)
(4) Ο Αντώνης Οικονόμου ήταν επικεφαλής της αντιπροσωπείας του υπουργείου που συζήτησε με την αντιπροσωπεία των τραπεζών, με αντικείμενο τη διατύπωση των τελικών προτάσεων για την ανακούφιση των δανειοληπτών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. (τι έγινε άραγε; ανακουφίστηκαν;)
(5) Υπό τον συντονισμό του ίδιου Ειδικού Γραμματέα λαμβάνεται η απόφαση να επιτρέπεται στο εν ενεργεία Πολιτικό Προσωπικό και στα μέλη των οικογενειών τους, η σίτιση στις Στρατιωτικές Λέσχες και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, με την καταβολή μόνον του αντιτίμου του συσσιτίου, χωρίς την υποχρέωση πάγιας συνδρομής. (τα εν ενεργεία στελέχη έχουν υποχρέωση πάγιας συνδρομής;)
(6) Βλέπουμε επίσης ότι συμμετέχει στις συζητήσεις με το προεδρείο του σωματείου των εργαζόμενων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, στη διυπουργική σύσκεψη για τη λαθρομετανάστευση, στη συνάντηση με την αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς κλπ, κλπ. (πως τα προλαβαίνει όλα;)
(7) Στις 7 Φεβρουαρίου 2013 απoφασίζει την πρόσληψη του οικονομολόγου Φιλίππου Ιωάννου. (ήταν φυσικό, που να προλάβει μόνος του τόσα καθήκοντα;)
Πέραν των παραπάνω γεννώνται διάφορα ερωτήματα:
(1) Ποια η σχέση του (αν είχε) με το προηγούμενο έκτρωμα του εξορθολογισμού του μισθολογίου των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας;
(2) Δεν υπάρχουν άλλα ικανά στελέχη στο Υπουργείο και ανατίθενται καθήκοντα σε άτομα που διορίστηκαν για άλλο σκοπό και καμία σχέση δεν έχουν με το αντικείμενο;
(3) Με δεδομένο ότι το μισθολόγιο των εν αποστρατεία στελεχών είναι απολύτως εξαρτημένο από αυτό των ενεργεία συναδέλφων τους, έχει προβλεφθεί η συμμετοχή αποστράτων των Ενώσεων στην επιτροπή για το νέο μισθολόγιο;
(4) Αφού το ειδικό (τρομάρα του) μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων ήταν ίδιο με αυτό των Σωμάτων Ασφαλείας γιατί δεν συγκροτείται κοινή επιτροπή; Τι σημαίνει αυτό; Θα έχουμε δύο ειδικά μισθολόγια ή κάτι άλλο; 
(5) Με ποιο σκεπτικό και τι οδηγίες γίνεται το νέο μισθολόγιο; Υπάρχει σκέψη για διόρθωση των αδικιών ή απλώς έχει οδηγίες να εφαρμόσει ότι ακριβώς γράφει το μεσοπρόθεσμο του 2013-2016, δηλαδή -88,2 εκατ. ευρώ στους εν ενεργεία και -161,8 εκατ. ευρώ στους απόστρατους; 
του Απόστολου Παπαπαρίση
προέδρου ΕΑΑΣ Λάρισας 

 

2 σχόλια:

Unknown είπε...

ΝΑ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥς ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ. θΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ...ΜΗΝ ΤΟ ΓΕΛΑΤΕ.

Exantas είπε...

Εμείς έχουμε ειπεί ότι ωσονούπω θα ζητήσουν πίσω & μέρος του εφάπαξ, τουλάχιστον σε βάθος πενταετίας....
Κοντός ψαλμός!!

Με θαλασσινούς χαιρετισμούς