---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Μην αυτοκτονείτε: Πολεμήστε αυτό που σας πληγώνει!

Προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί στις τάξεις των αξιωματικών και γενικότερα των στελεχών και των τριών Κλάδων των ΕΔ από την αυτοκτονία του υπολοχαγού του Πυροβολικού που απ' ότι φαίνεται ήρθε ως αποτέλεσμα του οικονομικού αδιεξόδου που αντιμετωπίζουν χιλιάδες στελέχη των ΕΔ. Ο υπολοχαγός παντρεμένος και πατέρας δύο μικρών παιδιών υπηρετούσε στην 180 Μοίρα των αντιαεροπορικών πυραύλων Hawk στο Καπανδρίτι και διέμενε στη Χαλκίδα. Ανέβηκε σε διπλανή απο το σπίτι του οικοδομή και απο εκεί έδωσε τέλος στη ζωή του. Πληροφορίες αναφέρουν πως άφησε σημείωμα, το οποίο έχει η Αστυνομία και αναφέρει, "Συγχωρέστε με, δεν αντέχω άλλο". Και πως ν'αντέξει ένας άνθρωπος με αξιοπρέπεια όταν εισπράττει μερικά εκατοστάρικα ως μισθό και πρέπει να ζήσει μια οικογένεια; Ο υπολοχαγός είχε αναγκαστεί να εργάζεται και εκτός Στρατού για να μπορεί να τα βγάλει πέρα. Κάτι που δεν κατάφερε με αποτέλεσμα δύο 24ωρα μετά το Πάσχα να δώσει τέρμα στη ζωή του. Η είδηση έχει προκαλέσει σοκ στη μονάδα του και δείχνει ότι η κατάσταση που επικρατεί στις ΕΔ είναι πλέον δυσβασταχτη και κανείς δεν μπορεί να αποφύγει την σκληρή πραγματικότητα. To ερώτημα είναι αν η αυτοκτονία προσέφερε κάποια λύση στην οικογένειά του ή αν θα συγκινηθούν οι υπηρέτες της τρόικα που υποδύονται την ελληνική κυβέρνηση, από το απονενοημένο διάβημα. Δεν το πιστεύουμε. Υπάρχουν άλλοι τρόποι και για να υπερασπίσουν τις οικογένειές τους οι εξαθλιωμένοι Έλληνες και ειδικότερα οι στρατιωτικοί και για να "πονέσει" η κυβέρνηση των τροϊκανών...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

1 σχόλιο:

Συγκάτοικος είπε...

Θα ήθελα πάρα πολύ για 10'' να έμπαινα στον εγκέφαλο εκείνων που σίγουρα θα έδωσαν εντολή να σταλεί ένα στεφάνι στην κηδεία του συναδέλφου, να δω από πρώτο χέρι τι αισθάνονται αυτοί οι άνθρωποι.
Αγαπητοί συνάδελφοι ο άνθρωπος αυτός δεν ήταν δειλός και δεν παραιτήθηκε, όπως πολλοί δειλοί, μικροί και εξυπνάκηδες ισχυρίζονται δεξιά και αριστερά, ο άνθρωπος αυτός ήταν γενναίος, γιατί είχε το θάρρος να κάνει αυτό που εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε ούτε στον ύπνο μας, ήταν γενναίος γιατί δεν δέχτηκε να ζήσει την εποχή του απόλυτου εξευτελισμού όλων των αξιών, των θεσμών, των ιδανικών, των πάντων, ήταν γενναίος και όχι ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ, όπως οι περισσότεροι στα χρόνια μας.
Δεν έχω και δεν θέλω να διατυπώσω κάποια ευχή ή προτροπή σε κανέναν, όλοι πλέον γνωρίζουμε τι είμαστε, τι μπορούμε και τι πρέπει να κάνουμε.

Ε. Κατσαμπέκης