---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Παρέμβαση Βήχου υπέρ στρατιωτικών για τη διαμάχη με τον Δασταυρίδη. Ο κ. Γιάννης Βήχος είναι υπεύθυνος της Κίνησης Δανειοληπτών Λάρισας.



Ο υπεύθυνος της Κίνησης Δανειοληπτών Λάρισας κ. Γιάννης Βήχος επισημαίνει το μείζον θέμα που έχει προκύψει στους στρατικωτικούς με τις περικοπές στους μισθούς τους. Αναλυτικά αναφέρει σε δήλωσή του: «Παρακολουθούμε  τις τελευταίες μέρες από τον έγκριτο τύπο της πόλης μας μια διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ του υποδιοικητή 5ης ΥΠΕ Γρηγόρη Δασταυρίδη και των εν ενέργεια στρατιωτικών και συνταξιούχων. Διακρίνω δε στις ανταπαντήσεις των στρατιωτικών μια πικρία τους τόσο καλά διατυπωμένη για να καταλάβω και εγώ ο απλός πολίτης και εκπρόσωπος ενός κινήματος. Αυτά που τους καταμαρτυρεί ο υποδιοικητής του οποίου το δημοσίευμα ήταν πάρα πολύ αιχμηρό, καυστικό και απαξιωτικό για αυτούς. Λόγω της ενασχόλησης μου με την Κίνηση Πολιτών Δανειοληπτών, θα ήθελα να παρέμβω και να δηλώσω τα εξής: Το τελευταίο διάστημα στα γραφεία μας σε όλη την Ελλάδα προσέρχονται αρκετοί στρατιωτικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας που είναι μέλη μας και έχουν λάβει δανειακές υποχρεώσεις, που πήραν για να αγοράσουν ένα σπίτι, για να ζήσουν ανθρώπινα με τις οικογένειές τους. Είχαν προγραμματίσει τη ζωή τους, καθώς είχαν δώσει εντολή να  παρακρατείται και η δόση του δανείου  από τη μισθοδοσία τους και βρίσκονται τώρα στη δυσάρεστη θέση με όλες τις περικοπές που έχουν υποστεί να μισθοδοτούνται από 500 έως 650 ευρώ μετά την παρακράτηση της δόσης από διάφορα Πιστωτικά Ιδρύματα. Όλα αυτά δε παρά τις υποσχέσεις περί ρυθμίσεων και άλλα ευχάριστα λόγια θεσμικών παραγόντων. Έχοντας οικογένεια και παιδιά τα οποία σπουδάζουν, καταφεύγουν σε ακραίες περιπτώσεις, όπως διακοπές σπουδών και αναζήτηση δεύτερης εργασίας, για να μπορούν να αντεπεξέλθουν. Όλοι οι στρατιωτικοί έχουν επωμιστεί την ασφάλεια της χώρας καθώς επίσης και την προστασία των συμπολιτών μας, μη μπορώντας όμως πολλές φορές μετά από την πίεση που τους ασκείται από τις εισπρακτικές εταιρίες να αφεθούν ήρεμοι για να επιτελέσουν το έργο τους, είναι άξιοι θαυμασμού και επικρότησης και όχι αποδοκιμασιών και είμαστε κοντά τους για να διαμορφώσουμε μαζί το κίνημα που μας ταιριάζει». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: