---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Χέρι βοηθείας στην οικογένεια που ξεσπιτώθηκε λόγω πυρκαγιάς - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ


Έκκληση προσφοράς χρημάτων, υλικών οικοδομής και ειδών πρώτης ανάγκης απευθύνει η Ένωση, που πήρε την απόφαση να στηρίξει το μέλος της Αναστάσιο Μασκανάκη. Το διαμέρισμα της τετραμελούς οικογένειας παραδόθηκε στις φλόγες την 1η Μαΐου και από τότε αυτή φιλοξενείται σε συγγενικά πρόσωπα.

«Ξεσπιτώθηκε οικογένεια εξαιτίας πυρκαγιάς». Στο άκουσμα της παραπάνω είδησης στην Κομοτηνή την περασμένη εβδομάδα οι περισσότεροι μπορεί να αισθάνθηκαν μία πρόσκαιρη συμπόνια, αλλά γρήγορα ξέχασαν το δράμα της τετραμελούς οικογένειας στην αναγγελία της επόμενης είδησης. Υπήρξαν όμως και κάποιοι συμπολίτες μας που δε λησμόνησαν, αλλά αντίθετα πήραν την απόφαση να τείνουν χείρα βοηθείας στο συνάνθρωπο. Η πρωτοβουλία συγκέντρωσης και προσφοράς χρημάτων ή ειδών πρώτης ανάγκης προς την πυρόπληκτη ανήκει στην Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατών Παράρτημα Ροδόπης, της οποίας μάλιστα είναι μέλος ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος που παραδόθηκε στις φλόγες την περασμένη Τετάρτη 1η Μαΐου και καταστράφηκε ολοσχερώς. 

ΣΕ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΤΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
Το διαμέρισμα του τελευταίου ορόφου στην οδό Σαρανταπόρου 12 σε γειτονιά της Κομοτηνής, εξαιτίας βραχυκυκλώματος που, σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώθηκε στο πλυντήριο πιάτων. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η φωτιά να εξαπλωθεί σε χρόνο ρεκόρ σε όλο το σπίτι, με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή του. Για περισσότερη από μία ώρα οι φλόγες έβγαιναν από τα παράθυρο και τις μπαλκονόπορτες, ενώ ο μαύρος πυκνός καπνός ήταν ορατός σε απόσταση πολλών εκατοντάδων μέτρων. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία με πέντε οχήματα, ένα γερανοφόρο και 11 άνδρες είχε καταφέρει να θέσει την φωτιά υπό πλήρη έλεγχο, ώστε αυτή να μην επεκταθεί στα διπλανά σπίτια. Προκλήθηκαν βέβαια υλικές ζημιές σε παρακείμενα σπίτια, κυρίως στα διαμερίσματα των τριών υπόλοιπων ορόφων της πολυκατοικίας στην οδό Σαρανταπόρου. Από τότε έχει παρέλθει μία εβδομάδα και η οικογένεια του Αναστασίου Μασκανάκη φιλοξενείται σε συγγενείς και συγκεκριμένα στον πατέρα της συζύγου. Στο σπίτι προς το παρόν δεν έχουν γίνει παρεμβάσεις, αφού έπρεπε πρώτα μηχανικός να διαπιστώσει την καταλληλότητά του. 
Η ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ
Στη θέα του καμένου διαμερίσματος, σε μία τόσο δύσκολη οικονομική στιγμή, οι συνάδελφοι στρατιωτικοί του κ. Μασκανάκη αποφάσισαν να αναλάβουν δράση, προσφέροντας ό,τι μπορεί ο καθένας είτε χρήματα, είτε υλικά, ενώ παράλληλα μέσω της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού Ν. Ροδόπης απευθύνουν την εξής έκκληση: «Ένα δυσάρεστο γεγονός, στάθηκε αφορμή για να ανατρέψει τη ζωή ενός συμπολίτη μας και της οικογένειάς του. Την 1η Μαΐου 2013, καταστράφηκε ολοσχερώς (από πυρκαγιά) το σπίτι και οι κόποι μιας ζωής, του συμπολίτη μας Αναστασίου Μασκανάκη, συνταξιούχου στρατιωτικού. Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού απευθύνει έκκληση προς όλους τους συμπολίτες, φορείς, οργανώσεις, οργανισμούς, να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια, για τη στήριξη και ανακούφιση της τετραμελούς οικογένειας του κ. Μασκανάκη.
Για το σκοπό αυτό έχει ανοίξει λογαριασμός στην Γενική Τράπεζα, με αριθμό λογαριασμού 9800745880-0 και δικαιούχο τον Αναστάσιο Μασκανάκη. Πέραν αυτού, κάθε δυνατή βοήθεια σε οικοδομικά υλικά και είδη πρώτης ανάγκης, εφ όσον είναι εφικτή, θα αποτελέσει σημαντική βοήθεια προς τη δοκιμαζόμενη οικογένεια. Ας δείξουμε όλοι τα αισθήματα συμπαράστασης και αλληλοβοηθείας που μας διακατέχουν και με τις πράξεις μας, ας δώσουμε μια ακτίνα φωτός στη δοκιμαζόμενη οικογένεια του αγαπητού συμπολίτη μας».
Η οικογένεια, όπως χαρακτηριστικά είπε στο «Χ» ο πρόεδρος του παραρτήματος ΕΑΑΣ Ροδόπης αντισυνταγματάρχης ε.α. Νικόλαος Κουρούδης, ο οποίος είχε επικοινωνία με την οικογένεια προκειμένου να την ενημερώσει για αυτή την πρωτοβουλία «χρειάζεται τα πάντα, χρήματα, υλικά μέχρι και κουτάλι». Ήδη, όπως έκανε γνωστό ο κ. Κουρούδης «Έχουν μάθει αρκετοί συνάδελφοι και θα ειδοποιήσω και όσους δεν έχουν πληροφορηθεί. Μάλιστα ορισμένοι ευαισθητοποιήθηκαν για να στείλουν χρήματα κατά τη δυνατότητα του καθενός. Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν μπορούν να καταθέτουν απευθείας χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό στην Γενική Τράπεζα, όπου δικαιούχος είναι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος. Παράλληλα μπορούν να απευθύνονται στο παράρτημα Ροδόπης της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών στο τηλέφωνο 2531024478 από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι. Το παράρτημα εδρεύει στην οδό Αποστόλου Σούζου 14 στον 4ο όροφο. 
Δήμητρα Συμεωνίδου 
http://www.xronos.gr/detail.php?ID=88525

Δεν υπάρχουν σχόλια: